Zápal v zube

24. nov 2024

Baby ahojte brutalne ma boli zub ale je extrem, pravdepodobne mam zapaleny nerv. Co mi s tym budu robit? Mam sa obavat bolesti? Rano sa tam chystam a mam nenormalny stres :( dakujem

dzulli1980
24. nov 2024

No v dnešnej dobe je stomatológia na takej úrovni, že Ťa napichajú sprava, zľava, zhora, zdola a nebudeš cítiť nič ... aj keď ja som veru cítila, nakoniec mi tam dali na týždeň vložku, ktorá ten nerv "zabila" a potom som to dala bez problémov ... ako minimálne vyšetrenie Ťa bolieť bude, ale treba s tým ísť čo najskôr, prekonať stres, samo sa to nevylieči.

oblaacik
24. nov 2024

Budu ti asi cistit kanaliky. Urcite to nie je nic, co by sa nedalo vydrzat. Alebo si vypytaj lokalku.

autor
24. nov 2024

@dzulli1980 dakujem za reakciu, vysetrenie boliet? Preco?

dzulli1980
24. nov 2024

Lebo Ti to bude prezerať a aj sa toho dotýkať, kým určí, čo to je a čo s tým.

zdenka850
24. nov 2024

Aj ja s mojím panickým strachom zo zubára som to prežila...dali mi injekciu a necítila som nič...tá úľava od bolesti stála za ten strach...tak šup,šup...

123miaa123
24. nov 2024

Ak ti dobre zaberie lokálna anestézia (keď tam nemáš hnis) tak je čistenie kanálikov a vyberanie nervu v pohode...absolvovala som to v piatok...ak je tam aj hnis možno ti ho len otvorí, prelieči s atb a potom ti to vyberie a vyčistí, dá vložku a neskor zaplombuje....

autor
24. nov 2024

@zdenka850 dakujem za info a ulavilo sa ti od tej prisernej bolesti hned v ten den ako ti to urobili?

autor
24. nov 2024

@123miaa123 dakujem, ako to prebieha prosim ta ked ti to robili takto nedavno? Necitis ozaj nic?

123miaa123
24. nov 2024

V ten deň keď mi prestala účinkovať anestezia to ešte bolelo, síce menej ale bolelo, keďže to prečisťuje takou ako keby ihlou so štetinkami, rozširuje kanaliky a podráždi sa ten kanalik. V sobotu to bolo lepšie ale ešte hodné nejakej tej tabletky od bolesti a dnes má nebolí len trochu cítim keď jem, že ešte to nie je ono a musím jesť na druhej strane...povedala mi, že citlivý môže byť ešte týždeň pretože tým, že vytiahla nerv tam ostala ako keby ,, modrina " ktorá sa musí vstrebať, aspoň takto mi to vysvetľovala, tak verím, že sa to už dá do poriadku.

autor
24. nov 2024

@123miaa123 dakujem ti som kludnejsia, aj tak inu moznost nemam …

123miaa123
24. nov 2024

Za málo, neboj to dáš, počas zákroku necítiš bolesť len možno trochu taký tlak keď to tam prečisťuje, skôr je to nepríjemný pocit... ale určite horšie by bolo bez anestézie...mňa skôr bolelo pichnutie tej anestézie, keďže ihly nemusím 😅

autor
24. nov 2024

@123miaa123 noo ved to ani ja :D celkovo zubarov nemusim a treba mi viac malych kazov robit toho sa nebojim akoze len tohto sa bojim kedze uz teraz to fest boli a neviem si predstavit ze mi bude v tom rypat ale tak hadam ked da tu anestezu tak sa ukludnim

123miaa123
24. nov 2024

Keď nedá, tak si ju vypýtaj 🙂 hádam nemáš mäsiarku...

luccija
24. nov 2024

Mne spravili RTG a zub išiel von

loliki
24. nov 2024

Daj si Ibuprofen proti bolesti. Bolí ťa zápal. Mňa to u zubárky nebolelo -celé vyberanie nervu, už to bolo odumretý nerv. To bolo v pohode. No stres. 🙂

lasona
24. nov 2024

Vola sa to endodoncia. Robili mi to minulý týždeň. Ale skôr mi bolo horšie keď mi povedali cenu...400 až 600 eur..podla toho koľko koreňov v zube...ale dostala som termín po známosti, hneď do týždňa, nakoľko bolesti boli neznesiteľné a tu mi chceli dat termín až vo februari🙈🙈takže už mi je jedno koľko to stalo..len nech ma zuby nebolia na sviatky

autor
24. nov 2024

@lasona a ako to prebiehalo u teba?

lizatko1009
25. nov 2024

Ja to prave riesim, mavam zachvatove bolesti, rtg mam za sebou, čaká ma vyberanie nervu atd. Len musim cestovat stvrtok za mojou zubarkou, lebo moje okolie mi vyuctovalo 600e🫣 tal som zvedava co ma caka, chcem sa aj poradit ci na vrch fotolompozit alebo korunku 🤷 lieky zatiaľ vzdy zaberu, 2x denne ma chyti extrem bolesť. Všetky sposldne zuby prava strana, ucho, spanky. Uz mam aj rtg.

autor
25. nov 2024

@lizatko1009 a to mas plombovany zub alebo bez plomby zatial? No je to hnus tie bolesti, bud rada ze to mas len take zachvatove bolesti a neboli ta to nonstop

lizatko1009
25. nov 2024

Bez plomby, tam nema zmysel davat plombu, ak na rtg vidiet kaz, ktory zasahuje do drene. Vzdy zatiaľ zaberie tabletka. Ale v piatok sa chystám k zubarke aby mi to spravili.

autor
25. nov 2024

@lizatko1009 tak budem drzat palce, ja byvam v Nitre a co som zistovala tak tu sa tiez pod 500€ nedostanem asi nikde… neskutocne ceny fakt

lizatko1009
25. nov 2024

No ja budem ceatovat za svojou zubarkou do rodneho meata, tu jedinu som si tam nechala a po telefóne mi povedali 200e no uvidime, lebo oplati sa mi cestovat ako dat 600e

lasona
25. nov 2024

No začali ma boliet zuby v piatok večer. Pondelok ráno som išla k svojmu a ten mi urobil röntgen a zistil ze ktorý zub. On mi iba navrtal dierku, ze to pomôže od bolesti. A poslal ma objednať sa na endodonciu, že je tam zápal. Volala som kamošovi, tak ten mi dal u neho v klinike termín co najskôr, keďže u nás by som čakal do februára. Bola som, raz a ešte raz idem teraz v piatok. Tam doplatím zvyšnú sumu. Dúfam že už bude všetko ôk. Ale bolesti prestali

cmarzarafom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simma42
26. nov 2024

@loliki ak ma rozbehnuty zapal a zub odumiera, ibuprofen jej nepomôže.

loliki
26. nov 2024

@simma42 Mne dočasne pomohol. Raz takto pred Vianocami a druhý krát na letnej dovolenke. Prešlo to a kým som sa dostala k zubárke, tak už som žiadnu bolesť necítila. Stále sa vypytovala, toto nebolí, teraz to cítite a ja celá šťastná, že nerv úplne kaput. Najlepšie zážitky - endodoncia. 🙂

simma42
26. nov 2024

@loliki potom super, nevravím že nie, ale potom to nebol rozbehnutý zápal a mali ste šťastie 🙏 ak ale už je zápal rozbehnutý pod zubom v tkanivách a kosti, žiaľ lieky nepomôžu nijaké. Možno natoľko, že prežiť noc alebo cestu na pohotovosť, nie že utlmiť bolesť a ísť spať... Preto je fakt najlepšie nečakať a riešiť zub hneď ako sa ozve, pretože na endodonciu má máloktorý zubár bez dlhého čakacieho termínu čas, a vytrhnúť zub kvôli neznesiteľnej bolesti je škoda, ak by sa za iných okolností dal zachrániť 🙏

mamina7070
26. nov 2024

cistenie kanalikov sa robi pod anestezou, ak to boli a nejde to umrtvit tak sa da taka dezinfekcna vlozka pocka sa par dni a az nasledne sa cistia, ak ma zubar mikroskop (nie len okuliare ale riadny mikroskop) tak vie urobit to cistenie aj na jeden krat inak je to na viac osetreni
ten mikroskop maju vacsinou len ti co sa na to specializuju

a ta suma 500€ je realna odvija sa od poctu kanalikov, zubar urobi aj rtg pred aj po osetreni aby bolo vidiet kanaliky a ich zaplnenie

lizatko1009
26. nov 2024

@lasona kde si bola a kolko si platila?

loliki
27. nov 2024

@simma42 Podľa toho, čo tu čítam, mala som šťastie aj cenovo.