caute dievcata, som uz uplne unavena… chora uz od 1.12 tretou chorobou… najprv nadcha ktora presla do sinusitidy ktora nebola dobre preliecena… nato som chytila v nedelu chripku horucka bolest svalov, sinusitida sa opat rozvinula a v noci sa pridruzil zapal stredneho ucha ktory je neznesitelne bolestivy…mam chut si dat odrezat hlavu uz fakt nevladzem.. dnes mi doktorka predpisala xorimax kazdych 12 hodin.. druhu tabletku beriem o 21:00 ale zatial bolest neustupuje.. nemate nejaku babsku radu ale ktora fakt funguje resp. ktoru mate overenu na ten zapal? Budem rada za kazdy navrh :D vdaka
@hendikep
Je mozne, ze potrebujes uvolnit nahromadeny hnis, ak mas vyklenuty bolestivy bubienok, ale to moze len ORL lekar. Ak je bolest ako neznesitelny tlak v hlave, ze ta boli cela hlava a pulzuje, je to pravdepodobne.
Prepichnu bubienok a hned sa ulavi. Potom daku atb kvapky do nosa, ucha, a oralne atb uz mas. Nie je to sranda, od ucha sa mozu zapalit aj mozgove obaly alebo oci.
@hendikep a co mne pomaha kym sa dostanem na prepich tak Paralen, lahnut na zdrave ucho, vata do choreho a vankus maly na to chore, zakryt hlavu a zaspat. Radsej budem desatkrat rodit ako mat zapal str.ucha. Bohuzial pomer je opacny 🤦
@mamasuri
@babulkomale
@babulkomale
@34katka34
Dobre ranko, dakujem za odpovede, veru rodila som pred 4mi mesiacmi a veru toto bolo mozno horsie…nastastie v noci sa to uvolnilo a vysiel nejaky “ sekret” :D ale v tom uchu mi len sumi a nepocujem nic, mozem mat poskodeny sluch? alebo to je normalne?
@hendikep mozes mat poskodeny sluch, to sa zisti u ORL audiometriou. Niekedy sa poskodi len docasne alebo oslabi zapalom.
@babulkomale fuu tak dufam ze nemam lebo je to hrozne, nepocujem nic a som z toho ako dezorientovana :D
@hendikep mne zabrali kvapky uniflox. Úplne top,po 2 dávke som už žiadnu bolesť necítila. Ale je na predpis.
@1gabriela13 mne dnes este predpisali pamycon kvapky a tiez sa to hned zacalo lepsit mam pocit
@hendikep ja som mala zapal dutin a vždy my vrazil do ucha väčšinou som dostala atb a kvapky do ucha ale na bolest dutin a bolesť ucha my vždy pomohlo nahrať soľ dať do sáčku a do šatky alebo detskej ponožky a priložiť na ucho mne to veľmi pomáhalo aj na dutiny tam keď som mala veľké bolesti som prikladala na čelo a to som mala opakovane zapaly dutin vyše roka......nakoniec ma operovali na orl na dutiny ale toto my pomáhalo ta soľ 👍👍👍👍verte skúšala som všeličo ja som mala už dutiny v hroznom stave až hnis