Ahojte. Pred dvoma mesiacmi mi lekár povedal že mám zapal trojklanneho nervu. Pred dvoma dnami som znovu začala mať bolesti boli ma zub na zahryznutie na ľavej strane a ťahá mi to až k uchu a na spodné zuby . A potom príde ešte horšia bolest na chvíľku ktora ustúpi no predtým ma to stále nebolelo teraz áno. Na pravej strane ma zasa boli líce na dotyk pod okom . Keď si dám flektor prášok ( ako mi doktor vtedy predpísal ) tak mi to uľaví od bolesti ale len trošku . Mam tvar trošku aj opuchnutu . Môže to znovu ten zapal ?
Ahoj, ja som toto mala pred cca 2-3 rokmi a ano, bohuzial sa to zvykne vracat :( Neviem, ci Flector pomoze, mozno len chvilkovo, ja som vtedy brala Lyricu + Novalgin a podobne, neskor uz len Novalgin, ked sa to vracalo. Ale zostalo mi to viacmenej chronicke, citim tu stranu tvare pri zmenach pocasia atd, i ked uz tie bolesti nie su take silne, ako pri tom prvotnom zapale.
@simus0987 treba vylucit, ze je tam nejaka ina pricina, teda napriklad zapal v zube.skus sa poradit so zubarkou, mozno to pomoze.ach, tieto bolesti,rozumiem ti
@simus0987 ahojte. Myslíte že aj kosť okolo oka môže bolieť od tochto nervu? Už pár mesiacov mám bolesti ĺavej strany tváre,zubov ,kosť okolo oka a aj niekedy ucha. Nieje to veĺká bolesť ale cítim ju. Niekedy len okolo oka,niekedy len ucho. Predvčerom ma to bolelo celý deň ale poriadne. Idem k zubárovi vylúčiť či to nieje od zubov.
@simus0987 trojklanný nerv zasahuje do viacerých štruktúr, kuk google obrázky alebo link vo vlákne. Zo svojpomoci pomáha na neuralgické bolesti pitie 100% bazovej šťavy (kúpiš v lekárni alebo bio obchode), potieranie ľubovníkovým olejom, napr. sánku natrieť, priložiť bavlnenú vreckovku, obviazať šatkou na celú noc. Užívať Revitanerv strong, prestriedať s Milgama N. Neviem s ktorým lekárom si to riešila, ale určite smer neurológ, stomatológ, ORL. Do budúcna pozor na prievan, klimatizáciu, vietor, studenú vodu napr. na kúpalisku, povinná výbava čiapka, buff cez bradu ústa, alebo šál. Skoré zlepšenie prajem!
Ahojte ďakujem veľmi pekne .. dnes som bola u neurologa predpísal mi pragiolu.. áno mam aj lubovnikovy olej a užívam aj milgamu .. len ten opuch tváre som nemala minule a teraz áno ale lekár mi na to nič nepovedal len že to nie je bežné
Ahojte, prosím ja som si v auguste dala vyrazat neprerezaný zub múdrosti, zákrok trval viac ako 1 hodinu, doteraz mám bolesti tváre, ucha, hlavy krku na tej časti, táhá mi to ako keby k uchu, mám termín k neurológovi na 21. nov., asi to bude trojklanny nerv, mali ste s tým skúsenosť? Ďakujem.
@simus0987 áno môže, asi si na to citlivá, niečo ti dráždi a irituje nerv...alebo opačne, trojklanný nerv ťa môže bolieť ako prenesená bolesť zo zuba 😒