Zapálená dierka po náušnici

happymom
29. sep 2021

Ahojte prosím pekne čo na zapálenu ušnú dierku ?? s čim si to mám potierať dcérke som kúpila nové náušnice zlaté a toto sa jej stalo Dakujem za vaše odpovede 🙂

evkamotka
29. sep 2021

Mne sa takto zapalovali zo zlatych nausnic usi, vobec nam nedoplo, ze som pravdepodobne na zlate alergicka. Potierala som si to framikoynom mastou a pomedzi to pretrela alpou. Ked sa to vyhoji, skuste radsej strieborne alebo este lepsie-z chirurgickej ocele

lenka7477
29. sep 2021

Presne tak, alergia na zlato . Zabar kamilky a potieraj pár dní . Skús striebro , ak máš doma aj svoje náušnice . Alebo ak v tvojom okolí niekto náušnice nastreluje - tak ich kúp. My sme sa tak trápili cez 2 roky, striebro, zlato, biele zlato ...nakoniec som kupila nastrelovacie a je po probléme. Hlavne vždy náušnice namoč buď do alkoholu , alebo prevar vo vode.

happymom
autor
29. sep 2021

@evkamotka
@lenka7477 nemyslím že je alergická na zlato dcéra nosila zlaté náušnice 9 rokov. Potom jednu stratila tak sme kúpili nové a po týždni toto

lenka7477
29. sep 2021

A nemá tam vred ? Zdá sa mi tam taká hrčka akási .

happymom
autor
29. sep 2021

@lenka7477 asi áno je tam niesla hrčka a je to celé tvrde

marika39
29. sep 2021

ja by som skúsila ako bábätkám , najprv dezinfikovať liehom a potom framykoinovú mastičku.

happymom
autor
29. sep 2021

@marika39 mám doma len fungicidin môžem použiť aj ten ?

lenka7477
29. sep 2021

@happymom to bude asi dôvod - skúste preliečiť najskôr to - neboj dierka nezarastie za týždeň , ani za dva . My sme tak fungovali mesiac , každý 2-3 deň sme namastili náušku framykoinom, potom bactrobanom - prevliekli cez dierku a zas vytiahli .

happymom
autor
29. sep 2021

@lenka7477 framykoin je na predpis ?

sono2
29. sep 2021

@happymom áno je
Fungicidin je na plesne. To je úplne niečo iné.

marika39
29. sep 2021

@happymom nie som si istá, ja som ho dostala v pôrodnici, skús hodiť do googla či je voľnopredajný

jeliz59
29. sep 2021

Ja som používala betadine repik a striedala som aj silný roztok ( prevarena voda+ lizicka čajová soľ,)
Masť framykoin alebo baneocin....a moja sestra chváli dettol antisepticky roztok vo forme spreju a z DM drogerie sprej na rany mivolis 🤗

kvetinka1797
29. sep 2021

ked predtym so zlatom problem nemala, tak to isto nebude alergia na zlato.. mozno ste kupili fejk a niesu vobec zlate ..alebo boli spinave od prachu, nevydezinfikovane🤷

happymom
autor
29. sep 2021

@kvetinka1797 náušnice stali 190€ tak dúfam že nie fejkove som kúpila 😢

janinah
29. sep 2021

Potrebuje ATB mastičky a tá je na predpis.je možné.ze to zhnisa a bude treba malý chirurg.zakrok

evkamotka
30. sep 2021

@happymom ok. Mozno teda nahoda, každopádne liecba plati

lenka7477
30. sep 2021

@happymom ano je na predpis