Cez noc sa mi zapalil prsnik.Mám v ňom tri hrče a neskutočne to bolí na dotyk.Syna kojim rok a mesiac.Natieram si ho krémom Traumeel.Prejde to samé,alebo s tým treba ísť k lekarke.Máte s tým niekto skúsenosť?
@simjak:
Kojit dalej, ked treba, opatrne "vyhladkat" mlieko pod sprchou, teda nie nasilu stlacat, ale opatrne skor hladkanim.
Mne pomohli studene obklady: existuju take gelove vankuse, co sa daju do chladnicky a potom strcit do podprsenky. Alebo vela zien odporuca tvarohove zabaly, alebo kapustovy list. Ja som si davala tie chladiace vankusiky, lebo tie som mala po ruke. Po dvoch dnoch bolo dobre, ale mala som iba jednu hrcku.
Este mi pomohol aj lecitin, v DMku maju prasok, teda granulky, tie som jedla. Ten tip som nasla niekde na stranke o dojceni http://dojcenie.wordpress.com/, tam je vela tipov.
K lekarovi treba ist, ked budes mat horucku a symptomy ako pri chrripke, lebo to uz je mastitida, teda zapal prsnika, a nie "iba" upchaty kanalik... Dufam, ze to prejde skor!
Opatrne rozmasirovavat a chladit a dietatko nechat vela pit.... drzim prsty
@simjak mne pomohol kapustovy list.Jemne naklepat list a vlozit do podprsenky.Nechala som to tam pol hodiny a opakovala asi kazde 2hodky.
Casto sa mi to robilo a toto mi vzdy,naozaj vzdy pomohlo.
Tuto radu si neviem vynachváliť,poradila mi to lakt.poradkyna,a to som uz z toho mala aj horucky,zimnicu.Nebyt jej,brala by som atb.
A urcite nechat castejsie dieta pit.
Ak už máš horúčku, treba ísť k lekárovi, ja som mala 4 zápaly na jeden prsník, dva krát liečený antibiotikami, dvakrát som sa doma, prikladala som si kyslé mlieko, natrela na plienku a priložila, alebo ešte tvaroh, ale to kyslé mlieko mi fakt pomohlo........
Ja som mala tiež prsník zapálený je to bolesť, kojiť musíš dalej, ja som bola aj u doktorke, použífala som cicadrma je to homeopatická masť.
Ďakujem všetkým za rady.Hneď začnem skúšať.Ďakujem
@simjak ja som prekonala kopu zápalov, ten prvý som riešila antibiotikami, ale potom som už bola poučená, že pri každom začínajúcom zábale som si na noc priložila na hrčku octanovú masť a spravidla do rána bolo po zápale. Ak niekedy bol zápal vážnejší, používala som octanovú masť až do jeho vyhojenia. Vždy zabrala, nikdy som nemusela masírovať, sprchovať aťď.
@simjak fakt? to je zaujímavé, tak snáď vedia prečo, len aby to nebolo kvôli predaju finančne drahšieho produktu... Ja som sa takto zbavovala zápalov pred 10-timi rokmi, a veľmi mi to pomáhalo, zápaly som mala veľmi často.
Pozerala som ten prípravok, ktorý ti natlačili, ešte som sa veru nestretla s tým, že v lekárni núkali dobrovoľne homeopatiká...
Porodna asistentka pani Hrabcakova radila aj skusit zmenit polohu pri dojceni, ak napr. mas hrudky na boku prsnika, prilozit dieta do priecnej polohy, aby ti vytahalo prislusny segment prsnika.. Pomahaju aj obklady, studene na upokojenie zapalu, no a pred kojenim a masazou resp. odstriekavanim zasa teple - tepla sprcha. Pomoze aj schladeny kapustny list - ako pisu baby vyssie.. No vraj ak zapal s teplotou trva viac ako 24 hodin a nepomahaju tieto domace recepty, treba ist ku gynekologovi alebo na pohotovost, inak sa ti moze vytvorit hnisavy absces, co je asi koniec kojenia ☹ Ale ak ti predpise Dr. antibiotika na to, napr, zinnat, pekne to zaberie a vraj mozes kojit aj tak. Inak, pozor, pri teplote/horuce nad 38 je treba mlieko schladit, pre babo je horuce..
mne pomohol ocot, namocila som si vlozku do podrpdy do octu a vlozila do podprdy a chodila som tak celý deň, a do večera prešla bolesť, na druhý deň už nič. Smrdel celý byt ale pomohlo. Ale neprestávaj kojiť aj keď bolí, to mlieko musí preč.