Zápal močových ciest alebo pošvy

katka3ltin
21. nov 2014

Ahojte, maminy. Nestretli ste sa niektorá s podobným problémom? Stáva sa mi to opakovane asi každé dva-tri mesiace. Prekonala som pár rokov dozadu niekoľko zápalov močových ciest a vybrala niekoľko antibiotík. Ale za posledný rok vždy, keď ma začnú páliť močové cesty do rána je bolesť preč a začne ma bolieť v podbrušku a akoby v pošve. Pritom mám stále pocit, že potrebujem ísť na WC. Pijem veľa, aj čistej vody aj urologického čaju, jem vit. C, užívam ženské probiotiká a po sexe s manželom idem hneď na wc a do sprchy, urologička už nevie, čo mi má predpísať a na gyn mi vždy povie doktor, že zápal tam nie je a všetko je v poriadku. Mne je z toho už do plaču, lebo je to strašne obmedzujúce a vždy to z ničoho nič začne s riadnymi bolesťami a pálením "tam dole" a týždeň až dva sa z toho dostávam s tým, že mám fakt pocit, akoby som mala zápal v pošve alebo čo. Nestáva sa to niektorej z vás? Prijmem každú radu, fakt. Či robiť nejaké sedavé kúpele alebo čo... Ďakujem za každú odpoveď.

livocka21
21. nov 2014

Skus kupele s hypermanganom....

arizona
21. nov 2014

robil ti vyšetrenie na ureaplazmy? je to extra vyšetrenie (nerobí sa to vrámci preventívky) a dokážu v tele napáchať veľa škody. jeden z prejavov môže byť aj opakovaný zápal močových ciest.

alex31
21. nov 2014

daj si urobit kompletne imuno a alergologicke vystrenia .... moja naj kamoska mala podobne problemy ako ty len s tym rozdielom ze neboli to zapaly mocovych ciest ale viac menej neustale stipanie palenie a bolesti v posve ktore stale vyustovali do zapalov ... opakovalo sa to pravidelne kazdy mesiac . presla vsetkymi vystreniami a stale to uzavreli ako chronicka mykoza ..... . nevedela co robit az jej nakoniec jeden lekar odporucal urobit si spominane testy ... no a cuduj sa svete zistili jej nejaku alergiu a pritomnost plesni v tele ktore kolovali po jej tele uz niekolko rokov - hlavne ked zacali po tomto vystreni zistovat ake prekonala problemy ktore by mohli suvisiet aj tymto problemom .... lekar jej povedal ze prave plesne su riadne svinstvo a vyvrcholuju u zien hlavne opakovanymi zapalmi "tam dole" ..... nasadili jej nejake cielene lieky a vraj jej to dost pomohlo ... a este co viem este stale berie WOBENZYM (myslim ze uz nieco cez roka) v pravidelnych davkach aj ked co som videla tu cenu za tento liek ... no neviem ci to zas nie je len nejaky farmaceuticko - komercny tah ... ale ona si pochvaluje ... hlavne to ze uz moze v pohode s nami chodit na kupka a plavarne 🙂 ... co sa pred tym neodvazila .... dalsie podobne vystrenie ma vraj absolvovat o rok .. lekar vraj chce vidiet vysledky ... ale co ja ju vidim je jej po tejto stranke o 100 percent lepsie aj kek sa toho este uplne nezbavila ... :( .. lekar jej povedal ze zbavit sa plesni z tela je vraj boj na dlhsi cas ... mozno sa mozes skusit opytat svojho lekara aj na tuto moznost .....

katka3ltin
autor
21. nov 2014

Ďakujem, kočky. Skúsim tie komplexné vyšetrenia, isto to bude niečo v tom, lebo nie je normálne, aby sa rok opakoval stále ten istý kolotoč. Vďaka za komentáre 😉

alex31
21. nov 2014

.ako pisala uz arizona .. pytaj si testy na ureoplazmu ale aj na chlamydie .. ti vedia tiez narobit sarapatu a potom tiez na tie komplexne testy .. ja neviem presne co to boli za testy ale viem ze sla na oddelenia ktore sa zaoberaju imunitou a alergiami tam jej brali brali krv a nejake stery a tie potom posielali na speci vysetrenia .. ale nie su to obycajne testy ktore robia bezne ... a este ma napadlo ze na uplnom zaciatku bola na nejake gynekologicke vystrenia co sa robia na nejakej "pode" ci co ... musela by som sa jej opytat .. len viem ze sme sa vtedy "smiali" ze ked jej tam nieco najdu tak to rovno mozeme zacat zalievat a pestovat ... mozes skusit opytat svojej gynekologicky .... su to nejake vystrenia na bakterie co sa robia v nejakej pode ... mala by vediet .... a hlavne sa nedaj odbit ... viem ze ju vtedy lekari s tymito vystreniami riadne odbili hned na zaciatku a zdali sa im zbytocne ... presadila si ich az u jedneho "stareho" lekara ktory jej hned povedal preco sa na tieto testy nepytala hned ... no ale kedze nie je ziadna lekarka ani sestricka tak odkial to mala vediet ??? .. vsak ?! ... drzim palce nech prides cim skor na povod svojich problemov a si opet OK ...