Zápal ucha a zaľahnuté v ušiach

natalkaaaaak
17. jan 2023

Ahojte, chcem sa opýtať na vaše skúsenosti ohľadom zaľahnutých uší. Pred par dňami ma začalo bolieť jedno ucho potom druhé a tak sa to striedalo, bolesť prestala ale už druhý deň mam obe uši zaľahnuté a dosť slabo počujem.. nie je to vôbec príjemné. Dnes som bola u môjho dr a povedal, že mám zápal a predpísal mi antibiotiká a kvapky Otobacid. Mate s tym skúsenosti? Ako dlho vam zalahnutie trvalo? Pomohli antibiotiká alebo ste museli ísť k špecialistovi?

slapina
17. jan 2023

tiež som to mala, našťastie len raz, ale nepomohlo mi ozaj nič. nech som robila, čo som chcela. proste to nejakým spôsobom odznelo úplne samo. ale tak to bola iná situácia, mne zápal nezistili žiadny. a zatiaľ žiadna zmena, keď užívaš tie antibiotiká?

natalkaaaaak
autor
17. jan 2023

@slapina nie lebo ešte len dnes som začala ich brať

miminka91
17. jan 2023

Ako dlho ich mas uzivat? Po dni asi zazraky nemozno cakat. Ja som mala takto zalahnute z toho, ked som mala riaden zapal priedusiek, to mi chytilo uplne vsetko. Zalahnute dlho, nervozna som z toho bola, ale postupne to potom preslo. Len pockat, uvidis co povedia tie atb.

veronki311
17. jan 2023

@natalkaaaaak nedávno som to isté riešila a trvalo to ešte týždeň kým mi odľahlo uchu. Tak len preplachovat nos, dávať si kvapky do nosa, nahriat sa infra lampou a snažiť sa pretlakovat uši( zapchas nos a zatlacis) čo najčastejšie.

natalkaaaaak
autor
17. jan 2023

@miminka91 ani neviem ako dlho mám užívať keďže dr mi to nepovedal alebo som to nepočula 🫣 ale v letáku píše že max 10 dní

natalkaaaaak
autor
17. jan 2023

@veronki311 nemôžem tým pretlakovanim nejak ublížiť bubienku?

katesocka
17. jan 2023

@natalkaaaaak mne dr na ORL hovorila tiež nech skúšam "pretlakovat". Ja mám zaľahnuté v pravom uchu skoro mesiac, začiatkom januára som bola na orl, že zápal stredného ucha, lenže som bola tehotná a nemohla mi dať lieky. Dnes som tam akurát volala, keďže som týždeň po pôrode a stále zaľahnuté a horšie počujem a mám sa tam tento týždeň zastaviť, tak som zvedavá, čo mi predpíše ale hlavne verím, že to už konečne pomôže 🤦‍♀️

natalkaaaaak
autor
17. jan 2023

@katesocka držím palce nech sa podarí

babulkomale
17. jan 2023

@natalkaaaaak moje skusenosti su na knihu 🤦👂👂
Uzivaj lieky, Otobacid douzivaj do konca, vychadza zhruba na 5 dni, vzdy pred podaním zohrej v ruke flasticku a kvapni.
Antibiotika ti vyjdu podla toho, po koľkých hodinách ich beries, zvycajne na 5 dni.
Rob si prefuky, nic neposkodis.
Skore uzdravenie.

miminka91
17. jan 2023

@natalkaaaaak tak to tazko povedat, po kolkych dnoch ti zaberu, ale myslim, ze do konca tyzdna sa nejake zlepsenie isto ukaze. Ak nie, tak by som v pondelok isla zase k dr.

natalkaaaaak
autor
17. jan 2023

@babulkomale ďakujem 🙂

simonecka_20
30. aug 2024

@katesocka ahoj, ako si dopadla s uchom ?

katesocka
30. aug 2024

@simonecka_20 ahoj, keďže som nekojila, orl dr mi dala nejaké antihistaminiká a ešte jedny lieky, už si nepamätám aké. Trvalo to asi mesiac až dva kým mi v uchu odľahlo, ešte skoro rok som chodila na kontroly keďže som dobre nepočula na to ucho. Odvtedy žiaľ sa mi to 2 krát zopakovalo, ale do 2-3 týždňov sa to upravilo. Neviem či to pomohlo, ale dávala som si do nosa Nasivin kvapky, a keď som dávala do nosnej dierky na ktorej strane som mala zalahnute ucho, vždy som na tú stranu mierne zaklonila hlavu a ležala som tak aj 5 minút.

simonecka_20
30. aug 2024

@katesocka prosím ťa, ešte sa opýtam aj svoj hlas si tak inak počula?

katesocka
30. aug 2024

@simonecka_20 fuu, to si nepamätám. Ale asi nie. Ja som celkovo tak fungovala, že keď som napr mala slúchadlo v ľavom uchu tak na pravé som nepočula takmer vôbec

candii
30. aug 2024

Mám časté zápaly uši ale nikdy mi obvodný nič nepredpisal vždy som musela ísť k ORL. Kde následne mi uši prečistil a podľa potreby dal antibioticke kvapky. Za 2-3 dní uši opuchli

simonecka_20
30. aug 2024

@miminka91 po akom čase ti ucho odľahlo?