Zdravím všetkých chcela by som sa opýtať mal s vás niekto zápal pľúc? Kolko vám trval kašeľ po zápale pľúc?
Ďakujem za odpoveď
@vanesat2103 no môže trvať aj dlhšie, 2-3 týždne po kľudne. Mali by ťa poslať potom na kontrolný snímok, či už je to ok.
@janickacrazy bola som kašeľ mam už 5 týždňov ale je to lepšie predtým bol taky suchý dráždivý teraz je to skôr vykašlavanie ale tak dlho kašeľ mať tak ja sa už bojím že ma to nikde neprejde 😂 infúzie mi pomohli
@vanesat2103 Po dobratí atb som kaslala ešte asi mesiac, no každým dňom bola intenzita menšia a menšia. Mala som zapal pľúc spôsobený plucnymi chlamydiami a mykoplazmami.
@mima172 ano aj ja som mala mykoplazmu od vtedy bol taky problém od začiatku teploty kašeľ bol strašne hnusný 3 balenia antibiotika potom ma poslali na pľúcne tam mi dávali infúzie od vtedy mam kašeľ ale vykašlavanie a zahlenenie nosu ale už tak dlho to trvá že sa bojím že ten kašel sa mi bude stále vracať normálne sú s toho až stresy 😂
@vanesat2103 A ako dlho si užívala tie atb? Mne doktor na infekčnom vravel, že problém pri zápaloch pluc spôsobených atypickými baktériami je nedostatočne dlhá liečba, keďže ich životný cyklus je cca 20 dní. Preto som dostala atb na 21 dní, vravel, že menej nemá význam, lebo vždy atb zničia len tie aktívne baktérie, no tie "vo vývoji" nie.
@mima172 tiež 21 dni ako bolesť hrdla a tak prešlo mala som strašný kašeľ ja tomu hovorím záchvatovy 😂po tom ma poslali na rtg na jednim pľúci tam niečo bolo ale pľúcna doktorka povedala že to nič take nieje mam ísť ešte na ct vyšetrenie ako kašeľ ustúpil len ešte stále ho mam no presne zajtra to je už mesiac
@vanesat2103 aj 2-3m moze byt kasel a to nielen po zapale pluc,a le aj po lahkych infekciach.
@majamat malí ste ten kasel alebo viete o niekom kto to mal 2/3 mesiace
@vanesat2103 moj brat, moja sestra, amma, ja som iny pripad, kaslem uz od r.1996.
a nikto z nas nemal zapal pluc. po infekcii vznika zvysena pohyblivost/drazdivost riasinkoveho epitelu dychacich ciest. zrejme je to mechanizmus, ktory sluzi na dokladnejsie precistenie dychacich ciest. teda myslim si, je to moj dochad - ten dovod, preco to tak je.
@vanesat2103 Asi mesiac a pól celkovo
Ja som davnejsie dostala od znamej mail s takymto textom:
Jak jsem našla, tak přeposílám, nijak neupraveno.
Tento čaj mi do dvou dnů neuvěřitelně ulevil od zahlenění, bolesti, věčně ucpaného nosu a průdušek, takže opravdu to funguje a za pár korun, doporučuji...Převzatý recept :
💗💗💗
“Čaj od paní Evy Moučkové mě zachránil před kapačkami, po 7 druzích antibiotik, kdy doktor tvrdil že pokud se z toho někdy dostanu, bude se mi to vracet ve formě bolestivých kloubních chřipek, po čaji před 15 lety dodnes nemám problém a nemám v krvi borelie...
Rozpis je na dvě porce.
1 kl kmínu, 1 kl majoránky,1 kl fenyklu,1 kl tymiánu,1 kus bobkový list. Dáme vařit 700 ml vody, do vařící se vody nasypeme byliny a vaříme 7 minut, scedíme a pijeme co nejteplejší večer před spaním.
Čaj pijeme 6 týdnů, potom je 2 měsíce pauza. Tento čaj čistí veškeré tekutiny v těle, krev , mezibuněčnou a buněčnou tekutinu, lymfu.
Čaj jsem pila 6 týdnů a potom jsem byla lékařem poslána do tří odběrových míst na krev, protože si myslel, že se v laboratoři spletli, měla jsem testy v naprostém pořádku. Tento čaj jsem pila ve třech cyklech za sebou-6 týdnů, 2 měsíce pauza, 6 týdnů atd.
Vynikající je i při zánětech močáku, uvidíte první týden co z vás teče, někdy i písek.
Dodnes si dělám čaj jako prevenci na jaře a podzim.
@roja01 každý večer treba vypiť 7dc čaju?
@roja01 aha, teraz vidím ze je to na 2 dní. Áno?
@roja01 ďakujem za radu skúsim
@timea_hajasova neviem či nemám aj nejakú alergiu objednaná som aj na alergologiu tak uvidíme len je to na nervy vymeškavam aj veľa dni v škole a to som v maturitnom ročníku
@vanesat2103 chapem aj ja som v maturitnom rocniku, ale zápal mi zacal dakabohu v auguste, takze ten september som nejako prežila, ale hned ako som nasadila antibiotika mi teploty prestali, iba som kaslala a to som bola na grape a vtedy som este nevedela, ze mam zápal pľúc:D inak sa priznam, ze potom som fungovala uplne normalne cely august, dokonca som cestovala za priatelom do ostravy a bola na výlete v prahe😂😅 len netreba sa hlavne fyzicky namáhať, ako bežať a tak, ku koncu augusta som sa uz aj v jazere kúpala🤣 a vsetko v poriadku. aj ked kazdy moze mat asi iny priebeh, ja som mala celkom obstojný:D.
@timea_hajasova aspoň že si to mala obstojne 😂ja sa s toho nemôžem dostať ale 18.12 mam ísť na alergologiu pľúcna doktorka ma podozrenie že mam nejakú alergiu a určite oslabený imunitný systém
@vanesat2103 tak drzim palce haha
Ahojte ste mali aj neviem ako to opísať 😂jakéby škrabanie v krku alebo takovy jakéby vzduch neviem ako to opísať presnejšie.
Ďakujem za odpovede 🍀
@majamat Mám to tak isto...už roky a nikdy som nemala zápal pľúc, som astmatik.
@vanesat2103 ja som mal raz zahlienené kašeľ dva mesiace potom ako som prechodil nádchu a šiel som na cyklistický tréning s plným nosom ale už som to považoval len za dozvuky lebo sople boli husté. Keď sme vyrazili skupina v plnom tempe, sople krásne odišli a skončili na ceste. Dýchalo sa mi krásne nos čistý ešte lepšie ako keď som zdravý. Po 25 kilometroch zrazu naraz mi došla sila ale že úplne. Bolo mi jasné že som to nemal robiť. Došiel som domov sám a úplne pomaly na najľahšom prevode. Na druhý den som sa zobudil zahlienený a kašľal som a nepomáhali ani Atb. Stalo sa to začiatkom júna a ja som kašľal až do konca augusta. Tiež som sa bál že to mám naveky. Maródoval som mesiac a na bicykel som sadol až koncom leta. Úplne pokazená celá sezóna. Kvôli nádche a hlúposti. Mal som vtedy 34 rokov. Neskôr som sa dozvedel, že som si tak mohol spôsobiť zápal srdcového svalu čo je potencionálne smrteľné.
Keď som bol dieťa a mal som nádchu lekárka nám vždy dala omluvenku na telesnú aby sme dva týždne po chorobe necvičili. Nikdy som to nechápal lebo ja som sa cítil fit a doma som behal ako šidlo po vonku.
Lenže teraz keďsom po chorobe tak aj do schodov idem ako starček aby som sa vôbec nezadýchal.
Tak sa teda radšej lieč a nepobehuj po byte. Kašeľ určite prejde.
@mandarinka555 mne dali dg chronicka bronchitida. pri astme, aj CHB je sice nachylnost vyssia,a le myslim, ze tam budu aj ine okolnosti - nejake oslabenie. urcite hra ulohu aj vek, ine ochorenia, mozno vyziva a kde co.
ja som roky jazdila do prace na bicykli cez sezou. mam horsky bicykle, cize je tazkopadnejsi, je obycajny, nie je nijak odlahceny. je to mierne stupanie,a le teda 2 useky su narocnejsie, aspon pre mna, aj som roky trenovala na bicykli do jednej dediny, ktora konci v kopcoch a je tma chatova oblast. prevysenie tusim medzi 150-200m hoci je trasa kratka iba 8km. to bola fakt fuska a teda zmakla som to, ale zamerne som oddychovala, aby som sa zbytocne nepretazovala. a zvladla som to aj s ojim obmedzenim. urcite treba vsetko s mierou,a le vidim na ludoch,a ko sa niekedy prilis setria. treba si zvazit okolnosti/moznosti, momentalny stav, no vyslovene sa odsudit na to, ez sa nebudem hybat nie je moc idelane.
@slovakboy snáď prejde ďakujem za odpoveď
Pár týždňov.