Zápach z úst, nafúknutie a tvrdé brucho

labelo
22. feb 2015

poradte cca pred 5 rokmi som išla k obvodnej lekarke s problemom zapachu z ust,bola som na gastre potvrdil sa helikobakter,takže po preliečení zápach zmizne,ale nezmizol,helikobakter sa vyliečil,momentálne zápachom trpím stále a mám problem- ked sa najem stačí malé množstvo jej jedno čoho, tak som strašne nafuknutá,nafuknutie trva aj dve tri hodiny, nevie sa mi ulavit,stale sa mi grga,brucho mám tvrdé,teraz sa mi v poslednom čase začalo aj vracat spat jedlo do krku,stolicu mám normalnu, nemám problem chodím pravidelne,možu byt toto príčinu helikobaktera alebo čoho?

sisaha
22. feb 2015

@labelo mozes mat reflux, mozes mat intoleranciu niektorych potravin.. mali by ta opatovne na gastro poriadne vysetrit. U zubara si bola tiez?

labelo
autor
22. feb 2015

@sisaha praveže na to gastro ma nikto nedostane bola som 2x a myslela som si,že je to moja smrt už nikdy 😒 neviem to zvladnut tam,ale myslim,že su aj nejake dychove testy na toho helikobaktera,čo sa týka zapachu skusila som kadečo a nič -gastro vtedy,zubar,alergologia,krčne nosne,vytery...

sisaha
22. feb 2015

@labelo nepreháňaj...nie je to take hrozne.. ja som bola 1x na hadici.. Nehovorim ze je to prijemne, ale dalo sa to zvladnut.. potrebujes kompletne urobit aj sono brucha, mozno kolonoskopiu. Nemyslim si, ze problem moze byt iba helicobacter. Su aj dychove testy, aj tie ti vedia spravit na gastre. Ale najpresnejsie su vzorky zo zaludka.

adeala
22. feb 2015

@sisaha nie každý to zvláda tak v pohode 😉 mne to bez celkovej anestézy proste nespravia, dostanem tam panický záchvat..
@labelo možeš si zaplatiť a spravia ti to v anestéze 🙂

labelo
autor
22. feb 2015

@adeala ja mám davivý reflex 😀 mna davi aj ked si strčím kefku do ust a umyvym si zuby,tak mi tam aj vteda lekarka vynadala,že mam dýchat nosom,davila som sa tam ako pes s prepáčením,ale sak som dýchala nosom,ale strašne ma dávilo :-d anestézy sa bojim,že sa nezobudím

adeala
22. feb 2015

@labelo no, tak to máš blbé, keď sa aj toho bojíš 😀
ja mám panické záchvaty aj keď mi zubár vŕta zuby, bojím sa, že sa zadusím.. Dávivý reflex sa dá prekonať a aj keby si zvracala, tak to pri gastre nevadí. 🙂

devicka
22. feb 2015

skús sa popýtať, či ti nevyšetria helikobaktera zo stolice, bežne sa to takto vyšetruje. a mohla by si ísť aspon na usg brucha kvôli refluxu, či ho nemáš, ked sa ti vracia strava . držím palce 🙂

labelo
autor
22. feb 2015

@devicka čo je usg brucha a ako sa to robi?

sisaha
22. feb 2015

@labelo davivy reflex mam aj ja... mna tam tiez napinalo.. dokonca mi ani anestetikum do krku nenastriekali.. ale tie dve minuty som to vydrzala.

usg brucha je sono brucha.

devicka
23. feb 2015

@labelo usg je ultrazvuk . na zistenie refluxu sa to robí tak, že ti to urobia nalačno, potom vypiješ nejakú vodu a znova ti urobia ultrazvuk a zistia, či tekutina ostáva v žalúdku, alebo sa vracia naspäť. na to určite choď. 🙂

hankaanka
23. feb 2015

@labelo candidu ti vyšetrovali?

labelo
autor
23. feb 2015

@hankaanka asi nie ako sa vyšetruje?

hankaanka
23. feb 2015

Asi aj výter a aj zo stolice

ivanafialkova
23. feb 2015

Mňa nafukovalo z celiakie. Iné problémy som nemala. Ešte troška anemická.

labelo
autor
4. mar 2015

kočky nevedeli by ste poradit ako sa da toho zapachu z ust zbavit?niečo čo by mi pomohlo,zeleniny a ovocia jem dost,pijem len čistu vodu 2 l denne + matový čaj,užívam psylium a probiotika

zornicka409
4. mar 2015

@labelo a nemas nahodou problem co sa tyka zubov?lebo aj z toho zvykne zapachat...alebo skus gastro vysetrenie,vysetrenie obliciek,a vysetrenie ci nemas zvyseny cukor...pripadne som nedavno v Zdravi citala,ze pomaha,ak zujes petrzlenovu vnat,pijes vela cistej vody,na zapach pomahaju aj zazvor,aniz,klinceky,alebo vyvar z praslicky..a obmedzit koreniny,udeniny,syry...

labelo
autor
4. mar 2015

@zornicka409 zo zubami nie bola som kvoli tomu u zabara,tie petr.listy,klinčeky a pod.je chvilkove ja by som sa toho potrebovala uplne zbavit,na gastre som bola

zornicka409
4. mar 2015

@labelo a neskusala si ist aj na ORL vysetrenie?mozno bude problem tam...kazdopadne silno drzim palce,nech sa to da doporiadku cim skor... 😉