Zápal prsníka bez kojenia

rachel978
8. jún 2013

Mám 35 rokov a som skoro 9 rokov po pôrode. V čase kojenia som prekonala zápal prsníka.
Tento týždeň v utorok v noci ma začal bolieť prsník, bolesť sa stupňovala a v stredu to bolo už strašné. Vo štvrtok som išla k lekárke, že vraj je to zápal prsníka. Dala mi Dalacin.
Bolesť je na ľavom prsníku, na vonkajšej strane smerom až ku pod pazuche, cítim bolesť aj na lopatke.
Po 3 dňoch brania ATB mi bolesť zmizla, prakticky už len trošička, cítim skôr ten chrbát. Prsník sa snažím prehmatať si, raz mám pocit, že tam niečo je, potom že je to zľaza. Už som z toho chorá.
Na usg prsníkov som bola pred polrokom a všetko bolo ok.
Som z toho dosť nervozna, prečo sa mi to stalo, prsia mám malé, nič namáhavé som nerobila, v ten deň večer som akurát dosť zmokla ale to predpokladám, že nie je problém.
Bojím sa toho z čoho to môže byť. V pondelok pôjdem znova k lekárke, ale mám príšerný strach. Antikoncepciu neberim, brala som skoro pred 9 rokmi.

blau
8. jún 2013

@rachel978 hlavne sa neboj kludne si mohla prechladnut.ziadaj o komplexné vyšetrenie prsnikov.drzim palce!

mawka
8. jún 2013

@rachel978 uplne normalne z prechladnutia zapal mozes mat a ani dojcit nemusis. ja som to mala ako mlada a bezdetna, tiez som prechladla, bolest, neskutocna. na sono prsnika by som sa vypytala aj teraz. pred polrokom si prechladnuta nebola, teraz zjavne si. atb treba dobrat. pri zapale mozes mat hrcky, vsetko to mas vnutri zdurene, v oblasti pazuch to mozu byt aj lymfaticke uzliny. proste vypytaj sa na sono. toto sa nelieci babskymi receptami, pretoze prsnik je vazna vec a neodbornou liecbou si mozes uhnat nieco ovela horsie.
a este - je jedno, ci mas prsia male alebo velke, to vobec nie je faktor, ktory by to ovplyvnil. takze cim skor vysetrit a nech ti vezmu aj krv, zapaly atd. drzim palce.

rachel978
autor
8. jún 2013

@blau
ja som z toho hotová už 3 deň, neviem na nič iné myslieť len na rakovinu, už som ako chorá.

a vždy dbám na preventívky, tak aj na usg prsníkov chodím načas, práve kvôli tomu zápalu, neskôr som tam mala aj hrčku počas kojenia, ale tiež to bolo z kojenia, neskôr sama zmizla, ale upozornili ma, že musím pravidelne chodiť na kontroly, tak n to dbám.

Bola som 11.1.13 a všetko bolo ok. tak som z toho celá nesvoja, že čo to je

rachel978
autor
8. jún 2013

@mawka
Ďakujem práve v pondelok sa chcem isť pýtať na usg prsníka.
Bolesť inak ustupila na prsníku celkom aj opuch sa značne zmenšíl, prsník bol celý ako keby horúci. Ani oprieť som sa o nič nemohla, strašná bolesť to bola a bez podprsenky to bolo najhoršie.

mawka
8. jún 2013

@rachel978 no presne, opuchnuty, cerveny, horuci prsnik, citlivy na dotyk a kopa hrciek. jasny zapal. z bradavky nemas vytok? toto treba riesit. prechodene zapaly mozu neskor prave koncit fatalnymi diagnozami. treba na to pamatat. u zeny prsia a reprodukcne organy treba sledovat v kazdom veku.

blau
8. jún 2013

@rachel978 hlavne sa skludni prosim to je velmi dôležité presne ako píše hore mawka po zapale in fekte sa uzliny zvacsia normálny stav .chapem ze mas strach ale ver v dobre. A hlavne nemysli na najhoršie. Viem o com hovorim. Ozvi sa ako si dopadla. Sprav si pekny vikend a pohodu . 😉

rachel978
autor
8. jún 2013

@mawka
nie výtok žiadny, ani bradavka žiadne zmeny, taká ako vždy. Beriem Dalacin, zdá sa že pomohol, beriem ho síce len 3 deň, ale ako som písala bolesť o dosť ustupila. Bolí len ked pritlačím ale to už nie je také strašné.

mawka
8. jún 2013

@rachel978 presne, dobrat atb, tie krvi su dobre ci tam nie je nejaka bakteria alebo velmi velky zapal. ja neviem, proste tie odbery su dobre pri tychto veciach, aby sa liecba nastavila cielene. citlivost na atb, rezistencia. hlavne potrebujes pokoj, vlastne kazdy zapalovy proces potrebuje klud na lozku a poctivu liecbu. bude to dobre, uvidis 🙂

@blau suhlasim 🙂

rachel978
autor
8. jún 2013

@blau
snažím sa ukľudniť, už tretí deň nič doma nerobím, len ležím, vykašlala som sa aj na poriadok aj na všetko doma. Manžel sa stará aj syn čo to urobí. Ale stále na to myslím.... ale máš pravdu musím sa zamestnať niečím iným...

rachel978
autor
8. jún 2013

@mawka
ďakujem pekne... povzbudila si ma... bo ja mám slzy na krajíčku... stále niečo...

mawka
8. jún 2013

@rachel978 to "stale nieco" treba riesit po castiach. od najurgentnejsieho po menej dolezite. potom sa ti aj ulavi 🙂

blau
8. jún 2013

Viem zijem v at a tu robia mamografiu od 30-tky kojila som 2 roky potom na prehliadke nieco nasli hrozne myslienky vsetko mozne mi hlavou chodilo...nakoniec vsetko dobre.Tiez som mala zapal teraz kojim znovu a zas som mala zapal...viem je to citliva záležitosť prsia si treba chranit co i pred najmenším prechladnutim Určite to nic nebude verim 🙂

rachel978
autor
8. jún 2013

@blau
ďakujem

ja som chcela začať pracovať na ďalšom dieťati, lebo konečne som sa rozhodla že to skúsim, kvôli synovi a jeho ochoreniu (pankreas) som čakala 3 roky na genetické výsledky a neodvážila som sa myslieť na druhé dieťa. Výsledky konečne prišli a sú dobré. Tak som chcela druhé dieťa a vidím, že zasa nejaké prekážky. Stále niečo musím riešiť.

kokorunecka
8. jún 2013

@mawka Ja nemám nič zdurené a bolesti neprestávajú.

blau
8. jún 2013

@rachel978 to su vyzvy rany života hlavne vnimaj malickosti ako velke veci tak budes stastna.určite to bude fajn a zelam druhe dieťatko zdrave a aj celej rodine →♥

rachel978
autor
8. jún 2013

ďakujem pekne... aj Tebe zo srdca želám všetko dobré...

mawka
8. jún 2013

@kokorunecka ved hej, preto si tiez mala byt na sone uz davno 😉 ale co popisuje @rachel978 je momentalne prebiehajuci zapal prsnika, kde je liecba atb nevyhnutna.
ano, je pruser, ked nemas zapal, ale boli.... kedy ides?

kokorunecka
8. jún 2013

@mawka V utorok tam sedím jak pripečenááá 😉

mawka
8. jún 2013

@kokorunecka vtedy robim v nemocke, zastav sa na chire B 🙂

kokorunecka
8. jún 2013

@mawka Cinknem.

rachel978
autor
14. jún 2013

@mawka
@blau
Ahojte, dneska som absolvovala usg prsníka a všetko dobre, tak som si vydýchla.
Ja som si potom spomenula, že v marci a apríla som bola trikrát po sebe chorá v priebehu 6 týždňov ani raz som to nedoliečila s liekmi a ani raz som to nevyležala.
Tak doktorka mi povedala, že to mohlo byť tým, že som sa poriadne nevyliečila, baktéria mi kolovala v tele a toto sa mi stalo.

mawka
14. jún 2013

@rachel978 no super 🙂 tak vidis

blau
14. jún 2013

@rachel978 tesiiim sa s tebou uz vies na buduce choroby nepodcenovat a liecit.pekny den prajem

rachel978
autor
14. jún 2013

@mawka
@blau
ďakujem Vám za podporu