Ahojte, ako dlho ste liecili zapal zaludka? Beriem uz mesiac Emaneru, ktoru mi predpisal lekar, zlepsenie vidim, ale zatial este uplne nevymizli vsetky priznaky. Lekar povedal ze treba trpezlivost… ako dlho to bolo u vas kym ste mali zaludok uplne ok?
Okrem Emanera máš aj diétu?
@sarandon nie, nic take. Lekar mi len kazal uzivat emaneru kazde rano, o diete nehovoril nic. Teda samozrejme snazim sa jest zdravo, nepijem vobec ziadny alkohol, nejem vyprazane… ale nic specialne mi nehovoril a nekazal…
Lebo mne okrem liekov kazal do najblizsej kontroly dietu (lepok,mlieko,vajcia...)
Po tej akútnej fáze, asi 2-3 roky som brala lieky stále. Potom sa to už prejavovalo len na jar a jeseň. Čo je typické pre žaludkárov. Lieky som potom brala len vtedy. Teraz neberiem vôbec. V akútnej fáze som si popri liekoch kupovala ešte Aloe, rakytníkový olej, pila harmanček, fenikel, medovku. Mäta ma dráždila. Cca 2 roky si dávam kvapky z kapucínky, striedam s oreganovým olejom. A mám pokoj. Odporúčajú piť čaj z orechových listov.
dali ti len emaneru? ja som vyfasovala 4 druhy liekov, z toho 2 krát antb.
Ja ho liecim uz druhy mesiac. Tiez beriem rano emaneru 40, ktoru na dalsi tyzden doberiem (ozion mi nerobil dobre za zahu). Prisnu Dietu som drzala asi dva tyzdne (pocnuc v nemocnici). Teraz vynechavam iba kavu. Uzivam rakytnikovy olej na lacno.
Mozem sa opytat ake si mala priznaky? Teda ako ti zistili, ze mas zapal zaludka?
@sarandon v nemocke mi nepovedali nic, tak taku co som nasla bezne na nete. Varena strava, ziadny cukor, kava, kakao. Drazdive potraviny (paradajka paprika cibuľa cesnak atd). Dala som do googlu "dieta pri zapale zaludka". Ale mne sa vyliala zlc do zaludka a ta mi zrejme sposobila zapal. A aj reflux mi zistili
Doteraz nie je úplne ok, a to už je zopár rokov