Zápal srdcového svalu

1. jan 2023

Veľmi sa bojím, že dostanem z chrípky zápal srdca 🥺 Som už mesiac chorá, nádcha, kašeľ, unava a slabosť. Teploty som mala len jeden deň. No najväčší problém je, že sa veľmi bojím že dostanem zápal srdca a umriem. Že mi proste zlyhá, zastaví sa. Mám malú dcérku neviem čo mám robiť. Ako sa to prejavuje ? Máte niekto skúsenosť s tým ? Chcela by som vedieť či to ozaj dostanem aj z bežnej choroby 😞
(Áno, mám úzkosti a liečim sa)

ladybug138
1. jan 2023

A mas urcite chripku? Pokial si doma, nenamahas sa, tak je to ok, ak sa velmi bojis, tak zajtra zavolaj lrkarovi a spytaj sa

daridari11
1. jan 2023

Myslím, že zápal srdcového svalu vzniká práve ako dôsledok dlhotrvajúcich horúčok, píšeš, že si mala iba jeden deň, tak si nepriťažuj stav zlými myšlienkami.

lenkakravcova
1. jan 2023

Pokial ti chrípka neprešla do zápalu priedušiek, tak nemáš z čoho dostať zápal srdcového svalu. Ten sa dostáva až keď chrípka prejde do zapalu priedušiek (baktérie), ten sa nelieči antibiotikami, iba prechodí a tak sa šíri nenapadne ďalej.
Daj si vyšetriť crp (bud u Dr alebo v lekárni sú testy na predaj) - keď máš zapal: ATB, a budeš mat kľud.

mogaa
1. jan 2023

Zápal srdcového svalu získaš prechodenou chripkou ale aj napr. aj máš bakteriálne ložisko v mŕtvom zube....a ver, že ak by si mala zápal srdcového svalu tak to zistíš - jednak nevládzeš , si veľmi unavená a následne začneš mať aj ťažkosti s dýchaním.....

autor
1. jan 2023

@mogaa no problém je že mám úzkosti a nevladzem a zadychavam sa, stdce mi búši už približne rok. Preto sa bojím, že to nebudem vedieť rozpoznať.

autor
1. jan 2023

@lenkakravcova u lekára som bola, CRP z prsta mierne zvýšené aj napriek tomu mi dal ATB lebo mi to neprechádzalo. Teraz nedávno mi robili CRP normálne z krvi a bolo negatívne. Cize, nemusím sa báť ?

autor
1. jan 2023

@ladybug138 neviem či určite chrípku ale je to vraj vírusové nie bakteriálne povedal lekár

manzanillaa
1. jan 2023

Nemusíš sa bat😊

lenkakravcova
1. jan 2023

Tak sa báť nemusíš. Len sa šetrí a doliec virozu. 🙂

janinamojka
1. jan 2023

Môj brat na to umrel...ver mi,vedela by si to rozlisit .

autor
1. jan 2023

@janinamojka to ma mrzí 😞 ak sa môžem spýtať, dostal ho z prechodnej chrípky ?

autor
1. jan 2023

@lenkakravcova ďakujem 🙂 Už mám pocit, že sa z toho zbláznim 😀

janinamojka
1. jan 2023

Áno,bol chorý,prechladnuty,dlhodobo..samozrejme potreboval uživiť rodinu,zarobiť peniaze..nevylezal si nič..následne hrozný kasel..nevládal dýchať.. vzala som ho na pohotovosť, už nevládal ani par metrov z auta prejsť, každé dva kroky stal a oddychovať,popri tom chlap ako hora..za hodinu už bol napojený na prístrojoch, uvedený do umelého spánku..do týždňa bolo po chlapovi😥..Ale vravím, predchádzalo tomu dlhotrvajuce ochorenie,ťažké ochorenie.

autor
1. jan 2023

@janinamojka to mi j naozaj veľmi ľúto 🥺 A ďakujem pekne za odpoved aj napriek tomu, že to určite bolo veľmi ťažké a veľa ľudí o tom nechce rozprávať

janinamojka
1. jan 2023

Tak časom si na to zvykne človek, ale bolí to stále.. bol to mladý človek...hlavne som ta chcela povzbudiť, aby si sa nebála o seba.pekne treba vylezat, vyliecit a veľa spat, mne doktor zvykol hovoriť ze spánok je 90%úspechu liečby..

autor
1. jan 2023

@janinamojka no ten spánok moc pri babetku nie je možný 😊 A ešte raz ďakujem, už som kludnejsia, že asi by som sa ozaj cítila stále veľmi zle

janinamojka
1. jan 2023

Si unavená z babenka..Skus si ľahnúť vždy,kedy sa len dá,kašli na poriadok a keď spi malé,ľahni si aj ty hoci len na chvíľu.

dzescebuly
1. jan 2023

Ja som ten zápal osrdcovnika chytila počas anginy akú som nemala nikdy v živote. Po uzdravení choď k obvodnému lekárovi nech ťa popocuva fonendoskopom-akukolvek zmenu bude počuť

autor
1. jan 2023

@dzescebuly a mala si nejaké príznaky ?

dzescebuly
1. jan 2023

Začalo ma bolieť pod ľavou lopatkou,prechádzalo to medzi lopatky.posledne dní pred kolapsom som nevládala vyjsť po schodoch,zadychavala som sa veľmi,a mala som pocit že mám niečo veľmi ťažké na hrudníku položené.ked som si ľahla na chrbát tak som ihneď musela sadnúť lebo ma začalo páliť na hrudníku a nevedela som sa nedychnut

mikadooo
1. jan 2023

Vieš čo, dôležité je PO chrípke mať ešte pomalý rozbeh a oddychovať. Tak vzniká problém, že človek si myslí, veď už som zdravý a prepískne to a srdce to nezvládne. Teraz keď ležíš a oddychuješ, ti podľa mňa nič extra nehrozí. Ale keď budeš už naoko zdravá, môžeš sa cítiť unavená, vtedy počúvaj svoje telo a oddychuj keď treba. Nepresiľuj sa. Všetko bude ok, energia sa vráti v správny čas a ty budeš cítiť, že už si naozaj fit a môžeš fičať na 100%.

beckynka89
3. jan 2023

Ak je crp v poriadku, netreba sa zbytočne stresovať. Mne na to zomrel ocko, ale nemal žiadnu infekciu ani chorobu v poslednej dobe. Úzkosti som mávala aj ja a také, že som už bola naozaj súca na psychiatriu. Teraz mám naozaj zdravotné problémy a keď mi je lepšie, zaoberám sa príjemnejšími vecami ako večným strachovaním sa, či nedostanem to alebo hento.

autor
4. jan 2023

@beckynka89 to mi je ľúto 😞 ja sa snažím ale nejako mi to nejde, veľmi sa bojím, že ochoriem, zomriem a podobne veci.. A to mám len 22 rokov 😏

beckynka89
4. jan 2023

Aj mne to začalo v takom nejakom veku, ale ono sa to zrovná. U mňa to trvalo roky a ľutujem že som to neriešila s psychiatrom. Ja som to už mala v takom stave, že ja som reálne verila tomu, že som chorá (raz som bola presvedčená že mám tetanus 😅 a čoskoro umriem) a tak som to neriešila ako psychický problém. Zbytočne som tým strachovaním premárnila roky života.