Zápal zaplombovaného zuba, bolesti a opuch. Máte s tým skúsenosti?

dadi5
1. nov 2019

Ahojte prosím vás, len sa chcem opytat mal tu už niekto podobný problém/stav ako ja?.. Mala som v pravo dole pred rokmi robenu stoličku blombu. Ten zub sa mi nalomil a začal bolieť v čase keď som bola v zahraničí cca dva týždne dozadu. Mala som strašne bolesti takže som tam musela vyhľadať zubára. Ten do blomby vyvrtal dierku a dvysiel mi hnis Ulava a žiadny problém povedal mi s ze keď prídem na sk si ho mam dat spraviť to som zial nestihla keď som prišla domou začal ma bolieť a večer som strašne opuchla bolesti atď, išla som zubárovi ktorý povedal ze v tomto stave mi ho nevie vytrhnúť dal mi antibiotika ktoré beriem tretí deň, som veľmi opuchnuta a neviem otvoriť ani ústa doteraz ma len pobolieval ani nie zub ale celá tá spodná strana opuch mam strach ze to neodíde ísť zase k Dr? Keď jasne povedal ze až po tom ako zápal a to všetko ustúpi mi ho vytrhne? Trpím už tretí deň a psychicky som úplne na tom zle ako dlho to trvá? začal mi aj vyteká hniz ale opuch ani ústa otvoriť neviem stále som na obkladoch to mi zmierňuje bolesť.. Ale mam strach co bude.. Mal to už niekto? Ani neviem ci ten zub je ešte živý alebo mŕtvy ale mam to mam cele. Napuchnute aaj s dnu ďakujem

gabi32
1. nov 2019

@dadi5 Ahoj. Neviem aky je postup zubarov, len viem ze pri zapale a hnise by ti umrtvovaky nezabrali. Tak asi preto ho najprv chceli vyliecit. Skus si natriet na cele lico zmiesanu mast ichtiolovu s octanovou, zmierni ti opuch a podpori hnisanie. Ak ti to vyjde von tak sa ti snad ulavi. Zelam skore uzdravenie.

lucianak
1. nov 2019

Zub je jednoznacne mrtvy, ak ti ho trepanovali, teda urobili dierku, aby vytiekol hnis. Skus si to vycucavat cez dierku. Mozno je upchata, tak skus sterilnou ihlou ten otvor odblokovat. Opuchla si preto, ze sa hnis nema odkial dostat von. Mozno by sa este dal zachranit zub, ze sa vyberu nervy a preliecia sa korene. Ale to je tazko povedat, zalezi od stavu.

mimiqa
1. nov 2019

Ahoj dávaj si obklad priam až zamrznutý ustúpi bolesť mala som až tapal okostnice museli má kŕmiť Som myslela že umieram no jedine toto mi pomohlo

angela85
1. nov 2019

Ja som bola na Tom podobne. Tak som to mala zapuchnuté a zahnisane že mi injekcia nezabrala a to veľká stolicka. Vybral za živá. Ešte hodinu som sa triasla ale to bola len chvila. Tá bolesť čo bola pred tým a trvalá omnoho dlhšie bola horšia. Už sa mi to ťahalo na krk a sa báli aby to nedopadlo horšie tak musel von a potom už bolo dobré.

majusska202
1. nov 2019

@dadi5 Mne normálne trhal antibiotiká som dostala sobotu na pohotovosti v utorok mi zub isiel von a to som mala taký hnisavy vacok že vyvrtanie nepomohlo musel ísť zdravý zub von. Ja dom bola ale v dva týždne v bolestiach opuchnutá mňa bolelo oko ucho ústa som nemohla otvoriť nic . Môj zubár v tom čase nerobil pohadzovali si ma ostatní ako mača po týždni a pol keď začal moj robiť mi pomohol.

misica16
1. nov 2019

Ja som to tiež po týždňových bolestiach, keď už ani lieky nezaberali vzdala a dala vytrhnúť. Tiež mi na pohotovosti navŕtali dierku, čo pomohlo asi na jednu noc, ráno som šla ku svojej tá ma odpálkovala, že oni to nerobia, že mám ísť k zubnému chirurgovi ak ho chcem ešte zachrániť. Aj som chcela, ale do večera znova bolesti, druhý deň sviatok, tak som zavolala tomu chirurgovi a ten mi ponúkol vytrhnutie. Musím,ale povedať, že injekcia nezabrala. Teda podľa mňa aspoň nie tak, ako mala. Úplne ma prekvapila intenzita tej bolesti, no našťastie to bolo 5 sekúnd a zub bol vonku. Ešte dáky týždeň som nemohla poriadne žuť, ale už ma to nebolelo vôbec, hrozne sa mi uľavilo. Akurát asi na tretí deň som opuchla , no nič nebolelo a asi o dva dni to samo odpuchlo. Je to hrozná bolesť ozaj som bola na dne, že ma moja zubárka tak nechala v takom otrasnom stave. Dúfam, že ti s tým niekto čím skôr niečo urobí, lebo verím, že si z toho hotová.

carmenuska
1. nov 2019

@dadi5 zub máš isto mŕtvy,keď máš zapal a robili tam dierku.Ono sa to dá zachrániť,len ten zápal treba vyliečiť.Ale dlho to trvá.Skoda,že si si to nedala spraviť po prvom rade,máš ponaučenie.So zubami sa netreba zahrávať a treba dávať hneď naporiadok,je to najhoršia bolesť.Byt na tvojom mieste,idem to ukázať.Nevadi,že máš ATB.Oni by ti to mali precistovat tými ihličkami,kľudne aj každý deň,aby hnis vytekal a vystriekavat MMS -kom .Ako ti tu radia,skús pozrieť,či tu dierku nemáš upchatý,musí to vytekať von.A skús ešte od bolesti zmiešať pastu zubnú s podrvenym klincekom.Tlmi to bolesť a je to aj prírodné ATB.Tym si to ponatieraj a aj lice zvonka.

jana005
6. jún 2020

@dadi5 ahoj, prosím, ako si vtedy dopadla?
Čo ti pomohlo?
Ďakujem