Dobry den,chcem sa opytat,ci niekto mal zapal stredneho ucha v dospelosti a ako to prebiehalo.ja mam zalahnute uz tyzden,slabsie pocujem a zatial mi to neprechadza..kedy to moze asi polavit?nasli mi pneumokoka v nosohlatne,z toho mam ten zapal usi.zatial beriem ATB len 2 dni,ale hrozne ma trapi ten sluch.boli ma hlava stale a v kuse pocujem len piskanie,uz som z toho unavena :(
Ahoj ja som mala minuly rok zapal stredneho ucha. Zacalo to sinusitidou a dopracovalo sa to az ku zapalu ucha. Ale to dost boli ak je zapal. Teba ucho neboli? Ja uz som to citila vecer ked som isla spat, a vedela som ze uz nie je dobre. O 5.30 som sa brala na pohotovost. Usny mi potvrdil zapal a prepichoval mi to. Dost neprijemne ale hned sa ti ulavi. Potom som brala 14 dni ATB a este floridan mesiac. To mi predpisla moja ORL ked som isla na kontrolu. Takze tak. Najlepsie ist hned na ORL
Ja som na ORL bola,tam mi robili aj stery a zistili toho pneumokoka..usny mi predpisal tie atb..
@mirusssska tak su asi nespravne nastavene atb - mne na druhy den to zalahnutie uplne preslo.
@renatka100 to fakt?ja uz som z toho hotova..v pondelok idem na kontrolu,som zvedava ci mi daju zase dalsie
@mirusssska Ake ti dali ATB? Ked som bola na pohotovosti ten ORL lekar sa ma pytal ci si to necham prepichnut, ze sa mi hned ulavi. Lebo s ATB to trva dlhsie kym clovek citi ulavu. Mna to dost bolelo tak som si to nechala prepichnut a hned sa mi ulavilo. Ale uplne ok to bolo asi tak za 10 dni. Lekarka na kontrole mi povedala ze je to normalne.
A brala som augmentin
@mk17 ano tieto iste mi predpisal..a moj lekar nebol vobec zhovorcivy teda..vsetko som sa dozvedela z tej spravy co mi dali do ruky..mne nic neprepichovali a ani nehovorili o takej moznosti..tak uvidim v pondelok teda,snad to prejde..zevraj tieto atb su najlepsie na toto..
A usi ma uz tak hrozne nebolia,tyzden si kvapkam uniflox aj pamycon do nosa
@mirusssska ahoj,mala som ako kojaca,bola to "radosť", bol v uchu už hnis a krv,pritom to prišlo z hodiny na hodinu,na ORL mi to vyčistili,dali vatu napustenu antibiotikom,Dalacin to bol tiež hnus na žalúdok,ale pirule zaberajú až na 3-4 deň,vydrz a daj si niečo od bolesti.Prepichovat nie,navždy ti ostane jazvicka a je problém napr.pri potápaní,v mori atď syn mal tiež a aktívne pláva,prvé čo dr .povedal,že prepichovat po starom určite nie,inak by skončil s plávaním U mňa jediná vec,že ucho je aj po rokoch citlivé,zle počujem a celú zimu nosím čiapku,keď fúka šatku
ja aj ked som doužívala ATB, tak som mala zaľahnuté v uchu. Na kontrole mi doktorka povedala, že to je normálne a do pár dní to prejde. A mala pravdu, prešlo to. Tak len treba vydržať ono sa to upraví 🙂
Dakujem baby,takze len trpezlivost..tiez si to nechcem moc prepichovat,pocula som ze je to dost neprijemne
Ano je to veeeelmi neprijemne. Ale o tej jazvycke mi doktor na pohotovosti nepovedal nic. Keby som vedela asi by som si to nedala. Taky mlady, sikovny sa mi zdal. Iba ma upozornil ze to prepichovanie boli ale ulavi sa mi hned. Kedze mna ucho dost bolelo tak som si to dala a bolo ako povedal. A ked som bola na kontrole u mojej ORL lekarky povedala ze sa to krasne zahojilo.
Tak dufam ze to mam v poriadku. Ale capicu nosim aj ja celu zimu. Strasne som na tie dutiny vsetky nachylna, musim si davat pozor.
@mirusssska mne to trvalo vyse tyzdna. Vydrz to prejde.
@mirusssska nemyslim si, ze zle nastavene lieky, tieto aj moj maly brava na zapal (opakovalo sa mu niekolko krat :( ... a ked ti robili ster, tak im preda vyslo, ake lieky su vhodne.
ak ta ucho boli, dobre su otipax kvapky - obsahuju aj lidokain a stiahnu bolest inac malemu kazali pamykon vzdy aj do ucha.
@kubkovamama k tomu prepichnutiu - ta jazvicka ostane, aj ked to same praskne?
@mirusssska
Doktora samozrejme nevyluc ale skus si dat ako pomocny liek cibulu.robi zazraky.
Najdi na youtube video:
Barbara O'Neil -obklady a jejich pouziti.
Hned na zaciatku je o zabale na zapal ucha.
Ja to tu nebudem rozpisovat.ona to tam kraaasne opise.a mnohe ine.je to v cestine.
Vela zdravia zelam.
kamaratka to mava kazdu chvilu, treba ist na orl nech sa na to pozru ci netreba este nieco, oni by ti to mali aj "prefuknut" aby si nemala uz dalej zalahnute, vraj to nejako moc neboli len je to neprijemne
@mk17 vidim že stará diskusia ale momentálne nespím celu noc , čo má boli strašne ucho sánka mandla všetko za uchom …. Včera som bola na ORL , tiež mi prepichla ucho a odvtedy si stadial strašne vyteká nasjkôr taka číra tekutina teraz akoby do ružová a brutálne to stále boli … teda to po prepichnuti už nebolelo ? 😫
@mirusssska ja by som urcite sla na orl nech to ucho pozrie aj odbornik. Nie je to sranda. Ja som mala takto zalahnute a aj zapal a isla som tam neskoro. Doteraz na neho zle pocujem a casto mi stale zalahuje, ale ziadny nalz tam nemam. Urcite vyhladaj aj lekara orl.