Zamlčaný potrat v 7tt a ďalšia kyretáž

erika9229
24. mar 2021

Dobry den. Potrebovala by som poradit. Dcera mala zamlcany potrat v 7tt. Bola na kyretazi. Odvtedy ju boli brucho, nekrvaca. Bola na kontrole a Dr jej poradila dalsiu kyretaz. Zaroven dostala antb. Na druhu kyretaz sa vsak boji ist co je uz zajtra. Poradte prosim ci ma ist, musi ist ci nemusi ist, ze sa samo vycisti. Dakujem pekne

borka168
24. mar 2021

Dobrý deň, áno musí, asi nebola prvýkrát vyčistena úplne. Riskuje tým zápal alebo infekciu.

rk123
24. mar 2021

vobec nemusi, je to na nej. stalo sa mi to iste, po kyretazi som mala teplotu a hnali ma na dalsiu, lebo mi tam nieco ostalo. odmietla som, dali mi antibiotika aby ustupil zapal, chodila som na injekcie na stiahnutie maternice a ked prisla menstruacia (u mna presne na 28den po kyrete) tak mi s nou odislo aj to co tam ostalo. po kontrole po menstruacii bola maternica cista. takze je to na nej. v kazdom pripade pri vacsich bolestiach a teplote treba ist k lekarovi.

erika9229
autor
24. mar 2021

@rk123 A po kyretazi ste planovali dalsie dietatko? Ak ano, tak bolo vsetko v poriadku 🙂

rk123
24. mar 2021

@erika9229 planovali hned, ale bohuzial sa nam 2roky nedarilo, teraz som 10tt tak dufam ze to dame uspesne az dokonca 😊
inak mne dvaja lekari odporucali to podstupit vtedy znova, ale ako som pisala pockala som a za mna to vyslo. ale nemusi to tak byt vzdy, treba sa sledovat a davat pozor a urcite to kontrolovat. drzim dcere velmi palce

erika9229
autor
24. mar 2021

@rk123 Dakujem pekne a prajem Vam krasne zdrave babatko 😇

hadecka39
24. mar 2021

Osobne by som neriskovala a išla by som, nikdy človek nevie, čo to môže mať potom za následky.

erika9229
autor
24. mar 2021

@hadecka39 Ano, tito iste som jej aj ja radila

hadecka39
24. mar 2021

@erika9229 tak už len dúfať, že sa tak aj rozhodne

jankajanka134
24. mar 2021

@erika9229 toto je choré čo píšete .... akoby to prvé dieťa nebolo dosť dobre a druhé chcete .... jeden doktor povedal porodíte dieťa dám Vám nôž a zabite ho .... zobuďte sa

jankajanka134
24. mar 2021

Sa mi to len zdá ... píšete akoby boli Chudiatka tie ženy čo išli na potrat .... a čo tie detičky ... aj vy ste boli deti .... je mi zle so žien a matiek žien ktoré toto dovolia ..... hovoríte že nemôžete za situáciu ale vždy sa dá bojovať za život !!!!

kikulienkadd
24. mar 2021

@jankajanka134 dcéra autorky mala ZAMĹKNUTÝ POTRAT, žena potratí dieťa a nevie,že sa to stalo,neprejaví sa krvácaním ani ničím iným, lekár na to príde pri bežnej kontrole tehotenstva. Keďže plod/dieťatko už nežije, musí ísť von z tela matky, preto sa robí kyretáž-vyčistenie maternice. Samozrejme, že žena túžiaca po dieťatku sa pýta, kedy môže byt znova tehotná. Prosím, odpustite si tieto negatívne komentáre, keď neviete, o čo ide.
Autorke: dcérke prajem skoré zotavenie a radšej nech ide na tú 2.kyretáž.

borka168
24. mar 2021

@jankajanka134 pane bože, mne je zle z ľudí ako vy, že odsucujete a ani si poriadne neprecitate riadne príspevok

erika9229
autor
25. mar 2021

@kikulienkadd Dakujem pekne 😌

erika9229
autor
25. mar 2021

@borka168 Ano......Pani, slecna @jankajanka134 si mysli, ze dcera isla zobrat babatko na ktore sa tesila, sme sa tesili asi z vlastneho rozhodnutia 😔

erika9229
autor
25. mar 2021

@jankajanka134 Neviem, ako Vas oslovit, len v kratkosti k Vasej odpovedi na moju otazku,ktora sa tykala o prosbu a radu. Moja dcera ma 31 rokov, ktora uz roky tuzi po babatku, presla xxx vysetreni, a ked sa jej podarilo otehotniet , tak v 7tt PRISLA o babatko 😢! Je vysokoskolsky vzdelana zena a NIKDY v zivote by si dietatko nedala vziat!!!!! Inokedy si lepsie precitajte, na co a aku odpoved davate. Prajem Vam pekny den a hlavne vela zdravia

erika9229
autor
25. mar 2021

@kikulienkadd Uz je v nemocnici a verim, ze uz bude vsetko dobre 😔

moninah
25. mar 2021

@erika9229 zeny sa tych kyretov boja, lebo pri nich sa neprirodzene namaha krcok maternice. Treba sa po zakroku fyzicky setrit. Ziadna namaha. Krize v teple. Pit alchemilkovy caj. Ja som mala tiez dve kyretaze a potom som normalne donosila. S krckom nebol problem, rodila som v termine. Dcere prajem skore uzdravenie a celej rodine vela vela sil.

erika9229
autor
25. mar 2021

@moninah Dakujem pekne ste zlata ☺️

jankajanka134
27. mar 2021

@erika9229 veľmi sa ospravedlňujem .... prepáčte v tom prípade áno 😢

jankajanka134
27. mar 2021

@kikulienkadd áno ospravedlňujem sa strašne mi to je ľúto som hlúpa ....

kikulienkadd
27. mar 2021

@jankajanka134 dobrý večer, nie,určite som Vám nechcela povedať, že ste hlúpa. Len sú aj iné potraty ako ten "chcený"-interupcia. Ďakujem,že ste sa ozvali a prajem všetko dobré.