Nestretli ste sa s tým, že by rozpadávajúci sa zub smrdel tak strašne, mne to pripomína ako keby cigaretový dym, ale hrozne silný, akože týka sa to priateľa a ja už to nedokážem zniesť. Donedávna všetko v poriadku, ale posledne týždne, mňa už z toho napína. Teda, že či to môže smrdieť takto ako ten "dym", alebo čosi také podobné, je moja otázka 😀
A jeho to netrápi? Ten zápal sa mu môže dostať do srdcového svalu, alebo sadnúť na obličky. O estetike a smrade ani nehovoriac.
Ja neviem, na čo čaká, ma to vzadu zadný zub, takže vidno to nie je, bežne, ale ja už sa snažím vyhýbať bozkom a podobne. Neviem ako ho dostanem k zubárovi 🙈 posielala som ho už dávno, ale vtedy to nesmrdelo ešte. Teraz už neviem ako mu to mám povedať, že už to aj smrdí, aj keď naznačovala som už, že nejaký smrad cítim, ako keby fajčil.
Nič nenaznačuj, normálne surovo mu povedz, že mu smrdí z úst pokazený zub. Nech sa mladý muž ihneď vyberie k zubárovi.
no ked ho to sameho netrkne, tak mu normalne povedz, ze by mal ist k zubarovi, lebo ten jeho zub zacina byt citit.. a nech ide cim skor
@stanulienkat no asi budem musieť, lebo mne až úsmev zamrzne, keď je pri mne 😀
Normálne,na rovinu. Keď mu to zjavne nedopína.
tak ja poznam cloveka ,ktory nebol pri zubarovi 16rokov...ma fobiu zo zubarov,,fuj..a to je smrad nenormalny,bleee..vec je taka,ze v kaze je vela bakterii ,virusov atd...zdravie ide cez usta a zuby su zaklad zdravia a imunity to vam povie ,kazdy zubar...
Áno, môže to tak smrdieť a je to väčšinou vtedy, keď je tam aj zápal, baktérie, alebo hnis. Veď ale nech len ešte čaká, môže z toho pokojne dostať zápal srdcového svalu a potom bude spokojný.
normálne sa tvár,že sa ti chce z toho grcať😀 prípadne ak spolu žijete,tak ho pošli spať do inej izby,a povedz,že keď v noci dýcha,tak z toho omdlievaš.
@livuska124 budem ho musieť posúrit, aj keď neviem či ma posluchne.
Keď ťa napína,že je pri tebe.to mu nepríde zvláštne ,že sa zrazu nebozkavate?alebo sa nezvyknete bozkávať?
A určite nechoď oblúkom,povedz na rovinu a jasné,že smrad z pokazeného zuba je extrém.
myslim, ze ano, viem si taky zapach vybavit, par krat sa mi to stalo, ked bol okolo mna starsi clovek, raz na poste, jeden pan, otocil sa na mna a ja som sa skoro povracala, tiez som zacitila taky zapach akoby cigarety a nejaky hnus. Ale ja som si myslela, ze asi zaludok.
To ho uz musi aj sameho boliet. Citit sa mozno neciti, ale bolesti uz zrejme ma. Takze jednat narovinu, nech to rieši.
@alenamihal hej poznám to ..taký zápach ako zo žumpy ale vzala si ho jedna
urcite to moze zapachat, ak tam ma nejaky zapal (co pri rozpadavajucom sa zube asi ma), z toho sa mu moze sirit dalej do tela.. uz s tym bol aspon u zubara?