Zápal zápästia

michaelaaa37
21. feb 2018

Ahojte nevedeli by ste mi prosim poradit ? Uz dlhsie ( cca 2-3 mesiace) ma boli zapastie.boli ma to pri ohybani palca alebo krutenim zapastia , mam to trosku vacsie ako na druhej ruke.Najprv som to pripisovala sviatkom ci nemam čemer, potom tomu ci ked maleho nadvihujem ale nic z toho.Neviem ci to je väzivo alebo nejaky vyrastok.Mozno to je zapal , neviem, chcela som vymenny listok od mojej obvodnej lekarky ale neviem sa s nou spojit, chcela som ist k doktorovi ktorý sa konkretne tymto zaobera.Neviete nejako poradiť? Alebo nemate skusenost? Popripade nejaká masticka

silvid
21. feb 2018

z domacich veci najlepsi jednoznacne kostihoj bud tinktura alebo masticka...su aj ine bylinky ale tato by mala najviac pomoct

mickao
21. feb 2018

@michaelaaa37 vvizera to ako hrca? Ak ano, urcite to je gangliom. Mam to tiez. Da sa to vybrat aj ihlou , ale zvykne sa to vracat. Tiez to mam na zapesti. Niekedy mi to zmizne a inokedy zas objavi. Vygoogli "gangliom" , dozvies sa viac. A nebezpecne to nie je.

wiw8
21. feb 2018

Ja som uz to tom tiez pocula, ak je to ono tak sa to zvykne vracat po nejakom case. Doktorke by som asi sla, pokial sa jej nevies dovolat tak chod osobne.

viktorianarjasova
21. feb 2018

ja som mala taky isty problem a bol to zapal dostala som lieky na uvolnenie svalov antibiotika a ortezu kludovy rezim 🙂

libawet
21. feb 2018

@michaelaaa37 pp. vykonávaš stále dookola jeden a ten istý pohyb zápästím, palcom ( zvykne sa to stávať napr. pri práci s myšou, ten istý pohyb alebo pri umývaní riadov alebo čašníci - pri čistení pohárov, napr. tenisti - mávajú tzv. tenisový lakeť- stále ten istý pohyb pažou a úder ), je postihnutý zvyčajne karpálny tunel, bolesť môže časom a pri neliečení prejsť až do lakťa a začne bolieť už celá ruka, sú to vlastne zapálené nervy v zápästí, takže nechať ruku v kľude, obviazať si ju a snažiť sa ju istý čas nepoužívať. Je na to dobré aj koloidné zlato, užívať a piť.

sasanja
21. feb 2018

Moze to byt zapalom zhrubnuta slacha...Ked ohybas palec "nepreskoci to"?
Ja som to tiez mala...Par dni iburofen alebo ine protizapalove lieky a lokalne ten kostihoj, octanovu mast alebo Voltaren...Kukni tento clanok, ci to sedi...
https://lekar.pluska.sk/clanky/skakavy-prst-lup...

michaelaaa37
autor
21. feb 2018

@sasanja ahoj ano preskoci to

sasanja
21. feb 2018

@michaelaaa37
Tak to je ten "lupavy" alebo "skakavy" palec...Skus pogooglit...Liecba je od konzervativnej az po chirurgicku...Ja som si mazala Voltarenom a brala Ibuprofen...Mam pocit, ze prave aj zima mi to zhorsovala, ked som v zime vela kocikovala...V lete sa mi to potom upravilo🙂
Teraz uz s tym nemam problemy🙂

michaelaaa37
autor
21. feb 2018

@sasanja dakujem velmi❣

sasanja
21. feb 2018

Nemas zac...Snad ti to rychlo prejde!

petan2104
13. jan 2019

Dobrý den ako ste to na koniec vyriesili stym zapastim ? Lebo podla foto a priznakov to mam asi aj ja, uz ma to pobolieva 2 mesiace.
Dakujem za odpoved

michaelaaa37
autor
15. jan 2019

@petan2104 dobrý deň dali mi ortezu na ruku , išla som na chirurgiu a nemohla som v tej ruke poriadne nič ťažké zdvíhať , ale ta orteza mi naozaj extrémne pomohla