Neviem stále naisto, či je to jačmeň, dnes som volala doktorke, tá mi predpísala Uniflox kvapky a Ophthalmo-Framykoin masť, chcem len vedieť ak má niekto podobné skúsenosti, že ako dlho asi bude trvať, kým sa mi to oko zahojí. Ďakujem vopred.
@zuzubb007 Aj s tými predpísanými liečivami čo som napísala že užívam? Nedá sa to nejak urýchliť?
@taktotedanie pani dr bude vedieť poradiť
@dzescebuly Pani dr mi povedala, že je to individuálne, preto sa pýtam tu na koníku ľudí, ktorí možno mali podobný problém, že ako dlho trvala ich liečba.
Ano take iste lieky mal po 5ti h dnoch opuch ustupoval, povodne oko mal asi na 7dmi den
@zuzubb007 Super, takže do konca týždňa by som mala byť fit, ďakujem!
Nie toto jacmen nieje
Liecba minimalne 7-10 dni, je to vysoko individualne, zbytocne tu porovnat dlzku liecby, vobec to neberte v uvahu
Ak by sa po 4-5 dnoch nalez nezlepsoval tak ocne vysetrenie
Ak by sa zhorsilo aj druhe oko liecbu podavat aj tam
Doma zvysena hygiena
Dr ocne
Moze to byt aj alergia, iba na 1 oku, nemala si dhsi pobyt vonku? Liecba je veru aj tyzden a mimo alergenov vonku
@renka100 alergia na 1 oku je viac nez nepravdepodobna
@taktotedanie my to takto mavame a je to aj potvrdene po pobyte vonku a veru iba na 1 oku vzdy
nemám ja alergiu na nič, snáď po 4-5 dňoch už budem pomerne fit, to ani neberiem také do úvahy že by sa to nezlepšovalo dovtedy. určite dám vedieť ako sa to vyvíja
@renka100 za mna stale nepravdepodobne
@taktotedanie a čo to teda je ak nie jačmeň?
Konjunktivitida- virusova, bakterialna z takejto fotky bez samce urcit
Toto jacmen nie je, precitajte si ako vyzera jacmen
@taktotedanie Ako zistím, či je vírusová alebo bakteriálna? Na nete som našla, že bakteriálna sa prejavuje hnisaním oka, že oko vylučuje takú žltkastú tekutinu, lenže to moje oko nerobí, takže hádam, že je vírusová. Lenže potom mi nedala doktorka nesprávne lieky ? Nie sú tie lieky čo mi predpísala skôr na bakteriálnu?
Len lekar vysetrenim, vy nijako
Nemusi byt hnis moze byt aj ciry vytok
Predpisala dobre, berte liecbu dalej
Snad riedeny betadin ale to sa specialne riedi
@taktotedanie okrem toho momentálne aj mám herpes na pere a dočítala som sa, že vírusovú konjunktividitu môže spôsobovať vírus herpes simplex, takže asi to mám z toho, že?
Keby to bol herpes mate eflorescencie vsade okolo oka
@taktotedanie ah tak, no dobre takže cca 5-7 dní a mala by som badať zlepšenia? lebo zatiaľ nevidím žiadne, už je to 3 dni
Zbytocne budes patrat, ci virusova alebo bakterialna. Dr. ti predpise bud antibioticke kvapky alebo v kombinacii s kortikoidom. Liecba antibiotickymi kvapkami udajne urychluje liecbu aj ked sa jedna o virusovu infekciu.
Mavam casto zapalene oci aj viecka. Tuto zimu teda od novembra riesim dookola problemy s ocami.
Medicina v dnesnej dobe lieci priznaky, pricina pri takychto ochoreniach nikoho nezaujima. Zijem v Nemecku, bola som opakovane v poslednej dobe na ocnom tu v DE a pred par dnami aj na Slovensku.
Na Slovensku som dostala vacsinou s dexametazonom tobradex a tu dexagent ophtal.
Na ten opuch a scervenanie zabera lepsie kombinacia s dexametazonom.
Kazdy dr. mi povie, ze to vyzera byt alergicke, ale tam “hasne” cele vysetrovanie.
Take 4 dni trva, kym clovek moze ist medzi ludi. Opuch sice ustupi skor, ale vznikne taka jemna chrasta, resp. pokozka nafuknuta po opuchu je taka sucha a supe sa.
@sissi2183 To ma mrzí, ja si tu sťažujem a iní ľudia (vrátane teba) sú na tom odosť horšie… Presne toto ja vyšetrujem, že kedy asi budem môcť ísť medzi ľudí, mám toho teraz v škole kopu a nechcem, resp. si nemôžem dovoliť veľa vymeškávať, preto je to pre mňa také frustrujúce… Samozrejme zdravie je prvoradé, preto ostávam doma, len preto riešim, ako dlho ešte doma ostať budem musieť…
Este pockajte
Ak nie treba ist znova na ocne vysetrenie
@taktotedanie zdravím, tak ľavé oko sa mi zahojilo už takmer a teraz ma to chytilo na pravom, je toto normálne?
Ano normalne a bezne
Musite liecbu davat do druheho oka
@taktotedanie ešteže mám len dve oči
Vacsinou zapal prejde aj do druheho oka
Casto sa nakazi cela rodina, je to vysokoinfekcne
Môj to mal minulý týždeň. Dávala som framykoin. Týždeň mu to trvalo. Potom som to ja chytila, tiež týždeň. Mali to v triede viacere deti
@taktotedanie A po tom ako sa zahojí druhé oko už bude pokoj? Hojí sa druhé oko aspoň rýchlejšie?
@mishach Minulý týždeň a už to má zahojené?
Tyzden, ked mal syn