Zápal stredného ucha

hendikep
28. dec 2022

caute dievcata, som uz uplne unavena… chora uz od 1.12 tretou chorobou… najprv nadcha ktora presla do sinusitidy ktora nebola dobre preliecena… nato som chytila v nedelu chripku horucka bolest svalov, sinusitida sa opat rozvinula a v noci sa pridruzil zapal stredneho ucha ktory je neznesitelne bolestivy…mam chut si dat odrezat hlavu uz fakt nevladzem.. dnes mi doktorka predpisala xorimax kazdych 12 hodin.. druhu tabletku beriem o 21:00 ale zatial bolest neustupuje.. nemate nejaku babsku radu ale ktora fakt funguje resp. ktoru mate overenu na ten zapal? Budem rada za kazdy navrh :D vdaka

mamasuri
28. dec 2022

@hendikep ja som mala zapal dutin a vždy my vrazil do ucha väčšinou som dostala atb a kvapky do ucha ale na bolest dutin a bolesť ucha my vždy pomohlo nahrať soľ dať do sáčku a do šatky alebo detskej ponožky a priložiť na ucho mne to veľmi pomáhalo aj na dutiny tam keď som mala veľké bolesti som prikladala na čelo a to som mala opakovane zapaly dutin vyše roka......nakoniec ma operovali na orl na dutiny ale toto my pomáhalo ta soľ 👍👍👍👍verte skúšala som všeličo ja som mala už dutiny v hroznom stave až hnis

babulkomale
28. dec 2022

@hendikep
Je mozne, ze potrebujes uvolnit nahromadeny hnis, ak mas vyklenuty bolestivy bubienok, ale to moze len ORL lekar. Ak je bolest ako neznesitelny tlak v hlave, ze ta boli cela hlava a pulzuje, je to pravdepodobne.
Prepichnu bubienok a hned sa ulavi. Potom daku atb kvapky do nosa, ucha, a oralne atb uz mas. Nie je to sranda, od ucha sa mozu zapalit aj mozgove obaly alebo oci.

babulkomale
28. dec 2022

@hendikep a co mne pomaha kym sa dostanem na prepich tak Paralen, lahnut na zdrave ucho, vata do choreho a vankus maly na to chore, zakryt hlavu a zaspat. Radsej budem desatkrat rodit ako mat zapal str.ucha. Bohuzial pomer je opacny 🤦

34katka34
28. dec 2022

@hendikep toto som mala pred rokom. Z dutín bolesť vystrelovala do ucha, žiaľ to bol tlak z dutín na ucho. Kým dutiny neuvolnilo, bolelo. Komvickovala som 4-5 krát denne. Z tých dutín mi zliezali, také hnusne hlieny, až vtedy sa mi uľavilo plus antb.

hendikep
autor
29. dec 2022

@mamasuri
@babulkomale
@babulkomale
@34katka34
Dobre ranko, dakujem za odpovede, veru rodila som pred 4mi mesiacmi a veru toto bolo mozno horsie…nastastie v noci sa to uvolnilo a vysiel nejaky “ sekret” :D ale v tom uchu mi len sumi a nepocujem nic, mozem mat poskodeny sluch? alebo to je normalne?

babulkomale
30. dec 2022

@hendikep mozes mat poskodeny sluch, to sa zisti u ORL audiometriou. Niekedy sa poskodi len docasne alebo oslabi zapalom.

hendikep
autor
30. dec 2022

@babulkomale fuu tak dufam ze nemam lebo je to hrozne, nepocujem nic a som z toho ako dezorientovana :D

1gabriela13
30. dec 2022

@hendikep mne zabrali kvapky uniflox. Úplne top,po 2 dávke som už žiadnu bolesť necítila. Ale je na predpis.

hendikep
autor
30. dec 2022

@1gabriela13 mne dnes este predpisali pamycon kvapky a tiez sa to hned zacalo lepsit mam pocit