Zapáchajúci pot

30. apr 2022

Dobrý večer. Som nová na modrom koníku, píšem anonymne, lebo sa hanbím písať pod svojim nikom, nakoľko sa jedná o dosť chúlostivý problém. V poslednom čase (asi posledný mesiac) mi strašne smrdí pot, nikdy som predtým nič také nemala. Samozrejme, hygienu dodržiavam, každý deň si dám čisté oblečenie. Môže to mať súvis so štítnou žľazou? Je mi to veľmi nepríjemné, trápi ma to. Ďakujem za rady.

diamond007
30. apr 2022

Nie si po pôrode?

autor
30. apr 2022

@diamond007 Nie. Syn už má 2,5 roka

diamond007
30. apr 2022

Nezmenila si prášok alebo dezodorant?

luccija
30. apr 2022

A máš niečo so štítnou?Ja som čítala, že aj po Covide veľa ľudí spozorovalo takéto veci

autor
30. apr 2022

@diamond007 Nie. Stále všetko rovnaké používam.

ckocka
30. apr 2022

Zvýšená funkcia štítnej žľazy vyvoláva nadmerné potenie

lopka1313
30. apr 2022

Moj priatel zacal sam sebe smrdiet, ked bol po covide a mal naruseny cuch. Casom (dlhsim, par mesiacov) sa to zlepsilo. Mne vsak vtedy vonal/pachol/citila som ho rovnako ako predtym, takze to bolo len jeho cuchom...

autor
30. apr 2022

@ckocka Lenže mne strašne smrdí môj pot. Hanbím sa aj ísť niekam do spoločnosti.

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
30. apr 2022

Neberies nejaké hormóny ATK?tuším salviovy čaj je dobrý na potenie.Ja mám jedno tričko nie je z polyesteru, ale vždy mám pocit, že v ňom smrdím🙂
Telo sa mení aj počas ovulácie, ak používaš antiperspirant a čisté veci nemal by to byť taký problém.

joesvk
30. apr 2022

Ak teda nemáš porušený čuch po Covide, tak toto treba vyšetriť. Nepríjemný zápach potu je napr. pri cukrovke, pri ochoreniach obličiek, pečene... Proste treba si dať zobrať aspoň krv a moč na vyšetrenie.

autor
30. apr 2022

@luccija Práveže neberiem žiadne lieky, ATK, ani nič iné. Nikdy predtým som takyto problém nemala, až teraz cca posledný mesiac. Že keď sa spotím, tak mi fakt, ale že strašne smrdí pot.

marca12
30. apr 2022

Nepomaha ani antiperspirant? Mala by si ist na preventivku a povedat lekarke o tomto probleme a uz bude vediet na co sa zamerat a kam ta poposielat na vysetrenia

matildam
30. apr 2022

Môže to byť aj obyčajným stresom, nemusí sa za tým skrývať vážne ochorenie.

anjelaa
30. apr 2022

Ahoj, ja som mala presne to iste. To bol des 🥺
Nemohla som sa cítiť. Bola som aj na vyšetreniach. Nič extra nezistili. Covid som prekonala v marci a začalo to v júni. Prešlo to asi po pol roku. Ja som skúsila detoxikaciu organizmu.

autor
30. apr 2022

@matildam Tak stresu mám veru viac než dosť.

matildam
30. apr 2022

Asi tam je teda problém... ak za tým nie je nejaká iná choroba, asi už len častejšia hygiena počas dňa a pre dobrý pocit prezliecť sa aj 2x do dňa. Viem, že v drogérii sa dajú kúpiť také tenučké ´vypchávky´ sajúce pot, ktoré sa nalepia na vnútornú stranu textílie v podpazuší-tiež ich môžete meniť počas dňa podľa potreby. Predpokladám, že to tiež môže pomôcť cítiť sa lepšie.

panelacikova
30. apr 2022

autorka: ja napríklad keď sa spotím z horúčavy, horúčky alebo fyzickej aktivity, tak nič necítim.... ani iní - keď som sa na to opýtala muža alebo dcéry. ale keď sa spotím zo stresu (hoci aj podvedomého) alebo vtedy, keď mi je, paradoxne, chladno, tak hotová katastrofa. nebude to aj tvoj prípad? potenie zo stresu alebo chladu?

euka210
30. apr 2022

@panelacikova vidiiis, nieco na tom asi bude 🤔 Ja tiez zo zahrady pridem, chrbat mokry ale nic viac. A staci ist k dr, ci iny stres, tak mokro pod pazuchami a tricko moze ist smradlave do prania.

akinomel
1. máj 2022

Pokiaľ to nie je zdravotný problém, skús obmedziť mäso, výrobky z neho a sladkosti na minimum, piť čistú vodu a šalviový čaj ( ako bolo aj vyššie písané). Stresové situácie dávajú zabrať (a o tie teda nemáme núdzu v predošlom období).

stanulienkat
1. máj 2022

Pot ovplyvnuje vek, strava, fajcenie, hmotnost,pohlavie,choroby. Bohuzial vekom ten pot viac zapacha aj u zdravych ludi. A velmi to ovplyvnuje aj hormony a zlozenie stravy. To asi najviac. Nezdrava mastna, masova strava.

kacenocka2
1. máj 2022

@stanulienkat pridavam svoju skúsenosť, odkedy som prestala fajčiť, tiez nepociťujem ziadny minimalny pot, co som predtým citila