Prosím poradíte,mam cca mesačnú jazvu na hlave a zistila som teraz,mi z nej vytiekol hnis.. čo odporúčate ako prvú pomoc?umyla som si dezinfekčným mydlom..
@alickapusinka aj keď to mám len na konci na jednom mieste?zbytok je už zahojeny
Tak asi zahojene to nebude ak tam si si vytlačila hnis. S rany ktorá je v poriadku netečie hnis.
Naspat do nemocnice, potrebujes antibiotics.
A mas to cervene, boli ta to?
@anavixy mám to ešte citlivé,bolo to hrubšie šitie,ale tým že mi dorastajú vlasy do jazvy tak obávam sa že to je tým 🙁
@anavixy neviem ako má vyzerať hojaca sa jazva,nikdy som nemala nič operovane.moze byť že som si aj zadrela ked som umývala hlavu.pokazim tým niečo ked si repikom vyčistím a betadine natriem pokiaľ sa dostanem k dr.?
Nie, je to spravny postup 🙂 z dobre sa hokacej jazvy by nemalo nic vytekat, ak ti vyteka biela tekutina, tak to nie je ok, ale moze stacit len viackrat denne dezinfikovat, no bolo by fajn, keby to posudil lekar, mozno ti povie ze je to tak ok. Ak by si si len zaskrabla pri umyvani, tak by ti tiekla krv, nie hnis, ako pises, takze to je dolezite vediet, ci to bol skutocne hnis - ale hnisava zapalena jazva by bolela a okolie by bolo zacervenane.
@anavixy..aj krv mi trocha tiekla.. počkám do zajtra ak by sa mi nepozdávalo, pôjdem k dr.ja som sa len zľakla preto som sem písala že čo by som na to mohla dať ako "prvú pomoc"
Prvu pomoc ako pises, hlavne dezinfikovat betadinom 🙂
@anavixy super, to som si dávala..ďakujem..
Znova ísť do nemocnice. Hnis je zapáľ je to nebezpečne.