Ahojte, uz mam asi treti tyzden zapalene oko. Ocna mi dala tobrex kvapky a krem na 10 dni,kojim takze ine nemoze, oko bolo ok. Po troch dnoch sa mi zase zapalil, tak som bola znova, zobrala stery a zase som mala pouzivat tobrex. Dnes som volala pre vysledky, su negativne a ze mam vysadit tobrex lenze oko mam uplne zapalene. Povedala ze asi mam oslabenu imunitu a ze si mam kupit kvapky Artalac rebalance a nieco na podporu imunity. Ma tu niekto s tym zapalom skusenost? Co pomohlo? :(
@nanka888 Ahoj,to ma mrzi, tieto ocne problemy poznam. Mne vzdy zabral dexa-gentamicin kvapky alebo tobrex, ktore spominas, v kombinacii s kvapkami hypromeloza a to som tie oci mala nieiedy otrasne zapalene,ale ak je tu pani doktorka,ta ti isto poradi lepsie. Drzim palce,nech to cim skor prejde. Aha a este,nemohlo sa stat,zeby si pouzila infikovany predmet? Napr.pred tym,nez sa prejavil zapal si nepouzila maskaru a ked si myslela,ze to prechadza,v tak si ju opat pouzila? Ine mi ozaj nenapadlo.
@nanka888 ster velmi vela krat vychadza z oci negativne hoci tam naozaj je infekcia
Velmi rychlo sa to prenasa pozor na dieta
Kvapky a mast posobia len lokalne ze kojite nie je prekazka pre liecbu dali sa zvolit aj dalsie kvapky a mast
Za mna skor Desodrop kvapky a ked si kvapnete do oka kvapku stracit vnutorny kutik na par sekund kvapky ostanu len v oku a nevytecu do nosa kde sa vstrebu sliznicou
Kvapky skuste napr 2-3dni ak nepomozu znova vysetrenie
@dzescebuly Dakujem pekne
@lubkovaandrejka Nie, praveze na to som si davala velky pozor :(
@taktotedanie Dakujeme velmi pekne, tak teda skusim tie kvapky. A nemoze to byt nahodou z nejakej alergie alebo z unavy? Alebo tento zapal sa bezne takto komplikovane lieci?
ahojte, ja mam prave treti den co si uz natieram oko tym kremom aj kvapkam kvapkami - zapal spojiviek tiez. Len mi lekarka nepovedala, ze ako dlho to mam uzivat. Viem, ze 7-10 dni ale neviem presne. Ani v sprave mi to nepise.
@sweet20 ak bude dobre do 7 dni tak ok sk nie pokracovat do 10
@nanka888 alergia by bola skor na oboch ociach a jednak lekar vidi rozdiel ci to je alergia alebo zapal
Nie kazdemu hned zaberie liecba na prvykrat bohuzial stava sa
@taktotedanie Kupila som si teda tie Desodrop kvapky len neviem kolko krat mam kvapkat za den. Vedeli by ste mi poradit?
@nanka888 2-3x denne
@taktotedanie Dakujem pekne
@taktotedanie Mozem sa opytat? Ma dost stipe tem desodrop. Je to normalne?
@nanka888 moze ale ked chcete a ide vikend chodte na ocne
@taktotedanie Dobry den, viete mi poradit? Cez vikend soˇ uz mala uplne v pohode oko a teraz zase uplne zakrvene 🥺 Rano som bola s autom kde mi isla klima. Nemoze to byt z toho?
@nanka888 chodte na ocnu pohotovost alebo zjtra rano hned k ocnej
@taktotedanie Az zajtra rano viem ist. Mam si dovtedy kvapkat nejake kvapky?
@nanka888 nevyzera to dobre, nevidim detaily ale sla by som okamzite
@taktotedanie Najblizsiu ocnu pohotovost mam 88km a sama som s malym takze, jedine by som tak mohla ze ho dam do auta spat a idem. Ake su rizika ak pockam do rana?
@taktotedanie pridavam sa do klubu vyjavenych...ako chapem, ze bylinkove vyluhy si cape do oka kadekto, ale vodu so solou som este v zivote nepocula...😬
@taktotedanie si predstáv že pomohlo narozdiel od masticiek a kvapiek čo mi dala doktorka takze piánko.
@taktotedanie zúfalý ľudia robia zúfalé veci. Stary babsky recept. Bola som na rizikovom behať po doktoroch som moc nemohla a ani by mi nič iné nedala.
@nanka888 na druhý deň mi už bolo lepšie. Cca 5 krát do dňa. Mala som take kvapatko a tým som Si to kvapkala a nechala vytekať. Tak isto aj s harmancekom a niekedy som si nechala namočený tampón v harmanceku na oku. Za 4 dni som už nemala nič ale preventívne som ešte výplach robila. Neviem čo ženy hystercia na internete je toľko drahých vyplachkvych produktov iba na báze soli že až.
@taktotedanie tiez som z toho zhrozena. Toto by clovek nemal robit ani v krajnom zufalstve,ak nechce ostat slepy.
@nanka888 dovolím si označiť pani doktorku @taktotedanie