Ahojte. Muž mi už viac krát povedal, že zo mňa akoby cítiť alkohol (z tela). Bola som osprchovana a nepila som v ten deň nič alkoholické. Celkovo alkohol pijem malo. Z čoho to môže byť? Robia tento pach aj iné potraviny? Alebo to môže byť niečo zdravotné? Príde mi to také divné....
Nemáš cukrovku?
Hyperglykemia ? Chod k lekarovi a daj si to skontrolovat, vedeli by to zistit aj z moču
Cukrovka, otestuj sa.
Acetonovy zapach-moze byt pri cukrovke.
Ďakujem skúsim
Taký zápach je pri cukrovke. Daj si vyšetriť krv alebo moč alebo si kúp glukomer a zmeraj si sama doma. Iné príznaky nemáš nepiješ veľa nechodíš často na WC.
Mama to má tiež, ale na cukrovku sa nelieči. Hodnoty z krvi nalačno ok. Raz jej robili ten test, kde sa vypije ten cukor čo robia aj tehotným a po najdlhšom čase mala vyššie hodnoty, teda telo jej cukor odburáva pomaly. Ale bolo to hraničné-nábeh na cukrovku, nemá cukrovku. Teda možno aj tebe len cukor sa pomalšie odburáva, ale cukrovku priamo nemusíš mať a nemusíš sa báť, že si budeš musieť pichať inzulín. Skús sa pýtať na ten glukozový test a ak budú hodnoty hraničné, treba obmedziť cukor. Cíti skôr tvoj muž ten zápach z teba večer ako ráno? Ak áno, značilo by to, že cez deň sa ti hromadí cukor.
Acetón cítiť aj keď si dehydrovaná, nemusí sa jednať o cukrovku. Piješ dostatočne?
@marsmykkok bolo to vždy večer. Prave preto mi to bolo divné, lebo som vyšla zo sprchy
@sterea no, ťažko povedať. Často pijem malo, ale v poslednom čase som si na to dávala dosť pozor. Tak neviem.
Daj si čistú vodu do 2 litrovej fľaše a treba ju vypiť v priebehu dňa aspoň budeš presne vedieť koľko si vypila ak to nepomôže v priebehu týždňa treba navštíviť lekára. Inak ak malo piješ mala by si mať tmavší moč.
Autorka podľa mňa ten cukor sa ti pomalšie odbúrava z tela. Mama podobne, ráno nalačno ju necitiť, ale večer sa umyje, dá si čisté a stačí vojsť do spálne kde je sama a už tam je ten zápach hrozný.
Moze to byt zdravotne, metabolicke. Asi by si mala skusit s tym navstivit doktora.