Zápal maternice po kyretáži

10. jan 2021

Ahojte, ake ste mali prejavy?
som 2t po kyr., boli ma od vcera trochu podbrusko a mam trochu zvysenu teplotu do 37,5.
na kontrole pred 2dnami mi povedal lekar ze ostalo tam trolinku krvy vnutri a ze to sa vyplavi pri ms, ze kusky tam nie su.
Mali ste niekto zapal po kyretazi? Ako sa prejavoval?

anjelicek26
10. jan 2021

Ako si prisla na to, ze to moze byt zapal maternice? Ved mozes dostat napriklad prvu menstruaciu po kyrete. Ked lekar pred dvoma dnami vravel, ze to je v poriadku, pochybujem, ze sa stav tak rychlo zmenil.

kubkovamama
10. jan 2021

To asi nebude zápal,ja som mala a dr.mi vysvetlila,že nemusí byť priamo zápal maternice,ale aj závesný aparát panvového dna,vajecnik apod,že často to býva po zaneseni baktérií z nástrojov pri zákroku.Mne bolo hrozne cca 3 deň po,horúčka,veľké bolesti,pri nich nemôžeš ani chodiť.Dostala som antibiotiká a do 2 týždňov to prešlo.

janinah
10. jan 2021

To by bola dosť neskorá reakcia po výkone.ale zvys.teplota svedčí o zdrav.probleme.ine prejavy nič?

autor
10. jan 2021

@janinah inak nic, boli ma podbrusko pichlavo

mily7
10. jan 2021

No ja som bola na kyrete po potrate. Došla som domov,horúčky 40 tky,víkend,v pondelok kontrola. Tam na mňa drzo vyšiel,že to mám nachladnutie, čo tam rob

autor
10. jan 2021

@mily7 a mala si to z coho?

mily7
10. jan 2021

Blbne mi mobil prepáč. No poslal ma na sono a tam zvyšky. To ma nepustili z nemocnice,zostala som tam tak bez veci na hospitalizáciu,ale strašné sa bál má pustit domov zrazu. Nasledoval ďalší kyret lebo primár nákazal. Takže to môže byť aj tak a ani o tom clovek nevie. Ja som šla na kontrolu pre istotu,ale bola som nachladnuta, z toho horúčky. Pri prvej hospitalizácii som prechladla, plakala som na chodbe po nociach.

autor
10. jan 2021

@mily7 to mi je luto