Zápal pľúc a ukrutné bolesti hlavy

el6
16. jan 2015

Ahojte, chcela by som sa Vas spytat, ci ste niekto prekonali zapal pluc a mali pri tom strasne bolesti hlavy.
Sestra totiz ochorela, a cca 10 dni najprv brala antibiotika - zinnat, ktore jej ale vobec nezabrali, potom jej predpisal suprax , ale ani tie hned nezabrali...teraz lezi v nemocnici s dalsimi atb (v pondelok mala crp cez 40, dnes 220, ked som dobre rozumela). Po cely cas ju ukrutne boli hlava, mala az taky den, ze mala pocit, ze ju nevladze udrzat a jej pada...uz dlho mava silne migreny, na ktore si dava take silne cipky (neviem ako sa volaju, ja som si ju raz na taku silnu migrenu dala a tak mi ostalo zle, ze pohotovost mi volali). Tak brala sucasne vsetky tie atb s tymi cipkami (normalne si dava niekolkokrat za mesiac, teraz ich berie denne). Asi preto jej vysli aj zhorsene pecenove testy.
Najprv sme si mysleli, ze ju tak boli hlava z toho zinnatu, lebo ten to ma vo vedlajsich ucinkoch. Ale zinnat uz neberie a nelepsi sa to vobec. Doktorka hovori, ze to je z toho zapalu pluc. Ale nejak sa nam to nezda. Segra neni hakliva a navyse zvyknuta, ze ju boli hlava, napriek tomu je uplne hotova...uz nas aj napadlo, ci nemoze mat nieco pridruzene (napr. neurologicky problem alebo zapal mozgovych blan).
Neviete mi poradit ako jej pomoct, ci uz s tou bolestou hlavy alebo celkovo, ako podporit takyto vycerpany organizmus? Dakujem.

el6
autor
17. jan 2015

Prosim, nemate niekto radu? segra uz ledva rozprava...

kala
17. jan 2015

Nech skusi pit pepsicolu ale hlavne je co jej povedali lekari na to?

bosoriak
17. jan 2015

@el6 Ak je v nemocnici, treba sa s tym obratit na lekarov. Tu ziadna babska rada nepomoze.

el6
autor
17. jan 2015

teraz sa tam vraj nema koho spytat. vcera jej povedali, ze to ma z toho zapalu pluc, ale ziadne vysetrenia, ktore by to potvrdili jej zatial nikto nerobil...ze by zo zapalu pluc sa jej tazko hovorilo? a pred tym jej hlava padala?

aristka
17. jan 2015

myslím,že preto je v nemocnici lebo má komplikáciu pneumónie ,je tam kolégium lekárov ,ktorý jej stav preberajú na vizite tj nerozhoduje o nej len jeden lekár ,takže je pod dohľadom, keby sa jej stav ešte zhoršil a ak ide o komplikáciu to znamená ,že to zo dňa na deň neprejde ak si zoberieme ,že už má primárnu dg a to pneumóniu, crp 220 je dosť a sestre odporúčam nech počúva rady lekárov a oddychuje nech sa dá čím skôr do poriadku

furbynka
18. jan 2015

Zapal pluc som mala aj ja , dokonca dva krat po sebe, bola som strasne moc unavena, mne dali lieky ktore mi vobec nezabrali, nedalo sa mi dobre dychat, fucala som, bolo to hrozne, bolesti hlavy som pri tom ale nemala.. tak neviem.. mne nechutilo jest, mala som teploty, oblieval ma pot, celkovo som bola taka o nicom. Ja by som sa byt Vami asi poradila s druhym doktorom, lebo odpoved ze to moze mat zo zapalu pluc a ako vravis ze jej ani ziadne testy nerobili, no neviem.. Ono s tym zarty ani nie su, ja by som sa tiez poradila s lekarom radsej.