Žalúdočné problémy v Turecku

1. aug 2024

Dobry den, ideme prvykrat s detmi do Turecka a zacinam byt trosku nervozna, kedze vsade citam a pocuvam, ze mnoho ludi ma v Turecku zaludocne problemy. Egypt som zavrhla, kvoli tomuto a teraz neviem… mam pocit, ze je to v Turecku rovnake. Ludia koncia na infuziach…
My nejedavame na dovolenkach hlava nehlava, zuby si umyvame v balenej vode… snazime sa nepit ladove… a uzivame probiotika. Zatial sme boli len Chorvatsko a Grecko a tam sme problem nemali…
Aka je vasa skusenost?
Dakujem

sense
1. aug 2024

Keď som bola v Turecku mala som problémy skončila druhý deň na infúzke ale problém bol môj citlivý žalúdok a reakcia ľadových nápojov v horúčavách. Potom už bolo dobré. Ale píla som len mierne chladené

naneta258
1. aug 2024

Tiež som mala žalúdočné problémy, ale bolo to zo zimných nápojov. Obmedzila som zimné nápoje a bolo všetko fajn, aj bez Infúzie.

tinusch
1. aug 2024

Tento rok sme boli prvýkrát v Turecku. Ja mám veľmi citlivé trávenie. Tu na SVK mi býva zle veľmi často (veľakrát ani neviem, z čoho). Tam mi nič nebolo. Ale dodržiavala som ako píšeš - v strave som sa neprejedala, drinky boli, ale s rozumom. Ale je pravda, že ja užívam dlhodobo probiotiká. Pred dovolenkou som nasadila aj synovi, tiež mu nič nebolo. Manžel, ktorý má žalúdok snáď z ocele, môže zjesť čo chce a koľko chce, tak tam mu bolo paradoxne cca 3dni ťažko (ale nezvracal ani hnačku nemal). On probiotiká pred cestou nebral žiadne.

autor
1. aug 2024

Ach, no mne ani nenapadlo, ze aj v Turecku moze byt taky velky problem ako v Egypte… alebo teda v takom rozsahu…

heleninamama
1. aug 2024

Turecko, Egypt, Tunisko, Albánsko...všade na svete jeme a pijeme piate cez deviate vo veľkých množstvách, kombinujeme varené, pečené, studené, chladené a nikdy nikomu z nás nič nebolo, vrátane detí. A nikdy nebolo nič ani nikomu z ľudí v našom okolí, či už v hoteloch, alebo v rodine, či medzi kamarátmi, kolegami. Aj zuby si pokojne umývame vo vode z vodovodu, akurát ju nepijeme. Probiotiká som osobne ešte nikdy neochutnala ani moje deti. Musíš mať okolo seba divnú komunitu zdravotne oslabených ľudí, keď všetci končia na infúziách alebo si vyberáte zlé hotely.

petamich
1. aug 2024

Roky chodime do Turecka a nikdy sme nemali problem. Minuly rok si dieta prinieslo virozu uz z domu a prve dva dni mu bolo nedobre ale potom uz dobre.

A nebolo nam nic ani v Egypte tento rok 🙂 ani nikomu s kym sme sa dali do reci.

Probiotika ani nic nejeme, ani sme si rano nedavali domace atd. 😄 normalne fungujeme na dovolenke (Turecko aj Egypt)

autor
1. aug 2024

@heleninamama to nie okolo mna. To citam ma cestovatelskych forach 🙂 praveze vsetci okolo nam turecko odporucali. Preto sme sa pre neho tento rok rozhodli… nam tiez este nikde nic nebolo… a hotel si myslim, ze sme vybrali kvalitny aj tento rok. Je to siet Delphin

3petka
1. aug 2024

Treba s tým počítať všade kam pôjdeš. Ja som na tom tak že mám problémy už len keď si pomyslím že idem nikde do zahraničia.

thereisabear
1. aug 2024

Bola som v Turecku viackrát a nikdy žiaden problém. A to jem všetko, pijem nápoje s ľadom a umývam si zuby normálne. Jedine pred bazénmi mám trochu rešpekt.

laurita285
1. aug 2024

Aký medžik sa skrýva za tým studeným nápojom a následnou sračkou? :D ( ak si odmyslíme kocky ľadu, ale tam je na vine ľad a nie studený nápoj)

patus_2
1. aug 2024

Známa sa teraz vrátila z Turecka, celá rodina mala žalúdočné problémy. Ale je to prípad od prípadu. Otravu jedlom môžeš dostať kľudne aj doma...

heleninamama
1. aug 2024

No tak nerieš hlúposti, nastav si myseľ pozitívne na nové zážitky a dovolenku sú užívajte. Zdravému človeku nič zlé z jedla nebude. Príspevky kadejakých vyplakávačov a sťažovateľov ignoruj. Možno sú to ľudia, čo majú kadejaké choroby, intolerancie, zdravotno/diétne obmedzenia celý život, nefunkčné trávenie, zlú psychiku a samotná dovolenka za nič nemôže.

autor
1. aug 2024

@heleninamama dakujem. Snazim sa mysliet pozitivne, ale nie vzdy sa mi to podari. Ja mam pred vracackami a hnackami aj doma velky respekt. Niezo niekde v Turecku 🤣
Ale kto sa boji nech nechodi do lesa, ze?

terina25
1. aug 2024

Boli sme min.rok a vsetko ok. Teraz ideme opat.

autor
1. aug 2024

@patus_2 nevies kde boli?

petamich
1. aug 2024

@laurita285 zachladis si creva, rozhorucena zo slnka prides a exnes ladovy drink - to len ti parafrazujem, co nam povedala delegatka v Egypte :D ci to je kravina neviem

kristinapetronela
1. aug 2024

Mali sme problémy .celý hotel skoro
Bol tam vírus .... Ale aj tak chodievame do Turecka

autor
1. aug 2024

@kristinapetronela uf, to si ma nepotesila veru

traktor
1. aug 2024

Dcéra s malou (5 rokov) sa akurát včera vrátili z Turecka, boli 9 dní, nič im nebolo jedli všetko, pili aj ovocné nealkoholické drinky a všetko ok.

petamich
1. aug 2024

Ja nechapem co riesis - zaludocne problemy mozes mat aj v Tatrach, na Polane, Polsku, Chorvatsku 🤷‍♀️ Vacsina ludi v Turecku problem nema (rovnako ako v tych Tatrach), v Egypte je kusok vacsia sanca, lebo ich voda obsahuje nejaku bakteriu, ktoru my nepozname a nevieme sa s nou vysporiadat

Nevies absolutne predikovat ci a v ktorom hoteli a kto atd., tak mozes ostat doma alebo cestovat a verit, ze vam nic nebude

V Turecku sme boli s malym, nemal ani jeden rok, UM sme mu robili z prevarenej vody z vodovodu a nic mu nebolo

denden77
1. aug 2024

chodime do Turecka roky a nikdy sme problemy nemali 🤷‍♀️😊

tanyan
1. aug 2024

Väčšinou majú ľudia problém z prehriatia, nedostatku tekutín a úpalu. Ak to aj nie je priame, tak to oslabí imunitu a človek skôr niečo chytí. Boli sme v Turecku 4x a žiadne problémy sme nemali. Dostatok tekutín a zakrytá hlava sú pre mňa základ. A prípade prehriatia nečakám na prejavy kolapsu, ale radšej si preventívne dám Brufen a Hylak.

autor
1. aug 2024

@petamich ano ja viem. Viem, ze riesim hluposti ☹️

laurita285
1. aug 2024

@petamich však ale to robíme bežne aj na slovensku a inde na svete a človek serie ako lion len v turecku/egypte etc :D nedáva to absolútne zmysel

petamich
1. aug 2024

@laurita285 😂 tiez sa mi to nezda, ono v Egypte este chapem, ze mame problem s bakteriou v ich vode ale co sa tyka ostatnych krajin, tak proste to moze byt x veci - niekto serie a niekto ma zapchu aj tam (ja napr. ja riesim opacny problem 😂😂)

alexxxx111
1. aug 2024

My sme sa dnes vrátili z Turecka, jedli sme tam, pili všetko a nikto nemal žiadne problémy.

simona92101
1. aug 2024

@heleninamama probiotika sa neochutnavaju,ale uzivaju ak je oslabena crevna mikroflora,pri crevnych virozach,a pri uzivani antibiotik

ivik4
1. aug 2024

Co Ti pomoze ze jeden grcal ci hnackoval a druhy nie ?
Ja som bola sice v Albansku a posledny den som bola hotova, odpisana a nikomu inemu nic nebolo.
To neovplivnis . Ked sme boli v Tunisku tak sme hnackovali posledne 2 dni vsetci. Rovnako aj Turecko

diewcatqoo
1. aug 2024

Ja grcam a hnackujem aj v Chorvatsku. To si podla mna nevyberies.. ak to ma prist, tak to pride 🙂

katka533
1. aug 2024

Nie, v Turecku určite taky problém nie je. Cestujeme stále, aj s deťmi a v živote nám nič nebolo. A pijem aj drinky aj ľad,aj zuby som umývala normálne