Zápal koreňovej výplne

lorrainet
17. jún 2020

Ahojte, prosím o radu. Pred pár rokmi mi robili koreňovú výplň oboch horných predných zubov. Avšak nad jedným sa objavil zápal. Zubárka povedala, že s týmto nevie nič urobiť, nasadila mi antibiotiká. Beriem ich zatiaľ tretí deň ale bolesť neustáva a opuch na pere z bolesti sa stále zväčšuje. Má niektorá podobne skúsenosti? Ako sa toto ďalej rieši ? Veľmi pekne ďakujem.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katarina414
17. jún 2020

Ja som mala podobný problém ale na šestke a mne teda hovorila, že to treba riešiť. Vybrala mi výplň, vyčistila a nanovo spravila.

evka4
17. jún 2020

@lorrainet ak mas zapaleny koren, da sa to riesit. Mali by ti spravit resekciu korenoveho hrotu. To ti zub zachrani.

kuroyuky
17. jún 2020

Mám dve tieto výplne a na oboch som mala zapal aj keď opuch som síce nemala. Prvý krát to bolo pred rokom brala som antibiotika 5 dní myslím nakoniec aj tak mi to musel celé na nanovo prevrtať. Druhy krat teraz ked zacala cela táto korona vec a zubari nevrtali. Rovnako mi dal antibiotiká ale zub siel po nich aj tak von. Sestka to bola

lorrainet
autor
19. jún 2020

@evka4 ja už koreň nemám, zub je mŕtvy asi 10 rokov, mám koreňovú výplň

domip
19. jún 2020

@lorrainet neboj, treba to nanovo urobiť, ale treba ísť odborníkovi. Tiež mám bohaté skúsenosti s tymto.

mia67
19. jún 2020

@lorrainet pri koreňovej výplni - koreň v zube ostáva naďalej, vyberajú sa len nervy z koreňa (teda vyberie sa pôvodná výplň a nahradí sa inou). Tiež som tak mala, bolo treba nanovo prečistiť kanáliky a zaplniť

evka4
19. jún 2020

@lorrainet rozumiem, ale stale plati to, co som napisala. Ak nezaberu atb, treba to riesit. Mne zubarka ani neponukla moznost, ze by to znova otvorila, vycistila. Netusim preco. Poslala ma na stomatochirurgiu, kde spravili tu resekciu korenoveho hrotu. To mi zub zachranilo.

sewentynka
17. júl 2020

A bolí to, keď čistia kanáliky a robia tu výplň po podaní injekcie?