Zápal pľúc z korony bez sprievodných symptómov

eligilbert
4. aug 2022

Dobrý deň, chcela som sa opýtať či ste aj vy počuli o niekom, kto by mal obojstranný zápal pľúc bez kašľa a teploty, ktorý bol spôsobený ochorením Covid-19. Dve postarsie dámy (nezávislé od seba a v rôznych časových obdobiach) dostali silný obojstranný zápal pľúc z kovidu. Zaujímavé (a nebezpečné) na tom bolo to, že ani jedna o zapale nevedela, pričom jedna z nich pracovala v zdravotníctve veľmi veľa rokov. Ani jedna nemala žiadne sprievodné symptómy zápalu pľúc. Nemali teploty, nedýchalo sa im ťažko ani nemali kašeľ. Jedine čo mali za spoločný symptóm, bola náhla slabosť tela a strata vedomia po ktorej sa obe dostali do nemocnice. Stratu vedomia spôsobilo nedostatočne okyslicovanie organizmu z dôvodu tohto zápalu pľúc. V nemocnici im až na röntgene povedali, že majú zápal pľúc a obe dostali špeciálny kyslík. Tieto dva príbehy ma veľmi zarazili, a chcem sa teda opýtať či poznáte nejakého človeka ktorý mal takýto problém. Ďakujem vám za každú cennú informáciu.

Akujem

elizabet173
5. aug 2022

@eligilbert počula, ale kašeľ tam bol, aj keď taký, s ktorým sa ani nechodí k lekárovi, ak netrvá dlhšie. Išlo o dieťa, bolo veselé, žiadna únava, len ten kašeľ, keď neustával, išli k lekárovi, ten ich poslal na rontgen a tam zistili obojstranný zápal pľúc. Ale ani slabosť, už vôbec nie strata vedomia tam nebola, možno dieťa to znáša lepšie. Len im lekár hovoril, že mal viacero takých prípadov, že sa staršie deti dostali až do nemocnice a ten zápal pľúc prebiehal viac menej bez príznakov

karola987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karola987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majamat
5. aug 2022

aj zapal pluc moze prebiehat bezrpiznakovo.

na plucach mozu byt rozne zmeny. dr uz aj podla RTG poznaju, cim su sposobene. teda nie doslova, niekedy treba brat vzorky, ale to beriem zosiroka.
no podla okolnosti, priebehu a nalezu dokazu rozoznat, ze ej to infekcneho povodu.

a teda kazda takato zmena na plucach sa nazyva zapal pluc. niekedy tam mozu prebiehat aj nejake ine zmeny - mikrotromby uchlaju cievy, rpipadne vznika odumieranie tkaniva a pod. toto uz asi rozoznat nevedia a vsetko to zahrnaju do zapalu pluc.

kacena4
5. aug 2022

moje predcasniatko ma alo len takyto zapal pluc znizena hladina kyslika popr. sople. vzdy sme skoncili v nemocke

kataka10
5. aug 2022

@eligilbert aj znamy mal po korone skryty zapal pluc. Nic mu nebolo, iba mu stale vybiehala teplota nad 37. Az na CT sa ukazalo, ze ma zapal pluc.

eligilbert
autor
6. aug 2022

@karola987 Jej ďakujem krásne. Iné jazyky som neskúšala ani hľadať (uprimne nie sú mojou silnou stránkou ale tak keď je treba pochopím)

eligilbert
autor
6. aug 2022

@majamat hmmm dobre vedieť. Ďakujem pekne

@kacena4 to mi je ľúto 🥺

@kataka10 ďakujem za informáciu ak sa môžem opýtať bol očkovaní? Ak je to súkromné alebo nechcete odpovedať nemusíte

kataka10
6. aug 2022

@eligilbert mal ist na 3. davku, ale uz nestihol.