Zápal stredného ucha a zaľahnutie

3. mar 2024

Ahojte, idem sa opýtať a trošku sa upokojiť, od soboty minulého víkendu som mala nádchu dosť silnú, v stredu mi zalahlo v uchu, potom začala aj dosť silná bolesť, vo štvrtok som išla na ORL doktor mi dal kvapky do ucha a nejaké lieky na uvoľnenie hlienu určil že mám zápal stredného ucha ale nedal mi hneď antibiotika, v piatok to bolo šialené už som nevedela vydržať od bolesti pulzovalo mi v uchu, zalahnute tlak v uchu, v sobotu ráno teda včera som išla hneď ráno na pohotovosť kde už mi pán doktor pozrel aj do nosa a že mám dosť silný zápal aj hnis už tam vidí a aj ucho dosť zapálené čiže mi dal antibiotika, kvapky do nosa pamycon, kvapky do ucha.... takže od včera beriem antibiotika každých 12 hodín mam v podstate za sebou tretiu dávku, cítim uvoľnenie pomaly. čo sa týka bolesti.. ale. to zalahnutie je šialene.. mám aj zvýšenú teplotu maximálne do 37,5....som samozrejme aj slabá z toho ale to zalahnutie v uchu je strašne nepríjemné... prosím vás ako dlho to trvá kým sa to nejako uvoľní? upokojte ma že to raz príde 😪 doktor povedal že keď sa mi neulavi mam prísť cez týždeň opäť... ale ja dúfam že antibiotika záberu a nastane úľava...

jaskolka
3. mar 2024

Bolesť prejde po. ATB rýchlo, ale zalahnutie môže byť týždeň, dva, ale aj mesiac. Tá tekutina sa musí vstrebať, a to potrebuje čas.
Dá sa však pomôcť aj rýchlo, paracentezou-tým ze sa bubienok napichne a tekutina odsaje.

autor
3. mar 2024

@jaskolka áno bolesť cítim že sa zmierňuje mňa bolel aj krk už z toho ale cítim úľavu len to zalahnutie, čiže hneď sa mi úľavi keď by mi to prepichli?

jaskolka
3. mar 2024

Áno, pri prepichnuti je úľava okamžite, ale samotný zákrok je dosť bolestivý a potom sa ti nesmie pár dní do ucha dostať voda,kedze je v ňom otvor.

alenka7777
3. mar 2024

Prepichovat by som si to nedala. Zalahnutie polavi aj samo, ale môže to trvať aj mesiac.