Dobrý deň, chcela by som sa spýtať čo by priateľovi mohlo pomôcť, ma zápal nosných dutín, no strašne ho z toho bolia zuby, už ani lieky od bolesti ako aulin nezaberajú. Má aj atb augmentin ale zatiaľ nič. Nemáte s tým skúsenosť ? Ďakujem
ešte na klasickú bolesť zubov mi pomohol detský gel pri prerezávaní zubov, sama som bola prekvapená 😅
preplachovanie nosa som radšej nikdy neskúšala, už len kvôli prepichovaným dutinám u Dr. 🙊
@yvona2102 áno, pred 15 rokmi. problémy mám doteraz = akákoľvek voda ak by som sa chcela ponoriť mi zostane v dutinách ak nedržím nos, akákoľvek nádcha zostane v dutinách minimálne týždeň. nechcem robiť paniku ale ak by som mala znovu tú možnosť, nikdy by som si ich prepichnúť nedala.
@yvona2102 aj ja presne 2 tyzdne po covide a zápal dutín. Ale taký že som myslela,že mi zuby vypadnú. Od bolesti brufen alebo nurofen stop grip je dobrý, ATB tie začnú tak na 3.den pôsobiť a sinupret Forte tablety. Skoré uzdravenie,je to horor, viem čo to je.
@sheridon56 poprsím ťa čo ti zabralo ns zen zsosl dutin nakoniec ? Mala si aj atb ? Ake ? No som z tých dutin na prášky po covide ten nos celé zle , jeden zapal skončil ten som mala cez covid a bum ako keby zacinsl po 2 týždňoch opäť !!! Dutiny opuchnuté , citlivé , okolo oči , koreň nosa, bez teploty. Dakujem za odpoved s radu už som zúfalá.
@tanika ATB Dalacin,tiež som pri covide mala ATB Klacid a potom tieto,lebo 2 tyzdne po covide som dostala zápal dutín
@tanika pri covide som nemala žiadnu nádchu nič,len stále sucho v nose a hrdle. A potom sa mi pustil kašeľ,kašlem aj doteraz. Je to nekonečné. Prajem skoré uzdravenie
@sheridon56 ten dalacin ti predpísal kto obvodná ? Či si bola na Orl ??? Nemala problém ti dať predpísať ďalšie atb ? Boleli ta aj zuby Krd ti dali dalacin ? Či ti dobre zaberá na dutiny ? No moja obvodná s tým bude mat problém na Vianoce dom mska dunnsmed dve balenia teraz suprax no sle mám pocit žeby dom potrebovala to ešte doliecit .
@tanika no to je dosť ATB. Áno obvodná predpísala,povedala som čo mi je a predpísala. Veď keď ti nedá ATB tak sa pýtaj na ORL. Oni vedia tie dutiny pozrieť aj pod nejakou kamerou či tam nie je aj iný problém.
@sheridon56 no počkám do stredy na to Orl a uvidim veď crp je 1,7 takze bakteriálne to nemôže byt dufam. A do stredy vydržím . Keď preplachujem super a len ráno troska žlte potom už vôbec . 😉
Ale ok tom covide tie dutiny no des .
@tanika ok tak potom daj vedieť ako si dopadla. Inak tieto dutiny to sa vie vracať, ja som to predtým mala asi 2x,ale po covide to bol extrém.
@sheridon56 bože ani Nehovor 😉dutiny to je moje ,som naučená ale pri tomto covide to bol aj pre mba extrém a hlavne to doliečenie je dlhé po zapale .
Určite ti napíšem zaujímavé včera robené odbery KO všetko v norme aj crp 1,7 len leukocyty mierne zvysene 10,8 norma je 10 . Alergologicka povedala že to je po tom zapale dutin . A oba vy teraz atb nedávala počkáme čo povedia na Orl a tie odbery k tomu a ze potom keby ki oni nič nedala tak to ona zváži . Že uvidíme . Každopádne sa teda necitim byt o.k napíšem ti potom .
U mňa sú dutiny už chronický problém aj 2 a viackrát ročne, na zuby pomáhala obyčajná čínska masť (červený obal a na vrchu 2 ľadové medvede) stojí možno 3-4€ ale! len malé množstvo na líca zvonku lebo štípe v očiach potom a na koreň nosa +šumivý panadol. z voľnopredajných liekov na dutiny mi pomohli len sinupret tablety (nie sinulan) ani antibiotiká.