Ahojte žienky neviem už kde nájsť radu mam piercing v pupku cca 7m ...bol už úplne v poriadku pár krát som to mala zapálené ale bolo po 2 dňoch všetko okej starám sa o to ale nie zas príliš lenže dnes som sa zobudila a reálne to mám tak zapálené že katastrofa máte dajaké domace rady ja som skúšala už hocičo dr ma nezdvíha som v zahraničí a prídem o 2 týždne na SK veľmi dlho som ho chcela nechcem ho vyberať vraj zostáva otrasná jazva ja už neviem čo je toto zač (blbé komentáre ignorujem) ďakujem pekne za každú radu 😔
@candii mam len sudokrem a som mimo SK som kamionistka 🙁
@viktorianna sudokrem si na no určite nedávaj. No tak zajtra sa zastav niekde do lekárne. Dezinfekciu majú všade po svete v lekárňach
@viktorianna s kamiónom sotva zaparkuje presne pred lekárňou a ešte v zahraničí, kde to nemusí poznať 😃 ....kúp si nejaký alkohol na benzínke, nalej do pohárika a ľahni si aj s tým na bruchu. Alebo pokiaľ máš po ruke soľ, zarob si do vody a tiež v Tom poháriku si to prevrat na pupok. Mne sa toto nezahojilo ani po 3/4 roku, tak som ho nakoniec vybrala. Máš dosť nevýhodu, že stále sedíš a bruško máš pokrčené.
Musíš to vybrať a dezinfikovat hoc aj alkoholom,ak nemáš nič iné...nezapatlat mastickou.
Po 7m ? 😳 ja mám piercing v pupku síce už 3roky ale nijak extra som sa o to nestarala už po prvom mesiaci a našťastie je to zahojené. Aký máš šperk? A čistila si si to pravidelne po prepichu? Bola by som obozretnejšia, niekedy telo nevie prijať cudzie teleso piercing a dáva to najavo takýmito zápalmi. Aj keď v pupku sa piercing hoji najdlhšie, ale takto až zapáliť by sa to po pól roku nemalo.
Mne pomáhal soľný roztok - soľ s vodou a v sprche som si pohár prekotila na brucho a hýbala s ním aby sa tá voda dostala všade a vyčistilo ranu
Mne sa zapálil tiež po dlhšom čase. Resp bolo to stále trochu citlivé, ale nebol viditeľný žiaden zápal až po dlhšom čase. Piercing musel von, chirurg mi z pod neho vybral kopec hnisu. Brala som ATB aj lokálne cistila pamykonom.
Mne nepomohlo nič, nakoniec som ho dala von.
Dezinfikuj to len. Betadine napríklad alebo sa poraď v lekárni čo je na to najlepšie.