Zápal stredného ucha

majo441
31. aug 2024

Ahojte, vo štvrtok sme boli na pohotovosti s frajerkou bolelo ju strašne ucho už nevedela vydržať, ostrá bolest a aj teploty mala + nádcha. Na pohotovosti nas poslali do trencina na ORL pohotovostnu ambulanciu, tam jej iba predpisal nejake antibioticke kvapky a povedal jej ze o tyzden jej to prejde…vcera bolo ako tak dobre a dnes uz ju to zase strasne boli….ono ju z toho boli hlava zuby sanka….
Co by ste poradili? Uz som jej dal paralen asi jej dam aj aulin na zmiernenie bolesti a neviem ist znovu na pohotovost? Uz do trencina moc nechcem kam by ste odporucili s tym ist? Byvame medzi zilinou a trencinom na pol ceste ale pojdeme hoci kam…

dobryden
31. aug 2024

@majo441 Kvapky na zapal stredného ucho je dost malo,zvyčajne sa davaju na zapal vonkajšieho ucha.Urcite by som sla opat na pohotovost a predpísať celkove ATB.

bubka23
31. aug 2024

Mala som druhý krát v živote.. ťahalo sa mi to dva mesiace.. Hnis krv mi už vytekalo.. pohotovosť dostala som flector, xorimax ATB na dva týždne, a ATB do ucha uniflox (týždeň, dva nepamätám presne).. ak by sa stav zhoršil mala som ísť do BB na pohotovosť.. pretrpela som to nejak cez víkend, aj keď som bola viac mŕtva než živá.. pondelok obvodná, rovno od nej ORL a ďalšie dva týždne nové ATB do ucha a aj na jedenie..
Poviem ti od vtedy som strašne na to ucho citlivá, chodím s vatou aj cez leto.. povedali mi že keď ho raz človek dostane ťažko sa dáva do kopy.. Ja som ho mala za život už druhý krát a do smrti budem už naň citlivá

bubka23
31. aug 2024

Zober ju do BB, čím skôr tým lepšie.. a ešte by som kúpila sviečky do ucha, mne to krásne povolíl zápal a vytiahol, praskanie cumenie všetko som v ňom cítila... Za tie mesiace som bola total hluchá, toto mi odporučili a používam to raz do mesiaca krásne sa ti ucho vyčistí

nikdenikto
31. aug 2024

Ak ma nádchu, najdôležitejšie je aby nemala upchate nosné dutiny, to najviac vplýva na ucho. Nosné výplachu, nejaký Solmucol alebo nieco na riedenie hlienov, nasivin do nosa.

Ja už som mala 2x zápal stredného ucha, vždy to dostanem so soplov ak si na to nedávam pozor a mám upchatý nos. Ten druhý x mi už ani nedali kvapky do ucha, len ATB tabletkove a proste tie dutiny aby boli stále priechodné.