Zápal trojklanného nervu

lamadea
18. aug 2018

Zdravím Vás. Prosím o radu ako si pomôcť pri tomto zakernom ochorení, keďže po pol roku liecenia tabletkami, sa mi stav nezlepsil... Bojím sa, že už sa nezlepší, lekárom už neverím. Trpel niekto z vás týmto ochorením? Vyliecil sa niekto? Zápal mi vznikol z častých stomatologických zákrokoch. Chytilo mi spodnú vetvu. Sánka, zuby... Prosím o rady.

dorottka
18. aug 2018

@lamadea Ak ti nezabrali tabletky, pricina bude v niecom inom, caste stomatologicke zakroky nemaju mat velmi ako vplyv na trojklannak - tvoja bolest moze byt - alebo doslo k poskodeniu nervu pocas anestezy alebo vyplnou, alebo ti tam stale nieco drazdi a tlaci, alebo doslo k podrazdeniu/poskodeniu sankoveho klbu - nezmenil sa ti tymi zakrokmi zhryz? klb je citliva zalezitost a ak dajme tomu drzis usta teraz inak, moze to tlacit na trojklannak, taktiez mozes mat z toho predrazdenie zuvacie svaly, ktore su enormne silne a mozu sa manifestovat takto. Dalsia zalezitost - od krku to nemoze byt? je az prekvapive, kolkym ludom sa zle drzania tela prejavi az na tvari. popis prosim blizsie svoj pribeh, ako sa ti to spustilo a co tomu predchadzalo?

bapsi123
18. aug 2018

@lamadea ja som nedávno prekonala zápal trojklanneho nervu..brala som na to biston 🙄,z čoho mi asi ostali ešte väčšie problémy...ale mne zaberal aj Paralen pravidelne,teda paracetamol

lamadea
autor
19. aug 2018

@dorottka Ahoj Dorottka. Moje problémy sa začali keď mi zubari neustále zasahovali do zubov a to vyberaním nervov, nesprávne vybrali nervy, zuby boleli, začali trhať... Milión injekcií, 5 vytrhnutych zubov, následne brúsenie zubov, nasadenie mostika, potom mostík stahovali, už pevne zacementovany... A potom nastali už bolesti poriadne. Ucho, spanky, dolná sánka, pocit drevených zubov. No neprajem nikomu. Nasadili mi tegretol, tam mi pomáhal, ale na druhej strane veľmi ubližoval. Bolo mi z neho neskutočne zle. Museli mi ho vysadiť a nastavili ma na pregabalin. Ten akoby nezaberal. Prikladám si už lopuchy na zápal....

lamadea
autor
19. aug 2018

@bapsi123 Ahoj Bapsi, Biston a Tegretol je skoro to isté... Mne práveže zabral ten Tegretol, no bolo mi z neho veľmi zle. Ako dlho si sa liečila? Mne paralen moc nezabera. V podstate každé analgetikum je dobré tak na dve hod. Max, preto si už ani žiadne nedavam. Pretrpim to. Chcem sa uplne zbaviť tabletiek ktoré su aj tak na nič. A radšej sa liečiť bylinkami. A chcem skúsiť akupunktúru.

dorottka
19. aug 2018

@lamadea och preboha ☹ s tym klbom si dakde bola? Lebo mne to znie velmi ako klbova zalezitost, najma ked spominas to ucho a spanky - to je podozrive! Teraz mas zuby ako - mas vobec dake oporne body?

lamadea
autor
19. aug 2018
lamadea
autor
19. aug 2018
lamadea
autor
20. aug 2018

@dorottka Ahoj. Okrem zubov som s nicim problém nemala. Chrbtica tiež ok aj na caklade CT vysetrenia. Občas mi puka v sanke, ale to je dlhoročné, nikdy žiaden problem nebol. Zajtra som objednaná na akupunktúru. Snáď zaberie. Ináč sa už liecim aj obkladom lopucha a spravila som si aj domaci liker s bobul bazy čiernej.

dorottka
20. aug 2018

@lamadea jj ja na to upozornujem najma preto, ze som citala o mnohych pripadoch, kedy bolo problemom nieco uplne ine, ako to co sa manifestovalo a klb je taky tichy zaskodnik - sam o sebe nema ako boliet, ale tiez ho inervuje trojklannak, cize sa to siri. Pamatam si tiez na pripad chalana, ktory mal sialene bolesti zubov/trojklannaku a pricina bola v ramene - nieco si tam poskodil, ale nebolelo ho to, svaly sa stiahli, on zacal tym padom inak drzat krk/hlavu, proste cely retazec - a nic z toho si neuvedomoval, kedze jedine, co bolelo boli zuby a tvar. Po vyrieseni problemu s ramenom a dlhsej rehabke, mu bolesti (po 7 rokoch) uplne odisli.

lamadea
autor
20. aug 2018

@dorottka Možno by všetko vyriešilo obyčajne CT vyšetrenie hlavy, ktoré mi doteraz robené nebolo. A ten celustny klb pozrieť tiež, keďže sánka mi puká za každým razom čo otvorím ústa. Ktovie, kde je príčina... Ked dnešný lekári sa mi fakt zdajú na nič. Len predpisujú lieky a skúšajú čo a ako. Rozmýšľam že prestanem brať ten pregabalin... Pomáhať mi nepomáha vôbec, akurat z neho priberám.

dorottka
20. aug 2018

@lamadea coze? :o akoze nebolo? Nie CT, ale MRI hlavy - nech tam pekne vidno vsetko, na diagnostiku neuralgie trigeminu sa tiez pouziva vysostne MRI - urcite na tom trvaj, preboha, ved je to zakladne vysetrenie pri tomto probleme. Podla mna zmen neurologa, tento zjavne nevie, co robi.