Potrebujem nejaku radu,trpim zapachom z ust už dlho,bola som na kadejakých vyšetreniach a nič ....problem je v tom,že pojdem robit skusky,ktorých sučastou je rozhovor asi 20 minutový,budem tam ja a dalsie 4 osoby,najradšej by som sa zakopala pod zem, ked si predstavim,ked budem na dotyčného rozpravat 😝 je mi samej zo seba zle mam s toho nervy čo si o mne pomyslia ,neviem akoby som to zmiernila,nakolko nemožem mat žuvačku pri rozhovore,ale aj tak,najhoršie je, že ja ked si umyjem zuby možem ich drhnut aj 10 minut tak za 5 minut ide zapach citit,neviete niečo poradit čím by som to mohla aspon zmiernit?dakujem
aj u zubneho som s tým bola,zuby mam v poriadku,bodaj by nie ked ich umyvam aj 4 x denne
na tom gastre mi zistili helikobaktera,tak sme sa s lekarkou domienvali,že to bude s toho,aj sme ho preliečili a zapach zostal,ale toto vyšetrenie bolo cca pred pol rokom,sak tam nemožem chodit ako na klavir každý pol rok či ho zase nemam,ale teraz som bola na preventivke odber krvi a snad by mi ho zsitila aj s krvi,či nie?a na krčnom povedal,že mam všetko v poriadku len mi dal vyplachovat si usta nejakou vodičkou a to tiež nemalo žiaden efekt,skor si myslim či nemam zanesene čreva nejakými hnusmi,ale aj toto som skusala držala som 3 mesiace dietu žiadna biela muka,sladké,sama zelenina ,celozrnne vyrobky sice som 3 kila schudla, ale zapachu som sa nezbavila
možem ten caj normalne sackový z lekarne alebo sypaný?
estterka
aký olej a ako ho použit?len preplachnut usta a nehltať?mam davivý syndrom 😀 a pri pomysleni,že si mam dat do ust olej ma napina už teraz
ano a spôsobiť ich môže helikobacter,lebo ten vlastne spôsobuje zápal žalúd.sliznice....
u nás dentalna hygienička robí za 100 eur nejaký bakteriálny rozbor slín.na základe výsledkov určí,či treba špeciálne atb.mám podobný problém ako ty,momentálne škrblím na tých 100 eur 🙂
@labelo
malinkaaninka
ja som sa rozpravala o tom s dentalnou, ku ktorej chodim ona mi len povedala,že mám zuby v poriadku,že zo zubov to nebude a aký problem mas ty?
Ja som tiež trpela zapachom z úst,ale príčinou boli krčné mandle,tak ich vytiahli a teraz je všetko vporiadku.Držím Ti palce
Nedostatočný pitný režim to tiež spôsobuje,sliznice su suché a potom aj zal.vredy.
@labelo Pridam dalsiu moznu pricinu- Zenkerov divertikul. Ide o maly vacok v sliznici na prechode hltana do pazeraka, v ktorej ostavaju zvysky potravy, postupne sa rozkladaju a sposobuju zapach z ust. Spolu so zapachom sa moze/nemusi vyskytovat aj pocit cudzieho telesa v krku ci tazkosti pri prehltani, regurgitacia /navrat potravy do ust/, kasel... Diagnostikuje sa rtg vysetrenim s kontrastnou latkou.
Skontrolovat treba aj nosovu mandlu a prinosove dutiny, ich chronicky zapal moze sposobovat aj taketo tazkosti /predpokladam ale, ze ak si bola na ORL, tak tieto vysetrenia urobili/.
Drzim palce!
@marcellka32
vypijem 3-4 litre denne cistej vody
vraj zutie petrzlenovej vnate pomaha, to som niekde citala. Homeopatika by som urcite skusila ale to chce cas aby sa dostavil ucinok.
zapach mas zo zaludka, vyliecit sa da helicobaktera ale nie tabletkami co lekari ti daju ,to ti este zhorsi stav. toto prestuduj.
http://rng.uforum.sk/topic/1588/helicobakter/
na helicobactera sa mozes nechat testovat aj raz za pol roka, ved to sa robi myslim zo vzorky stolice alebo tak nejak. Nemusia ist furt kamerkou do zaludka. Mne to robili raz endoskopiu a celkom stacilo. Okrem toho je este dost veci mimo helicobactera,co to mozu sposobovat. Co viem,tak na toto pomaha celkom dobre listerine,aj ked u teba to asi bdue mat inu pricinu a tu treba najst. drzim palce!
@labelo ja si na tvojom mieste vyplachnem tesne pred usta Listerinom, vcelku dlho drzi efekt. inac ak ti drhnutie zubov nepomaha, a nemas ani niekde skryty kaz, tak je dalsou moznou pricinou zaludok. skus zajst aj na gastroenterologicke vysetrenie, mozno ti tam pomozu