Zápal prínosových dutín

giulia_123
6. nov 2024

Ahojte, od puberty som mavala neustále zápaly dutín. Klasika bolesti hlavy, neustála únava, brala som často ATB, skúšala som spreje, lieky na imunitu atď. Absolvovala som 1 operáciu prinosovych dutín kde mi napraval doktor prepazku a zmenšil nosove mušle. Ani po 1.5 roku som nepocitila zmenu, a tak som šla na 2 operáciu, kde sa mi snažil doktor zväčšiť priestor v nose. Ani po druhej operácii neevidujem zlepšenie a mávam neustále zápaly dutín. Imunitu mám dobrú, žiadne alergie nemám. Brala som aj kortikosteroidy, lieky na posilnenie imunity, inhalujem sa, vyplachujem nos, nahrievam sa , športujem, zdravo sa stravujem. Samozrejme zimné mesiace a klíma mi vždy extremne pohoršia čo sa týka dutín a nedokážem ani poriadne pracovať kvôli tomu.

Vedeli by ste mi prosim vas poradit čo s týmto? Už som fakt zúfalá. Chorá nebývam, vždy mám iba dutiny
chytene :(

janinah
6. nov 2024

Napravovanie prepazky a op.nosovych mušlí nie je operácia dutín.Ci toto čo píšeš a plus op.dutin? Zväčšenie priestoru v nose má byť čo presne? Čo je v papieroch o operácii? Hovorí ti niečo FESS?

pininka1
6. nov 2024

@janinah nie je to.operacia dutín, ale môže to byť dôvod prečo sa jej tie dutiny upchavaju, preto to takto riešili, aj mne to navrhovali, tiež mam v pravej dierke posunutu prepazku. Bola som aj na ct v kuse mam tie dutiny upchate. Na nič neprišli, ešte ma poslali na alergo, tak uvidíme.

blavacka321
Včera o 08:03

@giulia_123 tonako keby som o sebe citala.ja mam po 2fess operaciach na jar,bohuzialnsitiacia sa extremne zhorsila.teraz mi ,,sopliky,, zasli do ucha a sposobili zapal mastoidnej kosti,museli mi to operovat.2mesiace som pn,bohuzial stale rovnaky stav a bolave usi..neviem co uz,som mladazsportujem,skialpujeme,od decka v zime von..chcem 2 dieta,ale v tonto stave ledva prve zvladam..uz ani von nechodim

janinah
Včera o 13:26

@pininka1 ja o tom viem celkom dosť.ale nie je mi jasné či operovali aj dutiny...ale autor sa neozýva.takse neriešim..