Ahojte mám problém. Momentálne som v Holandsku a celý tento týždeň som bola trochu chorá ale nejako moc som to neriešila a včera večer ma začala trochu páliť Mandla tak som myslela že to je z toho ale potom som sa vrátila z obchodu dali si dole slúchadla a zistila som že ma trochu boli ľavé ucho a mám v ňom zalahnute. Dala som si večer paracetamol a isla spat asi o 4 som sa zobudila na strašnú bolesť ucha tak som si dala ďalšiu tabletku a keď zabrala zistila som že nepočujem na ľavé ucho. Nos mám už čistý týždeň beriem sprej do nosa takže tým to nebude hrdlo ma už neboli tiež. Hneď ako som vstala som isla do lekárne a tam mi povedali že mám ísť k lekárovi bola som u dvoch ale ani k jednému ma nezobrali lebo vraj majú plný stav prijímať nových pacientov. Poistená tu síce som ale môjho obvodného tu ešte nemám keďže tu ešte niesom až tak dlho som nestihla vybaviť. A na usno nosno krčné ma bez obvodného nezoberú. Tak mi prosím poraďte. Zobrala som si liek proti bolesti takže to momentálne neboli iba na to ucho nepočujem asi tak na 95% myslite že je nejaká šanca že to vyliečim doma?
@deti95060810 myslím doma tu v Holandsku nejaké domáce rady keďže k doktorovi sa tu minimálne do pondelka nedostanem.
jednoznačne antibiotiká...
Podľa mňa tam máš zápal a potrebuješ antibiotiká aj nejaké kvapky do ucha, možno máš aj dnu hnis a potrebuješ prepichnut bubienok nech to všetko vytečie.
@michaela2000 presne ako pise @barbie1981 ak treba paracentezu tak lekar a antibioticke kvapky tiez asi nekupis na pumpe 🤷 pohotovost tam nemaju? Sialene aby nevzali akutny stav co potrebuje zakrok.
Tu vezmu aj na pohotovosti, aj u ORL ked nie si objednana tak za 30 eur akutne.
@michaela2000 A pohotovost tam nefunguje? Riskujes ohluchnutie aj rozsirenie infekcie. Ucho je blizko mozgu…
Ahojte dnes teda ešte skúsim počkať do rana zatiaľ to neboli keďže som mala lieky proti bolesti čo zabrali a ak do rana budem stále hlucha a bude to bolieť skúsim nájsť pohotovosť lebo tu to je veľmi komplikovane od vsadial ma poslali preč že mi pomôcť nemôžu a to aj cez to že som im doslova povedala že nepočujem na ucho.
@michaela2000 este niekto bude kydat na Slovensko. Toto sa mi tu v zivote nestalo a ze som sa po tych lekaroch nachodila...
Nemajú v lekárni niečo voľnopredajné ako my máme Burrow kvapky?
@janinah majú kvapky otalgan neviem užívala som ich dnes ale to ucho mi nechce povoliť stále sa mi zdá že na neho počujem menej a menej predtým som nepočula na 95% a teraz sa mi zdá že nepočujem na 97%
Ahojte ľudia takže aktuálizacia môjho prípadu. Stav sa mi nezlepšil síce to neboli tak ako včera ale stále na to ucho nepočujem tak som isla na pohotovosť. Kde som sa dostala maximálne ku sestre ktorej som povedala čo mi je a ona to povedala doktorovi ktorý povedal že môj stav neni akútny takže nieje potrebné aby ma zobral. Tak som tam naliehala že nepočujem na jedno ucho a boli to a ona že mám užívať ďalej kvapky z lekárne a brat lieky proti bolesti že to je infekcia ktorá už prechádza. Tak iba pozerám a ako viete že prechádza keď som doktora ani nevidela či máte vyštudovanú medicínu na jeden pohľad alebo čo? Tak som sa proste dvihla a odišla. Holandské zdravotníctvo nesiaha po päty ani tej najhoršej slovenskej nemocnici.👌🏻
a kedy to chceš liečiť? o mesiac , dva?
čím skôr treba....