Zdravím Vás. Chcem sa opýtať či nemá niekto skúsenosť s liečbou mandle po mononukleoze. Na ORl som prišla pre nepatrné ale dlhotrvajúce bolesti na jednej strane hrdla. Lekár mi podľa testov zistil že som prekonala mononukleozu. Je tomu však už pol roka a bolesť ustúpila len o trochu. Z mandle mi vyteká pri zatlačení hnis. Bolesť je len pri prehĺtaním. Ďakujem.
@katulastraka ATB mi dali ako prvé keď nezaberali tak potom robili krvné testy. A práveže všade čítam že pri mononukleoze sú ATB neúčinné. Tak neviem.
@mayka12 tak ano, najucinnejsie je ist do nemocnicea infuzkou prijimat co najviac vitaminov plus brat tabletky na pecen. Skus si kupit naozaj kvalitne vitaminy v lekarni a tabLetky na pecen. Musis si nakopnut znovu imunitu a dat pecen do poriadku. Ja som si mononukleozou presla tiez. Je to svina choroba. Plus pol roka by si nemala sportovat ani nijako namahat telo.
@mayka12 a samozrejme dietu na pecen. Ziadna cokolada, kava, cerstve pecivo, vysmazane veci, ziadne oriesky atd. Kukni na nete
@katulastraka no zvláštne je to že ja som nemala typické príznaky len bolesti pri prehĺtani...diétu som mala hneď len ta mandľa zostala zapalena
@mayka12 aj ja som mala len bolesti pri prehltani. Ukrutne bolesti :D
@mayka12 ja som pri mononukleoze dostala antivirotika a pestrec mariansky + doberala ATB ktore mi dali najprv ze na anginu, ale nezaberali .. nasadit vitaminy B,C a na ten hnis na mandly uvarit salviu, do vlaznej dat lyzicu medu a lyzicu octu ... hnus ale pomahal uvolnit ten hlien - kloktat 4-5 krat denne a ak si vies aj si ten hnis odstranuj vat. tycinkou
@katulastraka ale ja iba nepatrne ale tie aj ostali...už fakt neviem čo mám robit
@mayka12 ak si prekonala mononukleozu tak si mala ist rovno na dietny rezim a brat tabletky na pecen, pretoze mononukleoza teda kvalitne napada pecen. Ak nechces mat do buducna problemy, urcite to ries. A pokial ti hnisa mandla, mal ti rovno predpisat atb, pretoze si tu chorobu zjavne este neprekonala, ako to on tvrdi.