Zápal slepého čreva - strava

azrax
22. dec 2024

Zdravím vás akurát ma idú pustiť z nemocnice lezal som 2 dni no normálne mi nepovedali co môžem jesť. Slepák mi ostal a povedali mi ze môžem jesť skoro všetko pomaly. No chcem sa opýtať vás co povedali vám. Lebo 2 dni som tu nejedol vôbec nič a tak isto ani nepil nič.

horvathova_ja
22. dec 2024

Určite začni diétnou stravou. Vianočný šalát kapustnicu a vyprážané veci by som vynechala.

alenamihal
22. dec 2024

ryza je dobra,polievkove pyre =zemiaky,karfiol,mrkva a cuketa...,maliny,jablka...aspon na par dni toto..a lad prikladat na zapal,tak stiahne zapal....vyprazane jedla-NO !! AK tak maso varit na pare,alebo v rure a to na vode..ziadne oleje...najlepsi je olivovy olej extra virgin...a len vodu pit a caje/repik je dobry/...

michaela329
22. dec 2024

@azrax je to síce 18 rokov, ale ja som mohla bujon, suchú ryžu a zemiaky, presnidavky, postupne chudé mäsko už ku koncu týždňa som jedla také veľmi ľahké veci - vývar, ľahké soté s ryžou - uvidíš, čo Ti pustí. Mne napríklad zeleninu ako karfiol a brokolicu zakázali v prvé dni, aby ma nenafukovalo-aby som sa nezľakla.

denimol
22. dec 2024

Toto je veľmi častý problém, že doktori s pacientom vôbec nehovoria. Pokiaľ má niekto problém s dráždivým slepým črevom, problém býva v zložení mikrobiomu, ktorému škodí najmä cukor.

azrax
autor
23. dec 2024

@alenamihal ďakujem všetkým za odpovede a co maslo alebo syr? Eidam alebo tak? Kuracia šunka? Čierny chlieb?

alenamihal
23. dec 2024

@azrax celozrnny chlieb je dobry..kuracia /morcacia sunka mozu byt,ale isto skor pomalicky a v malom mnozstve..ja skor by som volila nizkotucne syry...maslo v tenkej vrstve a nakvapkat olivovy olej...