Zápal prsníka a opuch

zun
15. mar 2019

Ahojte mamky. Myslela som si, že sa mi to už nestretne. Pri prvom dieťati som mala cez šestonedelie asi 3 x. Prvýkrát som vybrala aj antibiotiká. Potom som to zvládla zábalmi a paralelnom. Mala som 40 teploty. Po šestonedelí všetko ok. Pri druhom som nemala ani raz, no teraz, mám po šestonedelí a včera večer už som cítila že niečo nie je v poriadku. Dala som si Paralen a potom som si až všimla ako mi opuchlo a

zun
autor
15. mar 2019

Scervenalo prso. V noci som potom mala zimnicu, ale zvýšenú teplotu nie. Dávam si zábal, malý sa snaží a prso už nie je "opuchnuté", ale stále sa cítim hrozne. Hlavne ma bolí hlava. No moja otázka. Môžem si dať kávu? Mám piť viac alebo menej? Som doma sama a nemám tu nikoho, čaká ma cesta do škôlky s tromi deťmi. A som ako namesacna. Muž príde domov až o 10. Poraďte ako to prežiť.

diewcatqoo
15. mar 2019

@zun ahoj, jasne, daj si kavu. Ja som aj v tehotenstve, aj pocas kojenia pila 1-2 kavy denne, pretoze inak by som nedokazala fungovat. Bola som nonstop nevyspana a o nizkom tlaku ani nehovorim. Na dietati sa pitie kavy nijako nepodpisalo

lindusss2016
15. mar 2019

Ja tsk isto ako @diewcatqoo v tehu aj pocas kojenia kazdy den jedna kava

martinellacka
15. mar 2019

@zun urcite kavicku si treba dat, nejake chutne latecko preco nie nikomu neublizi

jana19877
15. mar 2019

Tiež by som sa v tvojom prípade káve nebránila, no ak sa nejak bojíš, čo na to bábo, tak si daj to latté ako ti písala @martinellacka. To je fakt len taký kávičkový slabý odvar

0silvia0
15. mar 2019

@zun kávu si daj a hlavne porieš ten zápal, nech si čo najskôr fit. Ja som mala stále zápaly, keď som cítila, že to na mňa ide, natrela som hrubú vrstvu octanovej masti, prekryla igelitom a dávala, pokiaľ sa to nezmiernilo. Vždy mi octanová masť zabrala, väčšinou zvečera do rána som bola ok.

kp7333
15. mar 2019

@zun pri zapale sa mi najviac osvedcilo zmenit polohu pri kojeni tak, aby brada babatka smerovala k zdurenej casti prsnika. inak sa doporucuje Ibalgin - okrem znizenia teploty tlmi aj zapal. kava nemoze ublizit, ale nekombinovat s liekmi.