Dobry den, je tu niekto, kto sa realne vyliecil z uz asi chronicky zapalenej nosnej sliznice?
Opuch, hlien, zapal...
Orl mam absolvovane, skor ma zaujimaju Vase skusenosti
Vdaka
Aj ti zistili príčinu? Ja už rok behám po doktoroch a zistili príčinu, som na liekoch.... Či to pomôže uvidím, teraz som začala brať ďalšie 🤷
@lievocenka a co je pricina?
Ja som alergicka, slaba astma..ale nikto vyslovene nepovedal, ze z toho.
Ake lieky uzivas?
@misickaa4 Ja som mala hneď podozrenie na alergiu na chlad. V momente upchaté dutiny, resp. v kuse... ( cez leto klíma, nanuk...) Potvrdilo sa mi to aj testami. Dostala som Dymistu a Alerid. Tieto lieky mi pomohli akurát k tomu, že nemusím nonstop striekať sprej do nosa a konečne sa aj vyspím. Ale čo sa týka zápalu, ani moc nie... Minulý mesiac 3x zápal.. Hups mesiac neskončil a dnes nanovo, tak 4x 🫣, tak som na tie opakujúce infekcie dostala od alergologicky imunoterapeutikum - Luivac. Beriem od utorka. Berie sa 28 dní, potom 28 dní pauza - až tam by sa mali dostaviť účinky.
A ešte som zabudla, že sa mi zistila hypovitaminoza a že aj to môže údajne spôsobovať tie zápaly.
@lievocenka aha, no ja mam diagnostikovanu aj alergiu a slabu astmu , tak myslim, ze to ma nejaky suvis..len kortikoidny sprej a ostatne veci nechcem uzivat dozivotne...
Ja idem akurát budúci týždeň na operáciu. Bežné bez príčiny mám upchatý nos,smradľavý hnis v nose či v ústach. Začalo to keď som prekonala chrípku na Silvestra. Už sa na tu operáciu teším aj bojim.
@misickaa4 keď som bola na CT,tak to bolo v maji,mala som dutiny plne hnisu. Príčinu nejak neriešili. Mám sprej nasonex. Ale z času na čas mám nepríjemné tlaky,pri predklone bolesť na čele,aj bolesti hlavy ale inak každý deň upchatý nos,nie celý deň ale každý deň,a teraz ako som není chorá tak aj trochu hnisu v hrdle aj v nose,keď som bola chorá,tak som mala toho dosť aj tlaky každý deň,mala som aj zápal dutín. Proste každý deň nasonex,každý deň muconasalplus a stále kapesniky po ruke.
Zo začiatku to dr na ORL aj liečila,mala som rôzne spreje,ale efekt nulový a aj mi z jedného spreji krvácal nos,až dr v nemocnici povedal že treba operáciu. Budú mi to čistiť,vypalovat steny a možno aj niečo odstránia,som rada že ten čas čo čakám na operáciu bolo leto,lebo od januára do júna som už z toho bola na prášky,stále upchatý nos,smradľavý hnis a dosť a asi tri krát za pol roka choroba s horúčkami
@angela85 jasne, chapem je to na prasky ozaj...ja som min rok mala opakovane asi 6 atb po sebe, co som mala haemophillusa v nose..potom som dostala jedny lokalne, plus som ale mala cajove zmesi aj, lebo uz som to riesila aj inymi smermi a mala som cca 3 mesiace pokoj. Lenze teraz zasa..nemam sice farebne sople alebo hnis, ale non stop upchaty nos,, taha mi to az k uchu, dychavicnost , unava, bolest hlavy..idem na kontrolu na ORL, tak som zvedava..drzim.palce na operaciu, nech sa podari
@misickaa4 Dobrý večer. A keď máte zapálenú nosnú sliznicu,tak nemáte náhodou taký čudný pach v nose a ústach?