Zápal dutín

iveta71
19. dec 2014

Od začiatku jesene mám už piatykrát zapálené dutiny. Riešila som to samoliečbou, potom som sa to pokúšala vyležať, nedávno som dobrala 4-dňové antibiotiká a cítim, že zase to na mňa lezie. Na ORL mi povedali, že dutiny mám v poriadku. Môže to by alergia na chlad a hlavne na hmly?

ivivaiveta
19. dec 2014

Tak ma zapalene dutiny a povedali ti na ORL , ze ich mas v poriadku? 😕

sissy27
19. dec 2014

@iveta71 no nie je nad samodiagnostiku a samoliečbu... Nemáš aj niekde v rohu monitora ikonku "vytlačiť recept"? 😅
Keď už si sa dostala k lekárovi, prečo si sa nedala normálne vyšetriť, ale zas sama sa rozhoduješ čo ti bude a ako to liečiť?? my ti do nosa ani do hlavy nevidíme, napíšeš nič o príznakoch, tak ako sa máme vyjadriť k tomu, čo ti asi je??

iveta71
autor
19. dec 2014

@ivivaiveta Áno, vraj sú v poriadku, len sa často zapalujú. Mám sa teplo obliekať ale už mi dochádza fantázia.

iveta71
autor
19. dec 2014

@sissy27 Tie antibiotiká mi dala lekárka, takže som sa dala vyšetriť. Aj nejaké tabletky na odpuchnutie dutín a neprešli ani 2 týždne a zase kýcham, mám totálne upchatý nos a ide mi puknúť hlava, bolia ma zuby.

ivivaiveta
19. dec 2014

@iveta71 no, lebo ja som to raz mala, aj mi ich 4x prepichovali, piaty som uz nesla, som myslela, ze mi cvrkne od bolesti...potom som len sol v platenom vrecku nahrevala v mikrvlnke a prikladala na celo a mala som pokoj...ty mozno nemas zapal dutin, ale nieco ine...neviem, ale teda mne ta sol totalne zabrala

iveta71
autor
19. dec 2014

@ivivaiveta Morská soľ?

mihula
19. dec 2014

@iveta71 ja mavam,presne taky problem.Roky rokuce sa takto trapim.Ako prevenciu pouzivam vincentku,normalne si ju nalejem do flasticky od kvapiek a to si kvapkam kazdy den.Poradili mi to v kupeloch v Luhacoviciach a mozem povedat,ze dva roky sa celkom drzim.A ked uz na mna niecolezie tak biolampu

nikawero12
19. dec 2014

@iveta71 zápal dutín môžeš mať od obyčajného prechladnutia, ale môže to byť aj dôsledok alergie. Ja mávam tiež opakované zápaly prínosových dutín spôsobené alergiou a viem veľmi dobre, čo je to totálne upchatý nos. Ale v tomto prípade to samoliečbou nedoriešiš. Ak sa to bude opakovať, odporúčam ti ísť na alergologiu.

mihula
19. dec 2014

@iveta71 a v ziadnom pripade nepouzivaj dlhodobo kvapky do nosa,stanes sa zavislackou ako ja

iveta71
autor
19. dec 2014

@mihula Mne trochu zaberá sprej Quixx s morskou soľou ale to len trochu uvoľní nos ale bolesť hlavy a zubov ostáva. Keď som si kvapkala tie Nasiviny a Muconasal, myslela som, že mi hlavu rozstrelí.

iveta71
autor
19. dec 2014

@mihula Práve toto som asi podcenila a môj syn tiež.....

ileas
19. dec 2014

@iveta 71 nam vzdy zaberie nasivin sirup

ivivaiveta
19. dec 2014

@iveta71 nie, normalne kuchynska

nikolal
19. dec 2014

ja mam teraz tiez tento problém, kupila som si konvicku a je to zazrak, nepomahaju mi ziadne spreje, ani naparovanie harmancekom, nic ,,, ked pouzijem konvicku, tak mi vyjde tolko hustych hlienov, ze by tomu ani clovek neuveril ... odporucam

janinah
19. dec 2014

@nikolal tiež ju máme pre syna alergika,je super.... 😉

nutrimas
19. dec 2014

Dobre je robit si tieto vyplachy nosa s himalajskou solou : https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...

latvia
20. dec 2014

@iveta71 v prvom rade, by som sla na poriadne orl vysetrenie - vyter, kultivacia z nosa a na to cielene antibiotika. predpokladam, ze ti to asi nerobila, ci? 😕 dobry krciar pri pohlade do nosa vidi, aky typ opuchu sliznice mas, ci "alergicky" alebo zapalovy. pokial by vysla kultivacia pozitivne na bakterie, preleiecit treba, po prelieceni kontrola. ak opuch neprechadza , tak treba zistit preco. pokial nos opuchnuty nie je, a mas furt problemy s dutinami, treba hladat pricinu - CT prinosovych dutin, ci nemas v dutinach polypy, alebo cysty, vybocena nosova priehradka. toto vsetko ma robit ORL doktor

iveta71
autor
20. dec 2014

@latvia Bola som na ORL a vyliezla som von s nosovým spejom Quixx. Asi tak. A odvtedy mám už štvrtú nádchu. Ale vraj nič mi nie je.

latvia
20. dec 2014

@iveta71 tak si hladaj lepsieho lekara, ktory ti urobi podrobne vysetrenia. ja mam osvedceneho dr. v kosiciach, ak by si chcela kontakt.

monci78
16. jan 2015

@iveta71 @latvia ja mám presne tento istý problém, pred dvoma mesiacmi to začalo, zničoho nič zápal dutiny na lavej strane, prepichli mi nos, no bolo tam málo hnisu. Antibiotiká, zaľahlo mi v uchu, myslela som že mám strašné bolesti ucha, lekár to nepotvrdil, povedal, že neuralgia, po dvoch týždnoch sa mi to vrátilo, brala som Clarinase to mi pomohlo, no nakoniec mi ten hnis fakt prešiel na ucho, minulý týždeň mi ucho prepichli, strašná bolesť!!! Nikdy viac!!! Ucho stále bolí a znovu vnom mám zalahnuté, bez kvapiek do nosa ani nedycham, to ucho mám upchaté asi z eustachovej trubici a bolí ma pol hlavy! V utorok idem na kontrolu, ucho si nedám prepichnuť radšej umriem! A aj tak sa tým nič nevyrieši, mám úplne zhrubnutú sliznicu na ľavej strane v dutinách. Už rozmýšlam nad tým nech mi to operačne odstránia, beriem už 4té antibiotiká a nie a nie vyliezť z toho, zúfalá som už strašne!!! 😠

latvia
17. jan 2015

@monci78 a krciar nic neriesi? ja som si dnes rano robila vyplach nosa. do striekacky od detskych antibiotik som natiahla vincentku, nad umyvadlo sa nahnut, hlava do strany, striekacka do hornej dierky, tak aby upchala nos a pomaly som striekala, najprv sa to niekam plnilo, a potom som zacitila ako mi ta voda vyteka tou neupchatou dierkou von. spolu s vodou vytekla aj hlien. potom som presla na druhu dierku to iste. poriadne som vyfukala nos, nastriekala svoje kortikoidy co mam do nosa a musela hodinu vyckat, kym ako tak zaberu. potom pamykon kvapky do nosa a musim povedat, ze po 2 hodinach mi ulavilo aj bez kvapiek do nosa ako su nasivin. dnes som si povedala, ze ziaden nasivin nenastriekam aj za cenu ze nebudem dychat. tak uvidime ci to vecer nevzdam 😀 v juni mam naplanovanu operaciu, tak budem musiet vydrzat.
tebe by som urcite odporucala kupit si konvicku na preplach nosa a urcite by som uzivala antihistaminika, clarinase ak ti pomohla super, a pokial citis, ze ti zalieha na ucho alebo ta ucho boli, tak nastiekaj aj kvapky. ucho boli prave od opuchnutej sliznice okolo eustachovej trubice..
mas galantu daleko? je tam jedna super krciarka, ktora by ti pomohla 😉

monci78
17. jan 2015

@latvia moja, ja sa bojim robiť momentálne vyplach, lebo sa bojím že mi to ostane vtom uchu, a nerada by som zažila tú bolest pri prepichovaní. Teraz v januári boli tri roky čo ma operovali na dutiny, asi sa to vrátilo, a skončím tam znova. Tebe čo idú operovať? Krčiar riešil, prepichoval 😠 Ale mne sa to ucho nezdá a ten zápal mi asi prešiel na ten klb pri uchu. Bolí ma celá huba. No uvidime v utorok idem na kontrolu, tak ho nahovorím, nech tie dutiny tu sliznicu poskodenu nech mi to zoškrabú hned teraz, nech už nečaká, lebo bez kvapiek mám totálne opuch! Len nechápem, že zničoho nič ráno vstaneš a máš zápal dutín. Nevieme čo bolo spúšťačom. Skúsim ešte alergologa. Drž sa moja 😉

bubuhlohovec
17. jan 2015

@iveta71 ahoj, ja som začínala presne ako ty, zápal dutín,antibiotiká nepomáhali,stale sa mi to vracalo, môj lekár ma vždy odbil tým že " chronicka nádcha", behom roka som mala asi 8 krát antibiotiká az som sa nasrala a odišla k inému lekárovi, a ten mi zistil že mám komplet celé dutiny xahlienene a silny zápal a bohužiaľ uz niet inej cesty a tak idem v marci na operáciu!☹ takže doporučujem vyhľadať iného lekára aby si nedopadla ako ja

monci78
17. jan 2015

@bubuhlohovec ahoj, a prosím ťa na akú operáciu ideš? A vraveli že pomôže? Ďakujem...chytám sa každej slamky, lebo toto je des!

bubuhlohovec
17. jan 2015

Ahoj,idem na operáciu dutín do ba, lebo sa mi zle dýcha,mám slabý čuch,stale ma boli hlava,je mi na prd minimálne raz do tyzdna , no dufam že pomôže, ked nie, tak skocim z mosta 🙂) takto žijem uz 2 roky a uz nevládzem☹( mali by mi vyčistiť dutiny,odstrániť polypy( jeden dr hovorí že mám aj polypy,druhy že nie), takže skús si vyžiadať CT všetkých dutín čo najskôr a podľa toho sa uvidí

bubuhlohovec
17. jan 2015

@monci78 teraz čítam,že ty si uz bola na operácii,čo ti robili a aké to bolo hned po zákroku? Mozes mi Prosim ta popísať,aby som vedela čo ma caka ☹(ďakujem

bubuhlohovec
17. jan 2015
monci78
17. jan 2015

@bubuhlohovec ja som nemala polypy, len nejake trne a bola som navyknuta na nosove kvapky 7 rokov! Tak mi odstranovali sliznicu odumretu. No poviem Ti pravdu, nebolo to príjemné. Operácia trvala asi pol hodinu, mamina bola somnou bola som na sukromnej klinike, vecer som sla domov. Ked som sa prebrala to bolo najhorsie, žiadne bolesti, to nie, ale uplne upchaty nos, ale že na fest! Ani piť som nevedela. Potom som strašne zvracala až do noci. Ale niekto nevracia. Je to individualne. Na druhy den pomalicky sa mi začalo vracať dychanie najskor z jednej dierky potom z druhej, do týždna som dýchala uplne super. Takže vtedy mi to pomohlo, ale prešli tri roky a je to späť. Neviem prečo. Vraj sa to vracia a po druhej operácii vravia, že je to už dobre. Som zvedavá, vtedy som si povedala že nikdy si nic nekvapnem do nosa, nechcem to ešte raz zažiť. Ale tak zápal dutín bez kvapiek to nejde, lebo mi to šlo aj na ucho. A prešli tri mesiace a dutiny mám teraz také, ako vtedy po 7 rokoch. Takže báť sa nemusíš, bolesť nie je žiadna! Len absolutne nevieš dýchať, nesmieš sa zlaknuť. A dýchať ústami.

bubuhlohovec
17. jan 2015

Ja idem do ba , zevraj si 2 dni polezim a pustia ma domov. Mne to budú celé čistiť,tak mi povedali,že ma bude bolieť hlava,kedze ja mám v pecku aj celove ,aj pod očami ☹(