Zápal nosných dutín

yvona2102
1. mar 2022

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať čo by priateľovi mohlo pomôcť, ma zápal nosných dutín, no strašne ho z toho bolia zuby, už ani lieky od bolesti ako aulin nezaberajú. Má aj atb augmentin ale zatiaľ nič. Nemáte s tým skúsenosť ? Ďakujem

bavlnka92
1. mar 2022

U mňa sú dutiny už chronický problém aj 2 a viackrát ročne, na zuby pomáhala obyčajná čínska masť (červený obal a na vrchu 2 ľadové medvede) stojí možno 3-4€ ale! len malé množstvo na líca zvonku lebo štípe v očiach potom a na koreň nosa +šumivý panadol. z voľnopredajných liekov na dutiny mi pomohli len sinupret tablety (nie sinulan) ani antibiotiká.

natali08
1. mar 2022

@yvona2102 dobry den, u nas zabera preplachovanie nosa morskou vodou, inhlator (pripadne naparovanie) a vitaminy. skusila by som aj nejaky caj pripadne- pytat v lekarni nejaky vhodny pri zapale dychacich ciest. inak asi len pockat kym ATB zaberu

yvona2102
autor
1. mar 2022

@bavlnka92 tu masť skúsime, lebo tie zuby sú horor, nič iné neni take strašne ako ta bolesť zubov :(

bavlnka92
1. mar 2022

ešte na klasickú bolesť zubov mi pomohol detský gel pri prerezávaní zubov, sama som bola prekvapená 😅
preplachovanie nosa som radšej nikdy neskúšala, už len kvôli prepichovaným dutinám u Dr. 🙊

yvona2102
autor
1. mar 2022

@bavlnka92 dr Vám prepichoval dutiny ?

tanika
1. mar 2022

@yvona2102 má covid ?

bavlnka92
1. mar 2022

@yvona2102 áno, pred 15 rokmi. problémy mám doteraz = akákoľvek voda ak by som sa chcela ponoriť mi zostane v dutinách ak nedržím nos, akákoľvek nádcha zostane v dutinách minimálne týždeň. nechcem robiť paniku ale ak by som mala znovu tú možnosť, nikdy by som si ich prepichnúť nedala.

yvona2102
autor
1. mar 2022

@tanika nie, je po prekonaní cca 2-3 týždne

yvona2102
autor
1. mar 2022

@bavlnka92 takze to prepichnutie vôbec nepomohlo :(

bavlnka92
1. mar 2022

@yvona2102 nie vôbec, poznám zopár ľudí ešte ktorým to vôbec nepomohlo. jediné čo mi zaberie sú len tie tablety a mastička a to je to bylinné všetko.. 😇

yvona2102
autor
1. mar 2022

@bavlnka92 tak skúsim zajtra kúpiť ešte tie tablety, snáď pomôžu aj nám

yvona2102
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tanika
1. mar 2022

@yvona2102 pytam sa preto že ja som 15 dni od poz. covidu aj atb som brala a problém s dutinami
. Ak mal pri covide. Nádchu silnú kľudne to môže byt. Z toho covidu .

sheridon56
2. mar 2022

@yvona2102 aj ja presne 2 tyzdne po covide a zápal dutín. Ale taký že som myslela,že mi zuby vypadnú. Od bolesti brufen alebo nurofen stop grip je dobrý, ATB tie začnú tak na 3.den pôsobiť a sinupret Forte tablety. Skoré uzdravenie,je to horor, viem čo to je.

tanika
8. mar 2022

@sheridon56 poprsím ťa čo ti zabralo ns zen zsosl dutin nakoniec ? Mala si aj atb ? Ake ? No som z tých dutin na prášky po covide ten nos celé zle , jeden zapal skončil ten som mala cez covid a bum ako keby zacinsl po 2 týždňoch opäť !!! Dutiny opuchnuté , citlivé , okolo oči , koreň nosa, bez teploty. Dakujem za odpoved s radu už som zúfalá.

sheridon56
9. mar 2022

@tanika ATB Dalacin,tiež som pri covide mala ATB Klacid a potom tieto,lebo 2 tyzdne po covide som dostala zápal dutín

sheridon56
9. mar 2022

@tanika pri covide som nemala žiadnu nádchu nič,len stále sucho v nose a hrdle. A potom sa mi pustil kašeľ,kašlem aj doteraz. Je to nekonečné. Prajem skoré uzdravenie

tanika
9. mar 2022

@sheridon56 ten dalacin ti predpísal kto obvodná ? Či si bola na Orl ??? Nemala problém ti dať predpísať ďalšie atb ? Boleli ta aj zuby Krd ti dali dalacin ? Či ti dobre zaberá na dutiny ? No moja obvodná s tým bude mat problém na Vianoce dom mska dunnsmed dve balenia teraz suprax no sle mám pocit žeby dom potrebovala to ešte doliecit .

sheridon56
9. mar 2022

@tanika no to je dosť ATB. Áno obvodná predpísala,povedala som čo mi je a predpísala. Veď keď ti nedá ATB tak sa pýtaj na ORL. Oni vedia tie dutiny pozrieť aj pod nejakou kamerou či tam nie je aj iný problém.

tanika
10. mar 2022

@sheridon56 no počkám do stredy na to Orl a uvidim veď crp je 1,7 takze bakteriálne to nemôže byt dufam. A do stredy vydržím . Keď preplachujem super a len ráno troska žlte potom už vôbec . 😉
Ale ok tom covide tie dutiny no des .

sheridon56
10. mar 2022

@tanika ok tak potom daj vedieť ako si dopadla. Inak tieto dutiny to sa vie vracať, ja som to predtým mala asi 2x,ale po covide to bol extrém.

tanika
10. mar 2022

@sheridon56 bože ani Nehovor 😉dutiny to je moje ,som naučená ale pri tomto covide to bol aj pre mba extrém a hlavne to doliečenie je dlhé po zapale .
Určite ti napíšem zaujímavé včera robené odbery KO všetko v norme aj crp 1,7 len leukocyty mierne zvysene 10,8 norma je 10 . Alergologicka povedala že to je po tom zapale dutin . A oba vy teraz atb nedávala počkáme čo povedia na Orl a tie odbery k tomu a ze potom keby ki oni nič nedala tak to ona zváži . Že uvidíme . Každopádne sa teda necitim byt o.k napíšem ti potom .