Zápal dutín - antibiotiká

19. júl 2022

Beriem Augmentin mam pred sebou posledne 2 dni 4 tbl.Mala som silny zapal dutin zeleny sekret, bolest usi, hrdla.Sekret uz zmizol, ale stale som nahuhnana necitim sa dobre, mam zalahnute usi..je este cas, ze mam pred sebou 4 lieky, alebo mam zavolat lekarke, ze som stale chora?ci mi netreba este jedny.
Ake mate skusenosti s ATB dlho som nebrala...citala som, ze zapal moze trvat aj 2,3 t.

kikuska63
19. júl 2022

Naparuj sa, oddychuj čo to ide, uzivaj ešte nejaké lieky na uvoľnenie dutín, ak už nemáš zelený sekret, tak baktéria je preč a telo sa s tým ešte vysporiadava, pozri si aké caje pomáhajú a pi ich, zapal zmizne rýchlo, ale dutiny treba dávať dokopy dlhšie

autor
19. júl 2022

@kikuska63 asi ano, len som z toho prekvapena ako ma to zlozilo a boli ma este vsetko aj klby, svalu...Dolezite je, ze ustupil sekret uz ma ani oci nebolia dakujem za info mam to prvy x citim sa horsie ako pri Covide:(

taktotedanie
19. júl 2022

Antibiotika aj ked sa doberu este ucinkuju v organizme, dajte tomu este par dni

01matrioska
19. júl 2022

Dobrý deň, dutiny treba dať doporiadku, inhalovanie s olejčekom je výborný spôsob. Tak isto vám odporúčam natierať tymianovy krém na spánky, čelo a hruď. Spriechodňuje dýchacie cesty a ma protizapalovy účinok