Môže byť v tele skrytý zápal aj napriek tomu, že CRP je nízke?
@veselo_neveselo a ak je zvýšená sedimemtacia v krvi bez zvýšeneho Crp?
sedimentacis zvysena moze byt aj ked mas napriklad menstruaciu.
Mas aj ine orejavy napriklad zvysena teplota?
@lasoli nie, nemam zvýšenú teplotu a v čase odberu som mala 10 dní po menzese. Jediny môj problém je, že ma asi 2 mesiace občas pobolievaju kĺby na palci na nohách ale zápalové parametre na reumu som mala negatívne, aj kyselinu močovu som mala v poriadku. Čiže reumu, dnu alebo také niečo, vylúčila. Jedine tu sedimentaciu som mala zvýšenú.
aune vysetreni ti nwrobila?Si aj unavena ci nie?Aslo,ana,skus sa oytat aj na sirsie odbery.Aj si stuhnuta rano?
@lasoli toto mi vyšlo na bežnej preventívnej p. Ďalšie odbery mi sice robila ale len kvôli tomu bolestivému palcu. Tam bola len ta reuma, kys.mocova a borelióza. Za 3 mesiace mi kázala prísť na kontrolný odber tej sedimentacie, nič viac mi teraz nerobila. Neviem ani koľko som ju mala zvýšenú, popravde som nad tým začala uvažovať až doma, z coho to vlastne mám.
Unavená som ale tak mám škôlkara a ročné bábo. Stuhnutu mávam každé ráno akurát krížovú časť chrbta, vždy počas noci ma tá spodná časť aj dosť boli, cez deň keď to rozhybem, už v pohode. Ale ak si myslela, na palec tak ten nemám stuhnuty, ani červeny ani napuchnuty. Pri ďalšej návšteve už sa na ňu pripravím a budem sa pýtať aj na širšie odbery.
no povedz aj ze mas stuhnutu tu chrbticu rano,aj unavu.A mozno ti ten palec sam prejde a aj zaoal bude uz dobry.
Nemas nejake autoimunitne ochorenia, alebo nie si chudokrvna? Treba ist na kontrolny odber, a potom sa uvidi.
Stuhnuta chrbtica nemusi byt nutne hned reuma alebo cosi podobne - ale nepises, ci cvicis, ci sa o chrbticu staras, ako zdvihas dieta, aku mas/mala si pracu, ci nie jednostranne zatazujucu - to vsetko moze byt kvoli comu ta teraz boli chrbat a nemusi to byt nic hrozne.
Pobolievajuce prsty na nohach mozu byt tiez zo vselicoho mozneho a nie zrovna reuma. Ake topanky nosis, nemas ploche nohy? Viac sportu, malo strecingu, zacinajuce halluxy, co ja viem co este...to vsetko moze byt ono. Dr. zatial vylucila take tie "hrozne" diagnozy, tak sa skus zamerat na tie menej hrozne scenare, a jemne precvicovat, oddychovat, doplnit zelezo ked mas malo a za par mesiacov uvidis.
@veselo_neveselo @veselo_neveselo nemám žiadne autoimunitne ochorenia (aspoň o nich neviem 🙂). Jedine čo som v posledných rokoch riešila, bolo zle trávenie ale to sa mi už upravilo vďaka stravovaniu. Aj keď občas cítim ťažký žalúdok. Chrbticu som zanedbávala, to je pravda, momentálne necvicim vôbec a s deťmi sa celý deň natahujem, nie som ani prekvapena, že mám s chrbtom problém. Ale konečne som sa objednala k fyzioterapeutovi, nechcem aby sa to ešte zhoršilo. Ten palec nemyslím, že je z topánok, ani na haluxy to nevyzerá a ploché nohy nemám vôbec. Z práce som na rodičovskej 5 rokov a vždy som mala sedavé zamestnanie. Mám pocit, že po tej 35ke už sa naozaj to telo začína ozývať a spočítavať, čo som zanedbávala. Železo predpokladám, že som mala v poriadku, keď ma obvodná neupozornila ale dávnejšie som s tým mala problém často.
Nie, nemoze.