Ahojte, chcem sa spytat, ci to uz niektora z vas niekedy mala.
Obcas, ked nieco zjem, teda myslim si ze sa to stava vtedy, citim bolest v pravom “boku”. Presne tam, kde je slepe crevo. Niekedy ma to boli az tak, ze neviem ani kracat ani sa zo sedu postavit, alebo zo sebou vobec hybat. Aj ked si tam pritlacim, citim bolest, pichanie, priam az krce. No nedialo sa mi to nejak casto, ale teraz to je o trochu castejsie, ako kedysi. Niekedy citim iba pichanie, niekedy ako som pisala, neviem vstat. Asi pred 6 rokmi som mala to iste, no na sone nic nevideli. Myslite, ze by som to mala nejak riesit, alebo neviete, co to moze zapricinovat? Popr. moze to byt teda zapal slepeho creva?
@barka1 Pred chvilou som mala ovocie, a hned ma zacalo pichat. Preto mi hned napadlo, ze ci by som to uz nemala nejako riesit.
Aké ovocie si zjedla? Ja keď som mala problémy so žlčníkom a so žalúdkom, robilo mi problém každé ovocie so šupkou a bolesť sa ťahala smerom dole vpravo, od rebra až smerom ku slepému črevu...
@suzitok Mna zatial boli len v pravom boku :/. Nektarinku som mala.
@moniikaaaa_2000 ano mala... pokojne napis ss
@moniikaaaa_2000 inak to pichanie mávam aj ja dodnes, presne v mieste slepého čreva.. všetky vyšetrenia mám ok, nič nezistili... jedine gynekologička ma poslala na chirurgiu, či to nie je chronický, pomaly sa rozvíjajúci zápal slepého čreva..na chirurgii postláčali brucho, poslali ma na sono a nič sa nepotvrdilo....
žlčník mám už vyriešený, ale toto pichanie je aj pre mňa záhada...
Takto u mna zistili postupne endometriozu... stale si mysleli ze slepak a nakonec toto. A moze to byt aj cysta. Tam dole to tlaci na seba a nemusi to byt vyslovene jedlom.
Pripajam sa k odpovedi vyssie, tiez som toto pocitovala a zistili mi endometriozu.
Skus si pomyselne na bruchu nakreslit spojnicu medzi trnom bedrovej kosti a pupkom. V 1/3 od bedra tejto pomyselnej spojnice je bod, odkial by mal apendix vychadzat. Boli ta v tomto bode najviac?
@moniikaaaa_2000 u mna sa slepak prejavil jednostrannymi bolestami brucha a vysokou horuckou.
@moniikaaaa_2000 po akom jedle sa ti stáva? Može to byt aj zlcnik.