Žalúdočné problemy/hemeroidy

26. máj 2023

Ahojte mali ste niektorá pri hemeroidoch aj iné žalúdočné problémy?
Strašne ma nafukuje hlavne ráno je to masaker.
Som objednaná na gastro a mam z toho hrôzu či je to zapríčinené len nimi.
Mam aj občasné mierne bolesti brucha také akoby som deň pred tým cvičila brušáky.
Náhodou nemali ste niektorá niečo podobné?

autor
26. máj 2023

Ešte pridam ze som bola u proktologa no v podstate som sa dozvedela len ze mam hemeroidy 2 až 3 stupňa a že by bola vhodná operácia.

lucka_ke
26. máj 2023

ak máš v hrubom čreve zápal tak môžu byť aj bolesti, zlé trávenie, nafukovanie, zápchy/hnačky... treba zistiť, či nemáš zápal tenkého čreva, alebo niečo so žalúdkom, či inými orgánmi v brušnej dutine, alebo "len" hemoroidy" čím skôr tým lepšie, gastrovyšetrenia sa neboj, držím palce

autor
26. máj 2023

@lucka_ke nebojím sa gastra ako takého ale toho co mi tam nájdu 🥺😫😫

lucka_ke
26. máj 2023

môžu to byť intolerancie, alebo zápal tenkého čreva, všetko sa to dá liečiť len treba včas diagnostiku a liečbu/diétu, neboj dobre bude

autor
26. máj 2023

@lucka_ke celé ma to desí o to viac ze som v živote nemala s trávením problém, mohla som zjesť vypiť čokoľvek v akomkoľvek množstve hocijaké kombinácie a nikdy nič.nrpamatam sa kedy som naposledy mala hnačku zvracanie naposledy ako dieťa.
Proste fakt absolútne nič.

lucka_ke
27. máj 2023

ja som tiež dostala intoleranciu na laktózu po 40ke, dovtedy bolo mlieko môj základ stravy, po pôrode som začala mať alergiu na kakao, vekom sa to mení... ale hemoroidy určite treba liečiť/operovať, lebo správne vyprázdňovanie je základ zdravia a ak tam sú kŕčové žily zápal ovplyvní to celkovo organizmus