Zápal pod zubom

15. jún 2024

Pri prehliadke mi doktorka objavila zápal po zubom, vraj hlboký, kaz tam nie je. Zub je citlivý uz roky na studené, inak ma nebolí a cez den o ňom neviem. Ale keď si večer ľahnem do postele, tak ma začne bolieť a bolí strašne moc na skus. Ale iba večer keď ležím, ako je to možné? Že len v noci?

koniarova
15. jún 2024

A? Veď keď je zápal, treba to riešiť. Nechať,či okolo toho diskutuješ. Veď hádam ti dala ďalší termín, kde to poriesi.

vivi2023
15. jún 2024

Ked si lahnes zvyši sa ti tlak v hlave. Moze to až pulzovať

gemerka17
16. jún 2024

Len ma zaráža, že si toľké roky neriešila citlivosť zubu. To je alarmujúce, že je tam nejaký problém. A máš tam riadny zápal, tak to z toho. Treba sa lepšie starať o zuby a o seba.

autor
16. jún 2024

@gemerka17 No lebo citlivý zub je z toho, že mám odhalený krčok. Iný problém tam nebol, preto nebolo treba riešiť.

autor
16. jún 2024

@koniarova Nie, naopak, že mám zavolať keď budem chcieť vyčistiť kanáliky.

gemerka17
16. jún 2024

Hlboký zápal pod zubom sa neobjaví za pár mesiacov ale trvá to pár rokov. To si dovtedy nemala RTG aspoň raz ročne ? Čistiť kanáliky určite treba, akurát treba ísť k špecialistovi, ktorý na to má potrebné prístroje. Inak je to zbytočné. Nájdi si kvalitného zubára a ty buď viac zodpovednejšia.

autor
16. jún 2024

@gemerka17 Práveže na preventívky chodím pravidelne a zistila mi to až teraz. Keď som sa jej pýtala že ako je to možné, povedala, že to mám z úrazu. Ja som ale žiadny úraz nemala. Ja som zodpovedná a starám sa o seba, nezanedbávam ani ústnu hygienu ani žiadnu inú, ten zápal tam nikdy predtým nevidela.

gemerka17
16. jún 2024

Hlavne, že teba bolí strašne zub v noci je alarmujúce. Ošetrenie neodkladaj. To máš fakt dlho neriešený tvoj problém. A áno treba si nájsť lepšieho zubára ( že zavolať ak budeš chcieť ošetriť kanáliky, wtf čo to je za prístup, vedomosti na bode mrazu) a daj si to ošetriť pod mikroskopom.

autor
16. jún 2024

@gemerka17 Mňa to začalo bolieť až teraz. Inak mne na to ani neprišla moja doktorka, ale doktorka keď som bola na konzultácií na strojček na zuby. Keď som to povedala mojej doktorke, tak bola ticho a nevedela čo povedať. Potom povedala, že to mám určite z úrazu. Už som objednaná začiatkom júla k inej zubárke, tak s ňou to poriešim. Určite pod mikroskopom, niečo som o tom načítala. A ďakujem 🙂

gemerka17
16. jún 2024

Super a zubára určite na trvalo zmeniť. Držím palce.

koniarova
16. jún 2024

Určite k inému zubárovi. Držím palce.