Zápach v pupku

dadulika2
8. apr 2019

Ahojte baby,
mám problém s ktorým sa stretávam po prvýkrát. Po poslednej menštruácií (4 dni dozadu) som začala cítiť strašný zápach z pupka. Sprchujem sa každý večer, niekedy každý druhý (ale to len zriedkavo keďže od pôrodu je sprcha môj najlepší kamarát) a pupok si umývam rovnako ako každú časť tela. Mám pocit, že ho mám aj trochu začervenaný. Neviete prosím z čoho to vzniká? Či je to dôvod vyhľadať lekára alebo čo s tým? 🤷‍♀️

ivankalaco
8. apr 2019

@dadulika2 Stačí vydezinfikovať liehom alebo alkoholom, nechať uschnúť a poprípade použiť detský púder.. v prípade potreby niekoľko krát alebo dní zopakovať..

moonlight1210
8. apr 2019

@dadulika2 mas ho zapaleny (mohlo sa stat, ze si ho napr. nedostatocne utrela a ostala tam voda.). Chod k doktorke.
Alebo este moze pomoct povytierat liehom z lekarne.
Aspon nasim deckam to vzdy pomoze.
A najcastejsie sa im ten zapal stane, ked maju tendenciu sa casto macat vo vode v lete.

valika15
8. apr 2019

Stačí aj obyčajná Alpa

tapala
9. apr 2019

ak smrdi, tak isto tam budes mat nejaky zapal alebo infekciu. mala by si si ho vydezinfikovat bud alpou, alebo by som pouzila skor bedatinem to nestipe a ma aj priaznive ucinky na hojenie

limetka37
9. apr 2019

@dadulika2 Mne na to vždy pomôže taký deo kryštál z DM. Stojí asi 2€. Po sprche si to s tým ošetríš a ďalej si nevšimaš. Alebo tea tree olej na
vlhký vatový tampón a ošetriť pupok

dadulika2
autor
10. apr 2019

Ďakujem všetkým za rady 😊 skúsila som ten lieh, uvidíme ako bude a keď dačo tak budem skúšať ďalej. Pekný deň baby 🤗