Zápal pľúc - rekonvalescencia

2. mar 2024

Pekny den, mali ste vy, alebo vasi znamy, zapal pluc, 12dni v nemocnici. Po prepusteni pretrvavajuci kasel, zadychavanie, podla rtg nalez na plucach. Ako dlho ste sa z toho dostavali a boli schopni sa zaradit opat do pracovneho tempa? Som po mesiac, ale kasel trva, ale najma pri namahe zadychavanie sa, mala zo skolky priniesla sopel a mna to uplne zase zlozilo.

tundra
2. mar 2024

Syn (17) mal silny zapal pluc,par dni na intenzivke,nabeh na otravu krvi.Ked prisiel domov dostal v nemocnici take fukatko,kde bola gulicka a v ramci terapie,niekolko x za den trenoval.Pre zdraveho brnkacka,on to dokazal az po 2-3 tyzdnoch.Takze zalezi,aky silny zapal bol a ako rychlo postupuje rekonvalescencia.Mesiac po hospitalizacii je nic.Nas kym bol uplne fit,tak to trvalo niekolko mesiacov...

autor
2. mar 2024

@tundra obojstrany, najskor 2 antibiotika, bez vysledku, nasledne hospitalizacia, vnutrozilovo 12dni antibiotika, prepustenie domov, ale ja len prejdem a funim, nemam nadvahu, aj ked rozpravam sa zadychavam. Bola som na rtg a mam nejake flaky na plucach, idem na plucne. Len z prace ma nahanaju, kedy pridem, a vobec to neviem odhadnut. Este sa vsetko hned na mna lepi.

tundra
2. mar 2024

Tak praca nie je zajac,ta pocka a priorita je zdravie.
Ked tam mas flaky,este to nie je celkom v poriadku.Syn mal na jednej strane flak,ale pri prepustani,mu povedali,ze to potrebuje cas.
Syn mal trojake antibiotika,bol na tom zle...
Zijeme vo Švajciarsku,starostlivost fakt super,doktorovi som mohol zavolat aj v noci,uplne iny level ako na Sk.Na stastie pre nas to dopadlo dobre.Tri roky po sepse,ktoru zvladol, mu diagnostikovali diabetes typ 1.Podla lekarov to mohlo mat suvislost s tym zapalom.Daj sa dokopy a potom ries pracu.Prajem skore uzdravenie.

kacena4
2. mar 2024

ja som prave prekonala, neviem ake lieky okrem atb ti nasadili ale ja som astmaticka a dostala som navysene inhalacne lieky + ventolin na roztiahnutie pluc a lahsie dychanie + kortikoidy po mesiaci mi bolo lepsie (asi 4 dni som bola na kysliku) zacala som pracovat ale s rozpravanim mam este problem. treba zacat trenovat dychove cvicenia napr. trening do schovo. kasel mi ostava aj 1/2 roka po takomto ochoreni (kaslem ako tuberak)

julca777
26. júl 2024

Ja mám zápal pľúc práve teraz, dali mi antibiotika, ale mám problém s dýchaním a so srdcom. Dosť športujem a o 2 týždne idem k moru, lekárka povedala, že mi to pomôže aj tá morská soľ a tak, len veľmi potrebujem, aby som už nekašlala, lebo fakt si ani neviem predstaviť ako by ta dovolenka vyzerala. S kašľom mám skúsenosti, keďže som kašlala 3 mesiace vkuse, bolo to strašne vyčerpávajúce.... :(