Zápal zubu, opuch a reakcia na antibiotiká

7. máj 2024

Baby mám infekciu zubu a dali mi včera najprv antibiotiká na 10dni potom že sa to bude ďalej riešiť, veľmi to bolelo opuch nebol veľký. Začala som s antibiotikami a opuch sa zväčšil strašne mám spuchnuta líce Peru spodnu… foto v komentári ešte som vzala len 3tbl zatiaľ necítim veľký ústup len ten zväčšený opuch, je možné že infekcia sa bráni liekom preto sa to zhoršilo či bezat na pohotovosť?

autor
7. máj 2024
nicoletta98
7. máj 2024

A prečo to neriešili hneď? Pravdepodobne to je na endo , ale na pohotovosti sa s tým babrať nebudú , rovno ho vytiahnu..

nicoletta98
7. máj 2024

Ak ti nevadí, že zub s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde von, resp. si s tým počítala, tak bež na pohotovost a nečakaj

autor
7. máj 2024

@nicoletta98 som v zahraničí neviem ako to tu funguje

joesvk
7. máj 2024

Zub ti otvorili?
Ak áno, čakaj ešte.ATB začnú účinkovať až po pár dňoch .

autor
7. máj 2024

@joesvk neotvorili len dali atb lebo toto bola klasická pohotovosť nie zubar

joesvk
7. máj 2024

Aha.Tak by som skočila na najbližšiu zubnú pohotovosť, aby ho otvorili.

ewell13
7. máj 2024

Zub treba jednoznacne otvoriť. Treba to riešit co najskor.

dorottka
7. máj 2024

Urcite treba ist na pohotovost. Antibiotika si dostala za to, nech sa zapal trochu zmierni, aby ti vobec zabrala umrtvovacka (injekcia proti bolesti), ked ti ten zub budu riesit. Ked mas ale taky opuch, musis ist cim skor, idealne hned teraz sa obliekaj, otvoria ti to. Tieto infekcie su nebezpecne a nechcem strasit, ale mozu byt aj zivot ohrozujuce.
V podstate tebe sa v kosti pod zubom tak premnozili bakterie, ze na nazbierala koncentracia plynov, ktore vypustaju spolu s produkciou hnisu priamo v kosti a kedze kost tak lahko nepraska, nema sa tento tlak a hnis ako dostat mimo - preto si taka opuchnuta a budes opuchat dovtedy, kym sa nejakym sposobom neurobi otvor, cez ktory sa to dostane von. Zapal ti rozoziera kost, ale ide to pomaly, musi sa otvorit zub, nech to vytecie.