Zápal stredného ucha a problémy s tým spojené

mirafi
14. jan 2024

Ahojte, pred vyše mesiacom som prekonala Covid, ostal mi kašeľ a pridali sa poriadne sople, čo mi vraj udrelo na ucho a prestala som počuť. Podľa doktorky na ORL som mala začínajúci zápal stredného ucha. Užívala som dvoje antibiotík, Aerinaze, kvapky do ucha a rôzne spreje do nosa. Všetko prešlo, ale stále nepočujem dobre na ucho, šumí mi v ňom a mávam pocit zalahnutia. Taktiež mi "blbne" aj druhé ucho. Už takto nepočujem štvrtý týždeň a som z toho trošku zúfalá nakoľko som sa minulý rok liečila na stratu sluchu. Podľa audiogramu sa to veľmi pomaličky zlepšuje, ale vraj to pravé ucho mam stále zlé a ľavé mam hraničné hodnoty. Doktorka mi 2x prepichovala bubienok a vraj ak sa to už teraz nezlepší, do ucha mi budú musieť zaviesť trubičku, aby odtiaľ vytekal ten výtok. Nemáte niekto podobnú skúsenosť, alebo ste nerobili na ORL, aby som to mohla prípadne s niekym skonzultovať? 🙏

zitaje
14. jan 2024

@mirafi ja mám od júna v uchu trubičku, konečne mám pokoj. Minulý rok od februára do júna som sa trápila. 3x prepichnuté jedno ucho (1x aj druhé, ale to sa potom upravilo našťastie), strašne dlho som skoro vôbec nepočula, v kuse som mala viac či menej zaľahnuté, pukalo mi v ňom, občas aj bolelo. Trubičky boli posledná možnosť po sprejoch do nosa, atb, liekoch proti alergii atď. Za mňa najlepšia vec, čo som mohla podstúpiť, od júna znova žijem. Na jeseň som mala covid, trvalo to vyše mesiaca, nebyť trubičky, už by som isto zase nepočula, lebo som mala strašné sople. AKurát nemôžem ísť do vody (bazén a pod.) a aj vlasy si umývam opatrne s vatou v uchu.

mirafi
autor
14. jan 2024

@zitaje ďakujem ti krásne za odpoveď! 🍀🥰🙏 Môžem sa opýtať na zákrok? Je to jednodňovka? Robili ti aj audiogram?

zitaje
14. jan 2024

@mirafi robili mi to v lokálke. Vzali ma medzi dvomi zákrokmi, lebo termín bol až na september, tak mi to spravili šup-šup pomedzi... Bolelo, ale nie oveľa viac ako prepichnutie, dalo sa to vydržať. Na Antolskej.
Audiogram mi nerobili.