Zápal v zube

mandymoore123
13. aug 2021

Ahojte, 2 mesiace po endodoncii sa mi žiaľ spravil zápal v zube. Zubárka mi nasadila antibiotiká Dalacin na 5 dní. Vraj sa mám dostaviť až o 6 mesiacov na kontrolu, či sa zápal stiahol..povedala že ak nie ,zub musí von a že moja kosť nie je dosť silná na implantát a že treba mostík. To mi príde ako dosť radikálne riešenie. Pri mostíku musia totiž obrúsit dva vedľajšie zuby. Chcem sa spýtať,máte skúsenosti s takýmto zápalom a či niekto podstúpil augmentaciu kosti,ako som sa dočítala je to možné v prípade že nie je kosť dostatočne silná na implantát. Ako dlho taká liečba trvá a ostala by som na ten čas ( oprava tej kosti)bez zubu alebo to môžu riešiť kým je zub na mieste?
Viete poprípade odporučiť kliniku v Bratislave a okolí ktorá sa takej liečbe venuje? Ďakujem

alfged
13. aug 2021

Ak sa po endodoncii spravil zápal, tak nebola pravdepodobne dobre urobená. Mám s tým skúsenosti, att pomôžu len na krátku chvíľu. Najlepšie nájsť dobrého endodontistu, ktorý pracuje pod mikroskopom. Zub otvori, vyčistí a opätovne zaplní. Mne tak zachránili dva zuby. Je to ale bez záruky a cenovo treba počítať od 350€ vyššie. A pokiaľ zubárka nie je implantológ tak pochybujem, že sa k téme dokáže kvalifikovane vyjadriť. Mne toto tiež povedala moja bývala a dnes užívam implantát bez problémov tretím rokom.

mandymoore123
autor
13. aug 2021

@alfged ona mi ukazovala RTG a povedala že vidí že endodoncia bola dobre spravená. Máte na odporúčanie nejakú kliniku?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaorange7
10. mar 2022

@mandymoore123 Ahoj, ja som mala tiez endodonciu - opakovane zapaly,
tiez na ATB. 3 dalsi lekari mi tvrdili - ze endodoncia je dobra, velmi precizna. Nevysvetlitelne sa mi vsak tvoril zapal - snimky na jednotku, bolest v zube pretrvavala. Opakovali mi ATB tri krat - a teraz pisem tento post, lebo mam zapal okostnice, umieram od bolesti a opuchnutu polku tvare. Chcela som silou mocou (ja aj zubar) zachranit zub a investovane peniaze - a nakoniec som minus 2 zuby a minus peniaze. Tu bolest neprajem nikomu. Daj zub von a necakaj a nedufaj ako ja, aj ked snimok vyzera dokonale - moze byt aj horsie.

mandymoore123
autor
10. mar 2022

@jaorange7 ahoj. Ďakujem za info aj radu. My čakáme s tým zubom hlavne preto, lebo momentálne nemám vhodné prostredie v ústach na implantát. Vraj po pár rokoch to bude možné. Len teraz ten zápal tak zničil kosť že keby mi zub vybrali , možný by bol len mostík. 😔Ono je to na dotyk na líci stále citlivé ale vraj sa lieči aj2 roky taký zapal a podľa CT snímok sa mi zmenšuje. Teraz v apríli mám ďalšie ct.